Cyrus Audio celebrează 30 de ani de existenţă producând o ediţie limitată aniversară ultimate hi-fi system. Vor fi produse doar 30 de bucăţi, fiecare cu un preţ de 19,526€ (17,000£). Prezentarea iniţială a avut loc la Bristol Sound and Vision Show .

Există 5 componente ale sistemului aniversar: transportul CD XT SE2; playerul muzical cu reţea integrată Stream X2; DAC-ul XP+ cu preamplificator; două amplificatoare X de putere de 300W; două surse de putere PSX-R.

Vorbim de munca directorului tehnic al companiei Peter Bartlett, care a început acest proiect în urmă cu un an, când a decis să-şi construiască cel mai bun sistem hi-fi propriu din toate timpurile, folosindu-şi cunoştinţele acumulate în ultimii 30 de ani.

Cyrus_Anniversary

Bazându-se pe designul Zero Feedback al componentelor gamei existente Cyrus X Series, Bartlett spune că modelele aniversare au fost create “după o lungă perioadă de ascultat muzică la 2 dimineaţa, alături de un pahar de vin”.

Ceea ce a început ca un proiect personal a devenit o decizie de a crea cel mai bun sistem hi-fi posibil “o dată ce limitările comerciale au fost înlăturate”.

“Procesul de creaţie a constat din adăugarea de noi componente, din dezvoltarea unui nou plan software şi din curăţarea şi filtrarea surselor de putere”, explică Bartlett. “Spre finalul proiectului, întregul sistem a trecut printr-un proces foarte dureros de re-tunare, pentru a se asigura că fiecare componentă funcţionează holistic alături de celelalte echipamente”.

Vândut ca un pachet întreg, sistemul aniversar vine echipat cu cabluri de interconectare special produse şi cu un rack pentru echipament Hark II, adecvat scopurilor. Toate componentele sunt lăcuite într-o culoare bronz foarte lucios sau neagră, cu elementele descriptive grafic şi letric realizate într-o culoare perlată contrastantă.

dac-xp-lrg-silver

Numeroase îmbunătăţiri şi upgrade-uri au fost aduse fiecăreia dintre componente. Pe CD XT SE2, Cyrus a adăugat un filtru de putere AC / DC, la care se adaugă elemente de filtrare ale fazelor controlului motorului.

Stream X2 beneficiază de filtrarea sursei de putere şi de încărcarea la maxim a carcasei pentru a minimiza rezonanţa, în timp ce DAC XP+ a primit noi transformatoare de putere , noi filtre de putere, s-a îmbunătăţit funcţionarea liniară a sursei DAC-ului, s-au adăugat stadii intermediare “scurte” pentru intrările analogice, precum şi un design îmbunătăţit pentru ieşirea XLR.

Referitor la modelul Mono X 300, dintre care fiecare furnizează 300W, ediţia aniversară include un op-amp buffer de schimb, cu o viteză de creştere ridicată şi cu lăţime de bandă pentru gain, pentru un răspuns liniar în frecvenţele înalte.

Ultima, dar nu cea din urmă, sursa de putere PSX-R are o nouă filtrare AC / DC, ce reduce zgomotul pe parcursul voltajelor furnizate de sursă.

Cyrus_PSX-R_a1842_1

Cyrus afirmă că se aşteaptă la vânzărea a aproximativ 10 bucăţi în Marea Britanie, iar restul vor fi vândute pe plan internaţional – aşa că dacă vrei un asemenea echipament audio, ar fi bine să te mişti repede.

Cu referire la viitor, Cyrus spune că va lansa “un nou produs cu o nouă aromă” în a doua parte a lui 2013. Compania a lăsat un amănunt să scape către presă, afirmând că doreşte ca “utilizatorii de iPod/iPad să cumpere produsele brandului  Cyrus”. Poate că va fi vorba de un sistem de boxe fără fir, marca Cyrus ? Sau poate va fi un doc cu DAC încorporat ? Va trebui să aşteptăm şi să vedem.

cyrus_streamx2 3 big

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.