Miercuri am fost prezent la unul dintre cele mai mari evenimente de presa organizate in Romania de o companie din industria echipamentelor electronice. Sony Be Moved s-a remarcat in primul rand prin profesionalismul celor care s-au ocupat de eveniment, locatia, logistica, protocolul, au fost impecabile, felicitarile mele. Locatia a fost una bine aleasa, ostilitatile avand loc in cladirea fostului cinematograf Floreasca-club Dakota- Club Kristal – si de aici nu mai stiu ca am imbatranit :).

In randurile ce urmeaza voi incerca sa va povestesc cam ceea ce am vazut in acest eveniment, cu bune si rele:

Xperia-tablet-z-perfect-pair

Xperia™ Tablet Z:

Xperia Tablet Z este in acest moment una dintre cele mai performate tablete cu sistem de operare Android din lume. Este incredibil de subțire și ușoară, având o grosime de 6,9 mm și cântărind 495 g. Disponibilă în versiunile LTE și Wi-Fi,  Xperia Tablet Z este prima tabletă care funcționează cu un procesor quad core asincronic Qualcomm®Snapdragon™ S4 Pro și dispune de cea mai mare rezistență subacvatică, fiind imună la accidentele cu lichide vărsate peste ea sau la stropire (ave Caesar!, in sfarsit, cred ca pana acum cei care proiectau tablete nu aveau copii).

Nu am avut la dispozitie decat cateva minute cu acest nou produs dar mi-a placut faptul ca este mai usoara decat iPad 4 pe care-l detin, ecranul este foarte bun iar materialele sunt placute la atingere. Produsul are o prezenta eleganta, navigarea prin meniuri este foarte rapida, semn ca noul procesor quad ofera suficienta putere pentru toate aplicatiilor pe care am putut sa le rulez in scurtul timp avut la dispozitie. Nu am apreciat formatul 16/10, merg in continuare pe ideea lui Steve Jobs ca 4/3 este cel mai potrivit raport intre laturile unei tablete, chiar exista unii care vor sa le utilizeze si pe verticala.

Sony (1 of 1)-5

Smartphone-ul Sony Xperia Z:

Sony Xperia Z, dispune de noul ecran “Reality Display” Full HD 1080p de 5”  şi de procesorul de imagine BRAVIA Engine 2. De asemenea, Xperia Z este dotat cu procesorul quad-core Snapdragon™ S4 Pro pentru multitasking, o cameră de 13 mp şi conectivitate 4G LTE pentru a accesa rapid conţinut de divertisment.

Modelul Xperia Z împrumută performanţele recunoscute ale camerelor digitale Sony şi beneficiază de senzorul de imagine Exmor RS, primul senzor din lume cu HDR (High Dynamic Range) pentru smartphone-uri, cu ajutorul căruia poți înregistra clipuri video şi surprinde fotografii, chiar şi în condiţii de iluminare scăzută. Mai mult, noul telefon este rezistent la praf şi rezistă în apă la o adâncime de un metru până la 30 de minute. Ave Caesar! din nou, sunt foarte incantat de aceasta caracteristica. Dimensiunile sunt uriase pentru gusturile mele, dar in afara de acest aspect nu pot sa-i reprosez nimic acestui smartphone. Este foarte rapid in orice aplicatie sau joc, materialele sunt de foarte buna calitate, ecranul este ireprosabil, iar camera foto din dotare este excelenta. Cred cu toata sinceritatea ca este cel mai bun telefon/smartphone construit vreodata de Sony.

Sony (1 of 1)-2

Sony Bravia cu Triluminos Display:

Noua gamă de televizoare Sony dispune de display-ul „TRILUMINOS” care îmbogățește experiența de vizionare cu o paletă largă de culori reale (cu 60% mai mult decât tehnologia de redare convențională), inclusiv nuanțe de roșu și verde smarald, greu de reprodus. Noua gamă BRAVIA include noile modele 55W905 și 40W905, precum și noul model 4k Ultra HD 55X9005 de 55 inci.  Procesorul de imagine X – Reality PRO face posibilă vizionarea de imagini 4K (adică la o rezoluție de 4 ori mai mare decât cea Full HD) indiferent dacă sursa imaginii este un Blu-ray disc, practic este capabil de un upscaling asemanator cu procesoarele Qdeo de la Marvel, acestea din urma fiind utilizate in mai multe modele de receivere AV.

55X9005 este cu adevarat impresionant, am urmarit cateva poze la rezolutie foarte mare de la o distanta de aproximativ 2m iar informatia vizuala disponibila este uriasa. Claritatea si finetea detaliilor este absolut ametitoare, pur si simplu nu-mi venea sa plec de langa ecran. Totusi sunt cateva aspecte mai putin entuziasmante. Momentan nu exista suport fizic pentru material 4k, volumul unui film in acest format este de peste 100 de giga, iar tehnologia este inca la nivel de pionierat. Nu se justifica sub nici o forma un astfel de televizor in acest moment, in afara de poze la rezolutie mare si cateva minute demo nu exista nimic disponibil.

Sony (1 of 1)-4

Camere foto:

Au fost prezentate o multime de camere foto, de la modele point-and-shoot din gama Cyber-Shot si pana la artileria grea, SLT-ul A99 din gama Alpha si mirrorless-ul full-frame RX1.

Echipate cu un sistem îmbunătățit de stabilizare optică a imaginii și autofocus rapid şi dotate cu procesorul BIONZ și senzorul Exmor R, noile Cyber-shot WX300 și HX300 sunt mici, bune si colorate frumos, aparate ideale pentru vacanta. Le-am butonat putin, ofera exact performatele la care ma asteptam, nimic in plus, nimic in minus.

Sony (1 of 1)-11

Daca tot suntem la capitolul foto merita neaparat mentionat frumoasa prezentare a modelului A99, acesta fiind desfacut in bucati, cu tehnica la vedere, o imagine de mare efect.

Am intrat pentru prima data in contact si cu extraordinarul RX1, primul aparat mirrorless cu senzor full-frame din lume. Este incredibil de mic, fiind o realizare impresionanta faptul ca cei de la Sony au reusit sa inghesuie intr-un body de dimensiuni foarte mici un senzor urias si extrem de performant. Prin comparatie Canon 5D mk3 cu care am fost la eveniment era greu ca o caramida, mai izbitoare decat diferenta de volum fiind diferenta de greutate. Calitatea fabricatiei este de top, ca feeling aduce aminte de aparatele Leica.

Sony (1 of 1)-6

Echipamente audio:

Am ajuns la capitolul cel mai delicat, motivul de facto pentru care am fost invitat la acest eveniment. Sa le luam pe rand:

sony-mdr-1rbt-01

Căştile MDR-1:

Dezvoltate în parteneriat cu Sony Music Entertainment conțin o diafragmă specială de 40 mm realizată din „Polimeri cu cristale lichide”. Această structură inovativă oferă rigiditate si masa scazuta in acelasi timp, avantajand raspunsul in frecventa. MDR-1R includ driveri HD concepute special pentru obținerea unei perfomanțe audio largi, de la 4Hz la 80 Hz. Design-ul este foarte reusit, arata modern, tineresc fiind in acelasi timp elegante. Nu sunt opulente precum alte modele ce tin neaparat sa iasa in evidenta, categoric sunt o prezenta placuta. Sunetul este si el bun, usor retinut in zona frecventelor joase. In scurtul timp in care le-am tinut pe cap nu am simtit nici un disconfort, sunt destul de comode iar izolarea fonica de mediul inconjurator este printre cele mai bune din aceasta clasa.

Sisteme de sunet cu NFC şi conexiune wireless “One-touch”

Noile BTX500 şi BTX300 folosesc tehnologia NFC (Near Field Communication), boxele se conectează instantaneu la telefon sau la tabletă, fără a necesita cabluri sau coduri de acces Bluetooth®.  De asemenea, ambele boxe pot reda muzică wireless via Bluetooth® de la iPhone/iPad sau alte mobile şi tablete Android în modul standard de împerechere. Fara sa aiba pretentia ca sunt sisteme de mare fidelitate, aceste produse sunt foarte usor de utilizare, ofera autonomie buna, 8 ore (BTX300) / 6 ore (BTX500). Le consider niste variante competitive in segmentul lor iar design-ul este unul reusit.

Au mai fost prezentate cateva produse audio, sistemul home theatre BDV N9100W si un nou boombox B-Tank. Ambele produse sunt greu de inteles, sunetul oferit fiind departe de ceea ce se asteapta de la o companie cu zeci de ani experienta in domeniu. Pe scurt, ambele sunt ofera o calitate modesta a sunetului iar design-ul este cel putin discutabil.

O63A0963

Timpul a fost scurt si este destul de greu sa evaluezi in produs in cateva minute si din acest motiv opiniile exprimate mai sus merita filtrate tinand cont de acesta stare de fapt.

Tin sa multumesc organizatorilor pentru invitatie, a fost un eveniment foarte placut in cadrul caruia am avut ocazia sa iau contact cu multe produse ce merita cu adevarat atentia.

Sony (1 of 1)-3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.