Sambata trecuta s-a desfasurat in cadrul showroom-ului AVstore o noua intalnire intre pasionatii de casti. Fiind unul dintre principalii “vinovati” pentru acest recent meeting, am fost cat se poate implicat in actiune, alaturi de cel dintai “cascofil” al tarii, maestrul Darku.

Evenimentul in sine a fost un succes, ca de altfel toate intalnirile care au la baza pasiunea noastra pentru casti. Am revazut cunostinte vechi, am intalnit oameni noi, atmosfera fiind foarte placuta. Timpul a trecut atat de repede incat am depasit serios programul anuntat (11.00-14.00) si am plecat doua ceasuri mai tarziu, impreuna cu ultimii vizitatori.

Cele mai interesante lucruri intr-o ordine aproape intamplatoare au fost:

Audeze LCD-X/XC au polarizat atentia tuturor, brandul american fiind un punct major de interes pentru orice iubitor de casti. Daca mai adaugam si latura estetica in discutie, LCD-XC fiind unele dintre cele mai frumoase casti fabricate vreodata, avem o imagine clara despre atractia tuturor catre acestea. Prestatie sonora exceptionala, in deplina armonie cu imaginea marcii si preturile castilor.

Fiio X5 este un produs nelansat inca si faptul ca am reusit sa avem pentru eveniment un exemplar trimis special de Fiio pentru aceste eveniment a fost un plus major de interes pentru acesta intalnire. Playerul portabil Fiio X5 va fi cu siguranta un mare succes, fiind un produs finisat excelent cu un sunet incredibil de bun pentru un device de acest tip si cu o interfata foarte usor de folosit. Toate aceste calitati de baza sunt completate de suport DSD, doua sloturi micro-sd si de o foarte utila iesire line-out, pentru ca sunt convins ca la ce calitati are Fiio X5 va fi utilizat si ca sursa pentru sisteme stereo cu pretentii.

– Chord Hugo a fost un alt punct de mare interes. Foarte recent lansat, purtand sigla unui producator celebru, micutul Hugo nu a dezamagit. Este uluitor cum cei de la Chord au reusit sa construiasca un amplificator de casti portabil, foarte performant, capabil sa conduca fara probleme casti de nivelul unor HD 800 si care este in acelasi timp un DAC foarte performant bazat pe tehnologie FPGA.

–  Xonar Essence III a fost prezenta prin amabilitatea si sprijinul celor de la Asus, noul model fiind pentru prima daca prezentat publicului in cadrul acestui eveniment. Essence III vine cu o serie de dotari interesate din care se detaseaza in mod clar potentiometrul in trepte motorizat, solutie superba dar din pacate extrem de rara.

Meridian Prime este primul amplificator de casti a unuia dintre cei mai apreciati producatori britanici. Finisat fara cusur si cu un design specific Meridian, dac-amp-ul Prime a fost o vedeta surpriza, primind mai multe aprecieri decat ne-am fi asteptat. Foarte sinergic cu mofturoasele HD 800 si HD 700, Prime a convins multe urechi.

– DOMNISOARELE AUDIOFILE! Ca de obicei am lasat cel mai interesant aspect la sfarsit. Am fost vizitati si de catre domnisoare audiofile, un lucru care ne-a bucurat foarte tare. Venite impreuna cu prietenii, nu s-au uitat de 10 ori la ceas in 5 minute, nu au batut din picior si nici nu au epuizat bateriile telefoanelor mobile. Domnisoarele care ne-au trecut pragul au ascultat cu mare atentie mai multe casti, mai multe sisteme, au facut comparatii, au tras concluzii. Ne-am bucurat foarte tare si va mai asteptam si cu alte ocazii!

Nu pot sa inchid acest articol fara sa repet din nou sfatul de aur din universul audiofil, unicul adevar valabil din acest domeniu: “Testati, ascultati si alegeti cu urechile voastre!”. Evenimentele de genul celui prezentat mai sus sunt cea mai buna ocazie pentru a accumula experienta, a invata lucruri noi si a avea contact cu tot ceea ce este mai nou intr-un univers minunat, cel al sunetului de calitate.

 

 

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.