Prin amabilitatea celor de la Sony am primit o invitatie la evenimentul  Sony High-Res Audio ce a avut loc in aceasta seara in cadrul magazinului Muzica.

In cadrul evenimentului au fost prezentate publicului mai multe produse audio de buna calitate, căştile MDR-10RC, MDR-1A, MDR-1ADAC, amplificatorul PHA-3AX, boxele wireless SRSX9, sistemul Home Cinema N9200W si ultimul pe lista dar primul pe scara noastra de valori, playerul ZX2. In cadrul evenimentului au fost invitati speciali componentii trupei Byron, din pacate acestia au participat doar la niste teste high-rez vs Mp3, as fi preferat sa-i auzim cantand live. Testul in sine a fost foarte bine gandit si edificator, desi sala in care s-a desfasurat evenimentul avea o acustica foarte slaba, iar boxa SRSX9 nu reprezinta sistemul de sunet ideal pentru un asemenea test de mare finete.

Nu vreau sa intru prea mult in detalii despre castile prezente mai ales ca exista deja pe site-ul nostru un review la MDR-1A, restul fiind variatii mai mult sau mai putin inspirate din aceasta. Nu prea am inteles rostul modelul MDR-1ADAC, casti cu DAC si amplificator integrat (!), in conditiile in care se presupune ca aceste functii sunt cu precadere in sarcila playerului utilizat.

Pentru minte vedeta incontestabila a evenimentului a fost playerul ZX2. Finisat impecabil, construit ca un tanc si cu un ecran foarte bun, nu este greu sa impresioneze potentialii clienti. Am facut si o scurta auditie si nu am decat cuvinte de lauda. Sunetul a fost unul de nivel inalt, oferind informatie sonora bogata, microdetalii, scena larga, si nu in ultimul rand o interfata intuitiva. Nici nu se putea altfel la acest pret, ZX2 fiind un produs ce poate fi cumparat numai pe comanda speciala pentru aproximativ 1200 Euro, o suma considerabila pentru buzunarele omului de rand.

Amplificatorul Sony PHA-3AX a fost si el prezent dar nu am apucat decat sa-i fac cateva poze. produsul arata bine, materialele fiind de calitate iar design-ul reusit.

Boxa activa Sony SRSX9 a fost si ea surprinzator de buna. Fara sa aiba pretentia ca poate concura un sistem stereo serios, a reusit sa umple in mod decent un spatiu foarte mare de auditie, si oferea presiune acustica ridicata fara sa distorsioneze. Este un produs ce merita atentia, mai ales din partea celor mai putini audiofili dar mai „gagetofili”.

Multumesc pe aceasta cale organizatorilor pentru invitatie si pentru amabilitatea cu care am fost tratat pe parcursul intregului eveniment.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.