Descrierea produsului:

Din primul moment in care am deschis cutia in care se aflau Audio Technica MSR7 am fost impresionat, a fost un fel de dragoste la prima vedere. Nu trebuie decat sa le atingi de cateva ori ca sa realizezi ca produsul iti transmite senzatia de calitate. Design-ul este elegant, discret, dar in aceleasi timp modern, tineresc, fiind cat se poate de atractiv. Sunt disponibile in trei variante de culoare, negru, rosu si gunmetal, una mai aratoasa ca cealalta.

Materialele folosite sunt de buna calitate, headband-ul de otel fiind captusit cu material extrem de moale, iar greutatea relativ mica contribuie la confortul general. Cine ignora greutatea castilor din ecuatia confortului cu siguranta ca nu a testat niciodata o pereche de casti Audeze. Plasticul utilizat este si el de calitate superioara si placut la atingere, fiind bine finisat si solid.

Audio Technica MSR7 (1 of 1)-5

Audio Technica MSR7 sunt printe cele mai comode casti de acest tip pe care le-am testat, earpadurile fiind foarte moi si construite din spuma cu memorie, oferind un confort suprem chiar si in cazul unei sesiuni prelungite de auditie. Spuma cu memorie se muleaza aproape perfect pe capul si urechile utilizatorului, distribuind presiunea in mod uniform. Este o adevarat placere sa pipai earpad-urile de la MSR7, sunt ireal de pufoase si placute la atingere.

In pachetul standard vin nu mai putin de trei cabluri detasabile, doua avand lungimea de 1,2m, iar cel de-al treilea fiind lung de 3m. Pe unul din cele doua cabluri de 1,2m exista microfon si comenzi pentru smartphone. Mufa de intrare in casti este destul de comuna, jack de 3,5mm, astfel se poate inlocui cablul fara probleme cu orice cablu jack-jack standard.

Impedanta nominala este destul de prietenoasa la cei 35ohmi specificati pe site-ul producatorului, dar randamentul de 100db/mW ne spune ca se recomanda un amplificator portabil, sau cel putin un telefon cu iesire de casti mai vanjoasa.

Audio Technica MSR7 (1 of 1)

Sunetul:

Desi nu am fost niciodata un mare fan al castior inchise, pot spune ca MSR7 m-au cucerit destul de repede. Le-am folosit in mod intensiv timp de doua saptamani dintr-un player Fiio X5 sau direct din iPhone 6. Diferentele sunt destul de mari, performantele castilor fiind destul de drastic penalizate in momentul in care ascultam direct din telefon, dar sunt utilizabile si in aceasta configuratie, ajutate eventual de un amplificator de casti portabil.

Bass-ul este un punct forte al castilor, fiind plin de impact, carnos, apasat. Nu este un bass bubuit, fortat, este acel bass care-mi place cel mai mult, prezent, bine conturat, dar fara sa acopere restul frecventelor si sa devina dominant in auditie. Cry me a river – Michael Bubble are impact si amploare, fiind un test bun pentru orice sistem, iar MSR7 sunt capabile sa ofere o auditie de calitate. Aici trebuie mentionat ca au fost diferente notabile intre ceea ce a oferit Fiio X5 fata de iPhone 6, aceasta din urma pur si simplu nu are curentul necesar sa ofere atacul de care sunt capabile castile. Cand am adus in ecuatie un amplificator Fiio E11k, lucrurile s-au schimbar radical, iPhone 6 a facut muschi iar MSR7 au prins aripi.

Audio Technica MSR7 (1 of 1)-4

Nivelul detaliilor este foarte bun, la o comparatie directa cu Sennheiser Momentum, MSR7 oferind mai multa informatie sonora si un echilibru tonal mai bun, sunetul curge mai lin si mai relaxant. Am ascultat mai multe albume unde vioara este predominanta si MSR7 au redat surprinzator de natural acest instrument dificil. Yann Tiersen –Amelie, Vivaldi – Four seasons sau  Andre Rieu –Love in Venice sunt albume pe care le-am ascultat cap-coada fara intreruperi si le-am savurat cu mare placere. Fara sa fie din punct de vedere tehnic la nivelul clasei “audiofil grade” cu soundstage urias si microdetalii din cele mai fine, MSR7 mi-au oferit cateva ore de muzica buna la un nivel mult peste medie. Pentru cei care doresc mai mult exista AD2000 de la Audio Technica, HD800 de la Sennheiser sau LCD2/LCD3 de la Audeze. Toate acesta casti oferta mai mult din punct de vedere sonor, dar costurile asociate sunt mai mari, iar portabilitatea lor este doar o gluma.

In mod traditional vocile suna foarte placut pe castile Audio Technica, iar MSR7 pastreaza aceasta caracteristica a marcii. Indifent ca am ascultat Katie Melua sau Diana Krall, Michael Bubble sau Alan Taylor, de fiecare data vocile au sunat corect si natural. Am recunoscut cu usurinta timbrele si inflexiunile specifice fiecarui artist, erau aproape palpabile.

O calitate certa a castilor MSR7 este versatilitatea de care dau dovada. Am ascultat aproape toate genurile muzicale, de la rock la clasica si de la jazz la hip-hop. De fiecare data am apreciat sunetul lor ca fiind placut si potrivit, fiind practic o solutie foarte interesanta pentru cei care vor o pereche de casti buna la toate.

Izolarea fata de zgomotul ambiental este pasiva dar eficienta, earpad-urile cu memorie fiind performante si la acest capitol. Prin comparatie, MSR7 izoleaza mai bine decat Audio Technica M50x, Sennheiser Momentum/Urbanite.

Audio Technica MSR7 (1 of 1)-6

Concluzii:

Pretul de 1099 Ron plaseaza Audio Technica MSR7 in gama premium a castilor portabile, segment in care mai regasim Sennheiser Momentum si Urbanite, Bowers&Willkins P5/P7 sau MDR-1 de la Sony. Desi concurenta este acerba, MSR7 poate comparata fara probleme cu oricare dintre aceste modele, oferind un sunet natural si detaliat, un design placut iar confortul oferit este suprem. Cu siguranta merita atentia celor care-si doresc o pereche de casti portabile de calitate superioara si cu o semnatura sonica cu pedigree.

 

 

 

7 COMENTARII

  1. Salut,
    Nu ai mai pomenit nimic de Philips Fidelio L2. Nu au meritat atentia inaintea castilor insirate pana acum? Sunt curios sa stiu, pentru niste casti portabile, care avantajeaza mai mult auditia in conditii de zgomot stradal, Fidelio ca sund deschise sau castile de fata, de exemplu. Multumesc!

    • Salut.

      Trebuie sa intelegi ca 598 sunt niste casti deschise, si suna foarte diferit de niste casti inchise. Momentum 2.0 pentru mine au fost mai bune, chiar mi-au placut teribil de tare castile astea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.