Cu ocazia lansarii oficiale in Romania a noului amplificator Burson Soloist, am organizat un eveniment destinat tuturor celor pasionati de casti. Locul de desfasurare a fost showroom-ul AVstore, importatorul oficial Burson in Romania. Locul a fost propice unui astfel de eveniment, deoarece am avut la dispozitie o mare variatate de casti, amplificatoare de casti, convertoare digital cu analog si cabluri de calitate foarte buna. Fiind un eveniment deschis, multi dintre cei participanti au venit cu echipamente audio proprietate personala, pentru teste si comparatii cu alte electronice prezente in cadrul evenimentului.

Participarea a fost mult peste asteptari, in multe momente aproape am fost coplesiti de numarul mare al celor prezenti, lucru care nu a putut decat sa ne bucure, fiind evident ca incet, dar sigur, si la noi in tara se creeaza o comunitate solida a celor pasionati de sunetul intim al castilor. Am putut vedea inclusiv domnisoare ce ascultau cu cea mai mare satisfactie castile prezente, lucru pe care sincer l-am vazut destul de rar in activitatile audiofile cotidiene :).

Remarcabila a fost si calitatea umana a celor prezenti, atmosfera fiind una cat se poate de destinsa, iar schimbul de informatii intre participanti fiind cu adevarat marele castig al acestui eveniment „cascofil”, probabil cel mai mare organizat vreodata in Romania.

Echipamentele prezente au fost de o calitate exceptionala, majoritatea castilor fiind modele de top, foarte scumpe sau foarte rare.

Amplificatoare de casti:

-Burson Soloist: cel mai performant si mai avansat amplificator al celor de Burson, cu o putere uriasa de 4W/canal si un nou traseu scurtat al semnalului, a fost piesa de rezistenta pentru care a fost organizat acest eveniment.

-Burson HA-160: fratele mai mic al modelului Soloist, ramane in continuare un amplificator excelent pentru majoritatea castilor existente pe piata. Pretul semnificativ mai mic il face o optiune demna de luat in calcul, indiferent de castile pe care doriti sa le amplificati.

-Burson HA-160D: o solutie 3 in 1 foarte performanta si versatila, oferind funtiile de dac, amplificator de casti sau preamplificator intr-o singura carcasa. Construit fara compromis si beneficiind de un design elegant, HD-160D este probabil cel mai de succes produs al celor de la Burson.

Convertoare D/A:

Burson DA-160: dac-ul dedicat al producatorului australian este un aparat greu, atat la propriu (aprox. 5kg), cat si la figurat. Construit in jurul chip-ului BurrBrown PCM1793, DA-160 este unul dintre cele mai bine realizate convertoare de pe piata in zona sa de pret.

M2Tech Young cu bateria Palmer: una dinte cele mai puriste solutii de conversie existente pe piata, combo-ul M2Tech este practic imun la orice fel de probleme cauzate de reteaua electrica, fiind capabil sa functioneze fara a fi conectat la priza timp de aproape 10 ore. Dac-ul Young mai beneficiaza si de una dintre cele mai bine implementate conexiuni USB din lume, avand practic aceeasi tehnologie prezenta in Hi-Face Evo.

AudioQuest Dragonfly: ramane in continuare un mister cum au reusit cei de la AudioQuest sa integreze atat de bine  pretentiosului chip ESS Sabre in acest dac minuscul. Calitatile sonore sunt absolut surprinzatoare, sunetul oferit fiind mult peste asteptarile tuturor.

CEntrance Dacport: un dac-amp de casti de o calitate foarte buna si cu dimensiuni ce-l recomanda ca pe o solutie portabila de top. Beneficiaza de putere suficienta pentru a conduce fara probleme majoritate castilor de anvergura, inclusiv HD800 sau AudioTechnica W5000.

Cd-playerul Primare i21: pentru vizitatorii ce au venit dotati cu cd-urile preferate am avut pregatit un cd-player al binecunoscutului producator suedez Primare. I21 nu este un model nou, dar ofera toate calitatile necesare pentru a beneficia de o auditie la cel mai inalt nivel.

Castile prezente:

Audeze LCD2 sau exotismul in stare pura sunt un model foarte exclusivist, fiind casti planare de un rafinament aparte. Sunt construite manual in Statele Unite si momentan nu se importa in Romania. Amplificarea lor reprezinta o adevarata provocare pentru majoritatea solutiilor existente.

Sennheiser HD800 si HD700 reprezinta modelele de top ale producatorului german. Sunt casti exceptional de rezolute, oferind un soundstage larg si un confort suprem. HD800 sunt dotate cu cel mai mare driver dinamic existent, acesta avand diametrul de 56mm.

Audio Technica W5000 reprezinta o adevarata demonstratie de forta a producatorului nipon. Construite manual in Japonia din materiale exotice, W5000 sunt apreciate de multi ca fiind regina castilor inchise.

Denon AH-D7000 este un model construit de Fostex in regim custom pentru japonezii de la Denon. Sunt celebre pentru modul excelent de prezentare al bass-ului si reprezinta varful de gama din actuala oferta a celor de la Denon. Vor avea foarte curand un urmas.

AKG K3003i au fost practic singurele casti in-ear ascultate in cadrul evenimentului si au fost apreciate de absolut toata lumea, inclusiv de cei care nu agreeaza castile intra-aurale. K3003i sunt varful de gama al celor de la AKG si beneficiaza pe langa tehnologia hibrida armatura-driver dinamic, de o constructie fara cusur si o lista de dotari impresionanta.

AKG Q701 sunt o versiune revizuita a binecunoscutelor K701. Pretentioase cu amplificarea si avand nevoie de un numar urias de ore de rodaj, Q701 sunt casti cu o personalitate puternica ce pot sa ofere satisfactii extraordinare raportate la pretul platit pe ele.

Grado HF2 sunt o adevarata raritate. Model de colectie, fabricat de Grado numai pentru membrii forumului HeadFi, exista doar 550 de exemplare in toata lumea, fiind una dintre acele casti a caror valoare creste odata cu trecerea timpului.

Tesla T1 reprezinta varful de gama din oferta nemtilor de la Beyerdynamic. Construite pe baza unei tehnologii proprietare si beneficiind de experienta unuia dintre cei mai reputati fabricanti de casti din lume, T1 fac parte indiscutabil din elita castilor aflate in productie.

 

In incheiere vreau sa le multumesc tuturor celor prezenti, sper ca s-au bucurat de aceasta intalnire. Vreau sa le multumesc in mod special celor care si-au adus contributia la reusita acestui eveniment prin punerea la dispozitie a echipamentelor proprietate personala, trebuie sa recunosc ca  o parte din echipamentele prezente au fost o premiera si pentru mine.

La revedere pana data viitoare :).

 

4 COMENTARII

  1. Mici erori gramaticale:
    – „ortoplanare” = ortodinamice = isodinamice = planare
    – „Testa T1” = Tesla T1

    Si mici erori la informatii:
    – D7000 au si urmas (D7100) si optiune de upgrade direct de la Fostex, TH900
    – regina castilor inchise este Sony R10. 🙂

  2. Merci Eugen, am rectificat.

    Sony R10 nu se mai produc de multicel si sincer sa fiu eu personal am fost mereu dezamagit de „vechituri legendare” de genul K1000 sau CD3000. Nu ca sunt rele dar mereu, mereu au fost sub ceea ce se spune despre ele.

    Am ceva banuieli ca este valabil si pentru setul Orpheus sau R10.

  3. Felicitari Savu pentru eveniment! Sper ca usile se vor mai deschide si in viitor, pentru ca de ani de zile astept sa vad echipamente de top puse fata-in-fata si posibilitatea de a fi testate cu urechile proprii. Felicitari inca odata!

  4. @Fubu

    Merci mult. Ma bucur ca evenimentul a avut atat de mare succes. Cu siguranta vor mai fi si altele, urmeaza in viitorul apropiat sa mai apara niste produse de top pe piata si va fi interesant sa le punem la treaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.