Am avut curiozitatea sa analizez o pereche de casti destul de vechi, am considerat interesant de aflat (auzit) cum au evoluat lucrurile pe parcursul celor 8 ani de la lansare. Sa incepem:

Pret lista US : 400$
Pret lista Romania : 1400 RON
Caracteristici tehnice:

Transducer: Dynamic
Type: Circumaural, Semi-open
Frequency Response: 5 – 35,000 Hz
Impedance: 250.0 Ω
SPL: 96.0 dB
Connector: 1/8″

Prezentare generala :

Beyerdynamic DT-880 Edition 2003 este versiunea cea mai veche a acestei casti, fiind urmata de Edition 2005, care se vinde si astazi in mai multe versiuni de omaj (32, 250 sau 600 ohmi). Pana in 2010, cand a aparut modelul Tesla (concurent direct pentru Sennheiser HD-800), DT-880 a fost varful de gama necontestat al producatorului german.

Castile sunt de tip deschis, cu o dimensiune generoasa a cupei si un confort deosebit la purtarea pe cap in cazul auditiilor prelungite.

Intrucat am detinut aceasta casca cativa ani buni, pot spune ca singurul lucru deranjant a fost sensibilitatea la firele de par, care au patruns prin burete in membrana driverului, moment in care casca a inceput sa zbarnaie ocazional pe anumite frecvente.

Sunet :

Recent, am ascultat din nou casca (dupa o pauza de aproape un an) pe noul setup cu EMM Labs CDSAse + Bada PH-12. Daca aceasta casca s-a mai intalnit inainte cu Bada si Benchmark, EMM era o noutate pentru ea. Din pura curiozitate, am cuplat pe cealalta iesire a lui Bada HD-800 pentru o scurta comparatie.

Timbrul castii era acelasi, eram obisnuit si in trecut, dar cu un plus de rafinament si rezolutie datorat noii surse. As putea spune chiar, ca se aseamana oarecum cu HD-800 ca si liniaritate a raspunsului in frecventa. Ceea ce uimeste la aceasta casca insa, este usurinta cu care este dusa de orice amplificare (inclusiv cea integrata in placile de sunet mai bunicele de genul M-audio audiophile firewire) si faptul ca, este destul de iertatoare cu inregistrarile slabe, fara a se putea spune ca-i lipseste rezolutia. Prezentarea generala este relativ aerisita si destul de rezoluta (fara a se apropia insa de HD-800 la cele 2 capitole), dar si foarte rafinata. Impresioneaza, de asemenea, corectitudinea vocilor si delicatetea frecventelor inalte (prin comparatie HD-800, reproduce inaltele de o maniera mult mai brutala si neiertatoare, similar cu auditiile concertelor live). Frecventele joase sunt si ele bine aliniate cu restul, dar mi-as fi dorit putin mai multa claritate si impact in aceasta zona.

Concluzii generale :

–          Rezolutie buna si spatialitate/ambianta cat se poate de corecte, pentru pretul castii

–          O casca foarte iertatoare cu inregistrarile slabe sau cu sursele/amplifurile de nivel mediocru

–          O recomand cu caldura celor ce nu-si permit sa investeasca mii de euro intr-o sursa sau un amplif de top

–          Sunet delicat, mai ales pe media superioara si inalte, extensie buna in partea de sus

–          Usoara lipsa de impact si extensie pe frecventele joase; sunet, de asemenea, usor incalcit in aceasta zona

–          Performante generale foarte bune in aceasta gama de pret

Muzica :

Am folosit cateva piese foarte dragi mie, interpretate de Esther Ofarim, Fleetwood Mac, Kari Bremnes, Goran Bregovic, Alison Krauss.

10 COMENTARII

  1. Ce parere ai despre DT880 Pro? Ma bate gandul sa comand o pereche. . . dar in acelasi timp ma atrag si senheisser HD650. . . si chiar Denon AH2000 : |. in viata mea nu am fost mai nehotarat 😛

    • Preferinta mea merge catre Dt880 care mi-au placut mai mult decat HD650. Ambele sunt casti bune dar alegerea depinde de preferintele fiecaruia. Daca ai avea unde sa asculti inainte ar fi si mai bine. DT880 nu-s nici prea pretentioase la amplificare. 2000 nu tin minte daca am ascultat dar si daca da, a fost pentru scurt timp si nu-mi mai amintesc impresiile !

      • Multumesc pentru un raspuns asa rapid! Din pacate nu am unde sa le ascult dar cred ca o sa raman la DT880. Ca „amplificare” am o Asus xsonar STX care probabil o sa fie ok pentru ele.

  2. Salut, urmaresc de ceva vreme postarile de pe acest site si cred ca esti destul de pro incat sa ma poti ajuta cu un sfat …. as vrea sa imi cumpar o noua pereche de casti, momentan am o pereche de Pioneer SE-A1000 (nu sunt chiar pro pt. ce as vrea eu mai exact muzica , ascult in mare parte FLAC: Metallica, Staind, Prodigy, Faithless, Bob Marley, ATB deci destul de variat ) Amplificatorul este un Pioneer A-209R, si placa de sunet un Asus Xonar DS. Un prieten de-al meu are o pereche de Beyerdynamic 770 pro, m-am documentat putin si la ce buget as avea (aprox 1000 ron )am gasit 770 pro 880 si 990 de la beyerdynamic. Din ce am citit 880 par cele mai ok …. dar chiar nu stiu ce sa aleg pentru ca nu le pot testa nicaieri si nici bugetul nu a fost foarte usor de achizitionat 🙂 … poti te rog sa ma ajuti ? Daca stii alte modele mai bune in banii astia te rog sa imi spui… Multumesc !

    • Am avut 770 si 880 dar am ascultat si 990. Cele mai echilibrate mi s-au parut 880, urmate de 990 care erau putin mai stralucitoare (harsh). DT770 sunt pentru cei ce prefera frecvente joase mai pronuntate, avand un sunet putin mai colorat ! Incearca sa le asculti daca ai unde pentru ca fiecare are preferintele personale !

    • Din punctul meu de vedere merita diferenta dar depinde debugetul si preferintele fiecaruia. Eu n-am regretat nici un moment cand am trecut de la 770 la 880 !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.