Onkyo a lansat pe piata primele modele de receivere din 2011, cu preturi incepand de la 300 euro.

Cel mai scump dintre cele patru  AVR-uri  este TX-NR609 , la pretul de 650 de euro. Acesta este certificat THX Select2 Plus si este primul receiver din lume care foloseste noul procesor video  Marvell Qdeo , capabil sa faca  upscaling pana la rezolutia maxima de 3840×2160 de pixeli (rezolutia 4K).

Onkyo 609 mai este dotat in partea frontala cu o mufa USB, pentru conexiune directa cu Iphone/ Ipod si  poate reda fisiere de pe memoriile portabile de tip USB-stick. In lista de dotari exista  sase intrari HDMI,  Zone 2 (amplificarea  stereo este separata  de sistemul multicanal), placa de retea Ethernet , Audyssey DSX , 2EQ, Dynamic Volume/ Dynamic EQ si intrare video RGB pentru conctarea  PC-ului.

In ordinea pretului si a dotarilor urmatorul model este TX-NR579, un receiver 7.1 care nu mai beneficiaza de certificare THX sau Audyssey DSX si are 4 intrari HDMI.

Al treilea model anuntat de onkyo este TX-NR509 care are doar iesiri preamplificare pentru Zone 2 iar dotari ca Audyssey DSX , Dolby Pro-Logic IIz sau upscalingul la rezolutie 4K lipsesc.

Ultimul si cel mai ieftin receiver aunutat este TX-SR309 la care nu mai regasim conexiunea la retea, Zone 2 sau Audyssey si are trei intrari HDMI.

Toate modelele vor fi disponibile pe piata pana la sfarsitul lunii martie.


7 COMENTARII

 1. Sal,

  A renuntat in sfarsit Onkyo la procesorul Faroudja DCDi Cinema™? Sa inteleg ca acest nou procesor numit Marvell Qdeo este cel mai bun la ora actuala?
  Avantajeaza cu ceva upscaling la rezolutia maxima de 3840×2160 de pixeli daca TV-ul la care este conectat are doar 1080p?
  Sfarsitul lui martie pentru SUA, Europa? Un termen real pentru Romania?

 2. Asa se pare, oricum Faroudja DCDi Cinema™ a fost un procesor foarte bine vandut. Nu se stie cum e Marvell Qdeo pentru ca nu l-a testat inca nimeni…

  Rezolutia 4k e de viitor, momentan nu prea ai ce sa faci cu ea ca nu ai TV accesibil cu acea rezolutie.

  Termenul in Romania este neclar, de fapt totul in tara asta e neclar din pacate 🙁

 3. Pai din anuntul de presa al celor de la Onkyo, intrarea Ethernet poate fi folosita la steaming direct de pe reteaua de acasa. Cu alte cuvinte se poate reda muzica stocata pe orice PC din repectiva retea.

 4. Salut Tudor.

  Multe receivere mai avansate au si procesor de imagine. Ele proceseaza si semnalul video primit, nu numai cel audio.

  Sper ca te-am lamurit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.