In cadrul expozitiei de la Munchen din urma cu doi ani, KEF atragea privirile cu extravagantele boxe Concept Blade. In acel moment erau in faza de prototip, fiind doar un vector de imagine pentru diverse expozitii si demonstratii.
In cadrul Munchen Show 2011 a fost prezentata varianta finala, gata de a intra in productie, a boxelor KEF Blade. Desi sunt derivate din prototipul Concept Blade, KEF sustine ca s-au efectuat cateva modificari importante fata de proiectul initial.

O componenta esentiala a boxelor Blade este, tehnologia Single Apparent Source, aceasta fiind la baza conceptiei noului driver KEF UNi-Q MF/HF. Acesta tehnologie ajuta la reproducerea unui spectru foarte larg de frecventa dintr-un singur difuzor si astfel se obtine o sursa de sunet punctiforma.
Responsabile de reproducerea frecventelor joase, sunt cele patru difuzoare de bass, cu diametrul de 22,5cm. Acestea sunt amplasate in mod mai putin obisnuit, pe laterelele incintei, aranjate în perechi simetrice si in acest fel miscarea difuzoarelor se anuleaza reciproc. KEF sustine ca puterea difuzoarelor de bas este atat de mare, incat masivii magneti din spate au trebuit să fie lipiti direct unul de altul, pentru a beneficiia pe deplin de această abordare inginereasca.


Toate aceste tehnologii sunt inglobate intr-o incinta acustica proiectata special, extrem de rigida, fabricata dint-un material compozit bazat pe fibra de sticla.
KEF Blade vor fi disponibile incepand cu luna August la toti distribuitorii autorizati KEF din Europa. Pretul anuntat este de 25.000 Euro iar cele doua variante de culoare sunt: glossy whyte si glossy black.

5 COMENTARII

  1. ce amplificator iti trebuie sa duci aceste boxe la adevarata lor valoare?:) inca vreo 20k $ te duce si ampliful garantat.deci pretul unui apartament micutz 😛

  2. Cu siguranta ca se adreseaza celor care dispun de putere financiara. Eu zic ca pe langa ce ai spus tu mai sus sa calculezi si un dac de cel putin 10k euro, un transport pe masura si niste cabluri scumpe. O sa vezi ca apartamentul „micutz” este de fapt destul de mare 🙂

  3. Din intamplare fiind in UK am fost invitat de un prieten local cand s-a facut lansarea KEF Blade in UK. Cu siguranta a fost o experienta unica si interesanta, insa KEF nu a lasat nimic la intamplare … auditia s-a facut pe o linie de top Electrocompaniet completa, adica celebrul CD player EMC-1, preamplificatorul EC4.8 si celebrele monoblocuri NEMO, solutie care cu siguranta depaseste 20k euro, dar le-a pus foarte bine in evidenta. Un prieten mi-a spus ca la Munchen KEF Germany le-a prezentat pe aceeasi linie Electrocompaniet, ceea ce inseamna ca au fost auzite de mai multi in aceeasi configuratie grozava ca in UK …. m-ar interesa sa impartasim din experienta sonora cu cei care au avut aceasta ocazie.

  4. Salut Silviu. Ma tem ca sunt foarte putini cei din Romania care au ascultat KEF Blade. Cea mai buna ocazie era la Munchen anul acesta dar, cei care au fost acolo povestesc ca standurile din expozitie nu aveau acustica prea buna. Astept si alte pareri, eu am acesta informatie din doua surse independente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.