La standul Neat Acoustics din cadrul High End Show Munchen 2011, au putut fi privite si ascultate in premiera, boxele de podea Ultimatum XLi. Acestea sunt incinte acustice de tip compact floorstand si au fost proiectate in urma cererilor in crestere pentru acest segment. Design-ul noilor boxe este bazat pe modelul bookshelf Ultimatum XLS, dar a fost folosita o incinta de podea, care permite volume interne separate. Inaltimea boxei este de un metru, cabinetul este construit din straturi de lemn de mesteacan cu creştere lentă, iar front baffle-ul este fabricat din fibre lemnoaste cu densitate controlata. Cele doua elemente sunt lipite intre ele cu o membrană din polietilenă, pentru a crea o platfoma inerta in care se monteaza difuzoarele.Ranforsarea incintelor este una de cea mai buna calitate, fiecare boxa cantarind 33kg.

De reproducerea frecventelor joase se ocupa doua difizoare de midbass cu diametrul de 16,8cm, montate isobaric, fiind amplasate amandoua in aceeasi carcasa. Acesta tehnologie permite obtinerea unui bas extrem de clar, daca cele doua difuzoare sunt proiectate si montate corect, ca in cazul modelului Ultimatum XLi. Frecventele inalte sunt reproduse de un tweeter Sonomex 26mm si doua supertweetere EMIT 25mm planar-ribbon, fiecare dintre acestea avand propria lor sub-incinta.


Senzitivitatea este de 87dB/W/m, impedanta medie este 6ohmi, fiind recomandat un amplificator cu puterea 25-200W.
XLI vor fi disponibile într-o gamă larga de finisaje: negru frasin, nuc, stejar, mesteacan şi rosenut vor fi cele standard, iar Piano Black, Neat’s Velvet Cloud si Red Velvet Cloud vor fi disponibile ca opţiuni premium.
Noul model Neat Ultimatum XLi va fi disponibil incepand cu luna Iulie a acestui an la un pret recomandat de 7000 Euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.