In completarea gamei de boxe existenta pe piata in acest moment, Bowers&Wilkins a prezentat cu cateva zile in urma modelul PM1, aceste fiind plasat intre seria CM si flagship-urile 800 Diamond. Pretul anuntat pentru noul model este de 2500 Euro.

Cei de la B&W declara ca in acest moment, nu exista cerere pentru o noua linie completa de incinte acustice, si din acest motiv, bookshelf-urile PM1 nu vor fi urmate de lansarea unor boxe centru, surround sau subwoofer. Producatorul nu exclude totusi ca in cazul in care va exista cerere, sa introduca in fabricatie si un model de boxe floorstand din aceasta serie.
We decided we wanted a loudspeaker that specialised in stereo and concentrated our effort into producing an exquisite small speaker. Small moniitors image very sweetly. This isn’t a replacement for the 700 series, think of it more as a smaller 805S.” – Mike Gough product manager B&W.


Noul model a fost proiectat impreuna cu cei de la Native Design, cu care s-a colaborat si in conceperea iPod dock-urile Zeppelin, Zeppelin Mini sau a castilor B&W P5. Pentru cei care nu cunosc amanunte despre Native Design, merita mentionat ca acestia au colaborari cu firme precum Bentley, Audi, Classe, Mercedes-Benz sau Chanel.
Din punct de vedere tehnic B&W PM1 este un model de top, fiind dotate cu un tweetere cu dom de aluminiu, sustinut de un inel din fibra de carbon, boxele fiind capabile sa atinga frecvente de pana la 40KHz. Tweeterul este montat deasupra incintei la fel ca la seria 800 Diamond si foloseste un tub conic Nautilus.


De frecventele medii si joase se ocupa un difuzor fabricat din Kevlar, bazat pe cel folosit in modelul CM1. Difuzorul de midbass are un nou sistem antirezontanta: un dispozitiv în formă de ciupercă realizat din EVA rigid este fixat în interiorul bobinei, obtinandu-se astfel diminuarea rezonanţelor din con.
Incinta acustica este fabricata folosind tehnologia B&W Matrix, pentru o se obtine o rigiditate crescuta. Front-baffle-ul si panoul curbat din partea superioara, sunt fabricate din plastic thermoset compozit, iar partea din spate a fost umpluta cu un strat suplimentar de rasini minerale pentru un plus de masa si amortizare.


Crossover-urile au fost pastrate cat mai simple posibil, pentru a se mentine puritatea semnalului si folosesc capacitori de top, mai precis Mundorf M-Cap Supreme.
Finish-ul de lansare este Mocha Gloss iar in viitorul apropiat va fi lansata o varianta si anume Burgundy. Standurile optionale pentru modelul PM1 costa 500 Euro.
B&W PM vor fi disponibile la dealerii din Europa incepand cu luna Iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.