Yamaha a anuntat completarea gamei de receivere pentru anul 2011 cu seria Aventage. Aceasta inlocueste modelele de top din gama 2010, avand componente noi si o topologie schimbata, fiind mai mult decat un refresh al gamei.

RXA3010 si RXA2010 vor fi in configuratie cu noua canale in timp ce RXA1010 si RXA810 vor avea amplificare pentru sapte canale. Toate modelele sunt dotate cu opt HDMI-in si doua HDMI-out iar toate telecomenzile au implementata functia „one-touch control” compatibila cu televizoarele Samsung,Panasonic si Toshiba. Printre noutati mai merita mentionate circuitele interne reproiectate, o noua sursa de putere, radiatorul cu design imbunatatit si utilizarea unor componente de calitate superioara.

Spre deosebire de concurenta, Yamaha nu a implementat in modele sale  Spotify sau AirPlay, preferand  sa puna la dispozitia utilizatorilor transmitatorul wireless proprietar YIDW10, pentru iPhone/iPad/iPod, care poate fi achizitionat separat pentru 120E. Yamaha sustine ca AirPlay este limitat doar la produsele Apple si nu a dorit cresterea pretului receiverelor implementand funtii pe care nu toata lumea le doreste. Cea mai simpla metoda de a benefia de AirPlay pe receiverele Yamaha, este achizitionarea unui Apple TV pentru aproximativ 130Euro. Toata gama 2011 incepand cu RX-V471 are pe telecomanda comenzi dedicate pentru pentru Apple TV.

Modelul de vanf RXA3010 beneficiaza de puternicul procesor CinemaDSP HD3, in tip ce restul modelelor din gama Aventage folosesc procesorul proprietar Yamaha YPAO si CinemaDSP. Procesarea video este bazata pe chip-uri Yamaha pentru cele doua modele mai accesibile si de procesoare HQV pentru cele doua modele de top.

Gama Aventage este alcatuita din RXA3010 (2500E), RXA2010 (1800E), RXA1010 (1200E) si RXA810 (1000E). Vor fi disponibile in Europa incepand cu luna Septembrie.

5 COMENTARII

 1. buna ziua,
  am inceput sa urmaresc cu interes acest site si recunosc ca am inceput sa mai inteleg unele lucruri privitoare la un sistem potrivit.
  te rog sa ma ajuti in alcatuirea unui sistem potrivit pornind de la receiver-ul Yamaha RX A3010 și un tv philips PFL8505K/02.(recunosc ca receiver-ul l-am primit cadou din state). ce boxe si ce altceva as mai avea nevoie la o camera de 36 mp?(5X7,2m)
  multumesc mult!

 2. @Razvan
  Este o chestie de preferinte, as zice ca Yamaha este mai muzical si mai detaliat pe partea de muzica stereo in timp ce Onkyo este mai musculos si mai exploziv in filme. Chestie de gust, este o alegere dificila, ambele fiind foarte bune.

  @Liviu
  In primul rand nu stiu cum o sa folosesti RX3010 varianta US in Europa, el fiind pe 110V. Un transformator de calitate, „audiofil grade” ca sa zic asa va costa multicel.
  Ca capitolul boxe iti recomand ceva standfloors pentu fata. Ai destule variante interesante de la DALI Ikon 6/8 pana la Monitor Audio RX8, Paradigm Monitor, Elac sau chiar Dynaudio Excite. Depinde foarte mult de buget. Am avut un test cu Dali Zensor 5.0 acum cateva zile exista review pe site, este un sistem foarte bun pentru banii lui.

  Succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.