In aceasta dimineata am primit o veste trista. L-am pierdut pe cel caruia ii datoram iDevice-urile, genialul vizionar Steve Jobs, co-fondator si presedinte al consiliului de administratie al Apple, a murit la varsta de 56 ani. Acesta suferea de mai multi ani de cancer pancreatic. Carisma si farmecul personal vor ramane inegalabile, iar conferintele de presa in care prezenta noile lansari Apple pot fi transformate oricand in cursuri de vanzari si marketing.

RIP Steve Jobs.


Suntem profund indurerati sa va anuntam ca Steve Jobs a decedat. Stralucirea lui Steve, pasiunea si energia sa au reprezentat sursa a nenumarate inovatii care imbogatesc si imbunatatesc vietile noastre. Lumea este incomensurabil mai buna datorita lui Steve„, se arata intr-un comunicat Apple.

“Apple a pierdut un vizionar si un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinta incredibila”, a reactionat noul manager Tim Cook, intr-un mesaj adresat angajatilor grupului, dat publicitatii.

Nascut la 24 februarie 1955, Steve Jobs, pe numele sau real Steven Paul, a descoperit in 2003 ca are o tumoare neuroendocrina, o forma rara, dar operabila de cancer pancreatic. Timp de noua luni, Jobs a amanat interventia chirurgicala, starnind o serie de nemultumiri in cadrul consiliului de administratie Apple.

In 2004, el a suferit  o interventie chirurgicala de succes care a eliminat tumorea pancreatica, iar in anii urmatori, Jobs a inceput sa dezvaluie detalii despre starea lui de sanatate.Compania Apple a anuntat la sfarsitul lunii august demisia presedintelui si fondatorului sau Steve Jobs, fara a da mai multe detalii, precizand insa ca demisia lui Steve Jobs are efect imediat si ca acesta va fi inlocuit de Tim Cook, care ocupa functia de director operational al companiei.

Am spus intotdeauna ca, daca va ven ziua in care nu-mi voi putea indeplini indatoririle in calitate de director al Apple, voi fi primul care va spune acest lucru”, a scris Jobs, intr-o scrisoare adresata consiliului de administratie si „comunitatii Apple”.

Steve Jobs a fondat compania Apple intr-un garaj, in 1976, impreuna cu Steve Wozniak. El a demisionat in 1985, in urma unei lupte interne pentru putere, dar a revenit la conducere in 1997.

El a orchestrat de atunci lansarea unor produse vedeta, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifunctional iPhone, a carui ultima versiune a fost prezentata marti.

Un site de Internet va fi pus la dispozitia celor care vor sa-i aduca un omagiu lui Steve Jobs, a anuntat familia acestuia.

2 COMENTARII

  1. Cu tot respectul pentru ce a facut omul asta, va spun ca se exagereaza.Da, a revolutionat lumea moderna, insa la cateva zile a murit si Dennis Ritchie!!! Daca omul asta nu exista nu avem acum nici Windows, nici OS X sau ipod/ipad etc.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dennis_Ritchie
    Despre el nu spune nimeni nimic ? El a inventat limbajul de programare C si a pus bazele Unix!!! Fara el eram 30 de ani in urma cu tecnologia!

  2. Ai perfecta dreptate Mihai, dar Steve Jobs a fost un simbol, un om care a inspirat masele. De aceea este atat de comemorat. Sunt convins ca exista zeci de persoane care au contributii efective mai mari decat el, diferenta o face notorietatea lui Steve Jobs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.