Sony KDL-40EX720:

Imaginea in mod standard:
Sony KDL-40EX720 ne-a dat batai de cap cu senzorul care regleaza contrastul in functie de lumina din camera, era activat dintr-un meniu mai greu accesibl si televizorul avea ecranul prea intunecat. Pozele s-au facut in semi-intuneric si functia respectiva reducea la minim brightness-ul. Dupe remedierea problemei am constatat ca luminozitatea era usor exagerata, fara insa a egala modelul Samsung. In modul Normal, caracteristica principala a televizorului produs de  Sony este calitatea slaba la care este sunt redate nuantele de albastru, acestea fiind amestecate cu tonuri de mov , culoarea rezultata fiind destul de departe de cea cu care natura ne-a obisnuit. La inceput am privit ecranul fara sa facem o comparatie directa si lucrurile pareau acceptabile. Ulterior, la o comparatie directa, problema este evidenta si pentru un ochi mai putin experimentat.

Imaginea reglata:
Cu televizorul celor de la Sony am petrecut cel mai mult timp in meniuri  in cautarea setarilor ideale pentru imagine. Va pot spune ca in ciuda eforturilor nu am reusit sa ajungem la un rezultat multumitor. Tendinta ecranului de a tranforma albastrul in nuante de mov, nu a putut fi complet inlaturata, rezultatul obtinut putand fi cu indulgenta numit satisfacator. La redarea albului Sony  a fost cea mai bun dintre cele trei ecrane, zapada sau norii fiind cel mai aproape de nuantele pe care le regasim in natura.

Calitatea negrului este acceptabila, mai slaba decat cea oferita de ecranul cu plasma dar mai buna decat concurenta directa de la Samsung. Backlight bleending-ul este prezent pe marginea ecranului, fiind  mai restrans si mai putin deranjant decat in cazul televizorului Samsung. Uniformitatea culorilor este buna, ecranul fiind „patat” destul de discret, la acest capitol 40EX720 fiind superior modelului UE 40D6500.


Conversia 2D-3D este cea mai buna din test, imaginile fiind mai „tridimensional” convertite decat in cazul display-urilor Samsung sau Panasonic. In cazul imaginilor 3D native, lucrurile nu stau mult diferit, Sony fiind in usor avantaj, avand cele mai clare imagini si cel mai bun contrast. Exista si la el anumite detalii dublate, dar mai putin suparatorare decat la Samsung.  KDL-40EX720 castiga acest capitol, imaginile tridimensionale arata cel mai realist si mai dinamic pe televizorul celor de la Sony.

Indiferent de unghiul din care am privit ecranul, imaginile si-au pastrat calitatea, nu am observat ca acestea sa se degradeze decat in limitele normale. Unghiurile de vizualizare sunt foarte bune, culorile raman constante si nu exista probleme notabile la acest capitol. De altfel toate cele trei modele prezente in test au fost foarte bune la acest capitol, diferentele fiind prea fine pentru a le acorda atentie.

Imput lag-ul este cel mai mare dintre cele trei, fara  sa aiba repercusiuni suparatoare asupra jocului in sine. De altfel valorile diferite ale imput lag-ului se vad doar un poze, in realitate nu am reusit sa observam diferentele. Este posibil ca intr-un jos extrem de dinamic cum este CounterStike sa conteze mai mult. In GT5 nu se pot observa diferentele cu ochiul liber, acestea existand doar in pozele benchmark.

Sony este cel mai slab model la atunci cand vine vorba de functiile de media-player implementate. Nu citeste decat fisiere DviX si Mp3 sau poze jpeg. Decizia de a nu include un decodor mkv sau DviX HD este una discutabila, cu siguranta cumparatorii unui display full-hd 3D Sony doresc sa urmareasca filme la calitate HD. Un alt lucru mai putin placut a fost  incompatibilitatea cu stick-uri NTFS, conexiunea USB fiind limitata la cei  4gb oferiti de FAT32. Se pare ca la acest capitol Sony au ramas ancorati prin anul 2005.

Design-ul este unul clasic, elegant, dar fara nimic special. Nu atrage privirile asa cum o face modelul Samsung, dar este un televizor cu aspect placut si o calitate a fabricatiei buna. Plasticul folosit ii confera un aer high-tech, iar rama negru-mat a ecranului este o alegere inspirata. Sony a dotat acest model cu browser de internet, ramane totusi intrebarea cine navigheaza pe net cu televizorul in era tabletelor si a smartphone-urilor. Am mai notat si functia photo-frame, utilizatorii avand posibilitatea sa-si transforme tv-ul in tablou :).

CONCLUZII:
Scopul acestui test nu a fost acela de a stabili un castigator dintre cele trei modele. Am dorit sa vedem la lucru, fata in fata, cele doua tehnologii care domina piata display-urilor consumer in acest moment. Fiecare dintre cele doua variante au avantaje si dezavantaje, unele mai vizibile altele mai putin si cu siguranta este loc pe piata pentru ambele tehnologii.

Concluzia acestui test va las sa o trageti singuri, noi va spunem doar ca in cele doua zile in care am  comparat cele trei TV-uri am observat ca „invechita” tehnologie cu plasma a fost in majoritatea testelor superioara noilor display-uri LED.

36 COMENTARII

  1. Frumos test!
    Eu totusi votez pentru panele IPS cu luminozitate CCFL 🙂
    LED-ul va fi bun in urmatorii ani, cand se maturizeaza, la fel si cu 3D, cand va fi fara ochelari atunci il putem baga in seama.

    • „la fel si cu 3D, cand va fi fara ochelari atunci il putem baga in seama.”

      daca ai fi citit mai mult despre stereoscopie, ai intelege de ce e imposibil (chiar si la nivel teoretic) sa ai 3d fara ochelari pe un display de dimensiuni mari, cu mai multi spectatori in camera in acelasi timp.

  2. Va salut si va felicit pentru acest site. Am reusit sa obtin informatii extrem de utile pentru mine si as dori sa-l intreb pe domnul Savu ce model de plasma imi recomanda intr-un buget de pana in 5000 Ron. As dori o diagonala cat mai mare fara sa sacrific foarte mult calitatea.
    Multumesc anticipat!

  3. Parerea mea este contra la cea pe care o slaviti. Se vede clar ca la plasma Panasonic lipseste total culoarea alba din spectru. Asta este foarte grav. Majoritatea imaginilor sunt cu tenta verde, de aici apare si verdele mai frumos la copaci. E bine la copaci si iarba dar nu si in ansamblul imaginilor. La Samsung usor se poate compensa verdele din mutarea putin catre V a balansului. Rosul se poate recupera din alte setari. Luminozitatea fetelor exagerata la Samsung se reduce din iluminare spate. Mai sunt setarile avansate, nu intru in detalii, doar ca Samsungul nu a fost calibrat de voi cel mai perfect. Detin un D7000 care nu cred ca prea difera de D6500. La o calibrare a culorilor profesionala Samsungul poate avea o culoare mai naturala chiar si ca plasma voastra. Recunosc ca nu a fost usor si nici repede ca sa mi-l calibrez bine. Inca in balansul de alb 10p nu m-am aventurat, asa ca mai e loc si de mai bine. Chiar si pentru negru mai profund exista setari, deci atentie. Pe linga asta si greutatea aparatelor este un factor de luat in considerare chiar daca nu-l vom tine in poala. Totusi, daca trebuie mutat… Problema LED TV-urilor ramine backlight blidingul mai mult sau mai putin, din pacate. Eu oricand as alege tot Samsungul D7000 chiar daca nu este cel mai perfect, pentru ca inca nu exista in comert televizor perfect.

    • Salut !
      Detin un Samsung ue40es6710 si as vrea sa va rog daca se poate ca cineva sa imi dea si mie un sfat sau un ajutor in legatura cu imaginea ca nu reusesc deloc sa o calibrez cum trebuie .
      Va multumesc

  4. Iti respect parerea, dar nu pot sa fiu de acord cu ea. Pozele sunt doar orientative, nu pot fi luate ca benchmark dupa cum am scris si in test.
    In alta ordine de idei am studiat cu atentia un Samsung 60D8000, adica modelul lor de varf. Contrastul este clar mai slab decat la plasmele Panasonic, ca sa nu mai vorbesc de uniformitatea culorilor (adica de lipsa acestora). Petele vizibile in mod flagrand pe fond negru sunt alta problema mare a panourilor LED, fie ele si varfuri de gama…

  5. Modelul D8000 cel pentru Europa nu difera de D7000 decat la materialul ramei si vreo 2 chesti care nu influenteaza deloc imaginea. UE40D7000 al meu pe fond negru este uniform fara nori, aproape perfect, doar jos de sub rama scapa putina lumina de la 2 leduri, cativa mm, doar pe negru, nederanjant. Chiar daca in benchmark este contrastul sub plasma in realitate nu conteaza. Eu am redus contrastul la 88 astfel am obtinut un negru profund si fetele oamenilor nu mai au acel luciu reflectorizant nenatural. Important este ca albul este ca laptele, negrul impresionant si culorile naturale si uniforme. Toate acestea dupa o calibrare minutioasa a setarilor. Sunt forumuri de unde se pot lua acele setari orientative. Daca cantarim pe ansamblu: aspestul, consumul (doar in 3D 100W altfel in jur de 60w pe cablu), luminozitatea, doar 10Kg, atunci e de preferat fata de plasma care doar in contrastul benchmarkului exceleaza. Parerea mea este ca in vreo 2 ani plasmele nu se vor mai fabrica.

  6. Bine, bine, repetati tu in gand ca e mai bun al tau decat plasma – orice te face sa dormi bine noaptea. Adevarul insa il poti citi pe toate site-urile de specialite.

    Batman, Batman!

  7. Am facut doar comentarii la obiect din punctul meu de vedere, pentru cei care urmeaza sa aleaga un TV. Pe plasmofanatici nu am de gand sa-i convertesc. LED TV-urile se vor perfectiona si plasmele vor disparea precum magnetofoanele.
    Desi nu neg ca in gama de virf exista si plasme cu redarea imaginilor foarte buna dar au prea multe dezavantaje ca sa mai rezite pe piata.

  8. Tehnologia 3D dupa parerea mea este ”praf in ochi”. S-a mai incercat ceva de genul asta la inceputul anilor 2000 cu placile nvidia. IMO, aceasta va disparea precum magnetofoanele 🙂 Cat despre ”arta” in TELEVIZOARE- ”sa privim in urma fara manie” la Pioneer Kuro. The King is dead! Long live the King!

  9. Foarte bun review-ul si pertinent. Apreciez ca ati dat si consumul de energie si ati testat si imput lag-ul ,chiar daca nu ati testat in conditii mai real life cu in joc FPS rulat de pe PC /consola dar se vede clar care din modele are lag mai mic in GT5.Sper ca pe viitor o sa faceti si la modele mai noi review-uri de acest tip eventual si review-uri video .

  10. Am si eu o intrebare legata de ce ati precizat in review

    „Sony KDL-40EX720 ne-a dat batai de cap cu senzorul care regleaza contrastul in functie de lumina din camera, era activat dintr-un meniu mai greu accesibl ….”

    Unde este aceasta optiune ? M-am tot uitat prin setari si nu am gasit-o.
    Multumesc

  11. Nu prea sint deacord cu nostalgici blocati in trecut, care incearca sa ne arate marea cu sarea. Erau intradevar vremuri in care ‘cuptorul’ plasma era lider al calitatii imagini, dar odata cu trecerea timpului, au aparut LCD-urile,…care incet incet au avansat tehnologic ajungind la o calitate a imaginii egala, sau aproape egala cu cea a plasmelor,..spun aproape egala pentru ca ‘negrul’ la LCD-uri nu era negru, motiv pentru care fanii PLASMELOR erau plin de sine,..laudau si faceau fel de fel de teste plasma – lcd, aratind cu bucuria minusul LCD-ului. Ei bine dragi nostalgici, LED TV is here, si-a facut aparitia televizorul LED. Ce este televizorul LED ? ei bine ledul este un lcd cu iluminare diversa, iluminare care umple minusul avut inainte, adica negrul a devenit negru, mai pe intelesul tuturor este egalul plasmei, iar ca avantaj major amintesc consumul muuuult redus fata de PLASMA. Pentru nostalgici plasmelor pot spune,…trebuie sa invatati sa recunoasteti adevaratele avantaje, dezavantaje,…si nu sa faceti teste in avantajul produsului care va convine. Va salut pe toti…..

  12. @protk

    Ar fi frumos ceea ce spui tu. Din pacate ma ia in continuare greata cand ma uit la LED-urile mari de la Samsung sau LG cu al lor fenoment de clouding urias si diferente enorme de uniformitate a culorilor.
    Plasmele au si ele defectele lor, totusi intre o plasma medie si un led de top aleg plasma in orice moment.

  13. Din cate stiu eu pana la ora asta nu a fost inventat LED-ul alb. Ca sa poti obtine culori pure pe un panou LCD cu iluminare LED trebuie ca LED-urile folosite sa emita o lumina alba…
    Dintre televizoarele LED cele mai bune sunt acelea full LED cu local dimming, cum sunt Sony Bravia HX850 sau Vizio (doar in U.S.), dar si astea sufera de un efect de blooming (incercati sa afisati o imagine a unui cer instelat, o sa vedeti cum in jurul stelelor iluminarea nu va fi uniforma, ci uneori chiar deranjanta).
    Plasma are ea cateva neajunsuri (retentie, burn-in), a caror probabilitate de aparitie este nula daca proprietarii plasmelor ar face o initializare a acestora cu imagini fara sigle (ex: filme blu-ray) pentru formarea fosforilor. Exista o gramada de informatie pe forumuri, trebuie doar putin interes.
    Va salut!

  14. comentariul meu nu se refera la continutul review-ului ci la folosirea repetata a „IMPUT LAG”.

    va intreb nu este totusi „INPUT LAG” cu „N” de la nicolae?

    cautand „imput lag” pe google am fost corectat (s-a propus corectarea) si nu am gasit nici o referinta la „iMput lag”.

    daca gresesc si e totusi iMput lag… e bine. pe mine insa m-a zgariat la ureche.

    va salut!

  15. test bine documentat insa in mod clar concluzii partinitoare. preaslaviti si laudati plasma..un produs depasit, aproape scos definitiv din fabricatie, scump, extrem de greu, care se incinge ca o soba si consuma cat 5 televizoare la un loc. asa ca mai lasati ne cu publicitatea asta mascata ca oricum, de cand au aparut led urile si mai nou OLED ul…s -a terminat cu plasma definitiv.

    • @Dede

      Spune-mi te rog un televizor mai bun decat Panasonic 65VT50 la aceeasi diagonala si la acelasi pret. Ideam la 55 si la 50. Discutam aici strict de calitatea imaginii, nu cat de subtire si frumos este.

  16. Intradevar discutand strict despre calitatea imaginii si mai ales de fidelitataea culorilor ,la ora actuala inca nu este adversar impotriva plasmelor de la panasonic seria GT ,ST,si modelul de varf VT,care folosesc paneluri neoplasma made in japan. Pentru necunoscatori doresc sa amintesc ca acest panel este folosit si de catre cei de la BangOLufsen care sunt foarte exigenti in alegerea componentelor de cea mai buna calitate . In fine,aceste modele nu sunt pt consumatorii de rand ci pentru cinefilii care vor sa aiba imaginea de la cinema la ei acasa ,pt cei cu ochiul format si doresc sa se bucure exat de imaginea gandita de regizori. Iubitorii de filme vor alege intodteauna plasmele ,iar cei care vor un tv urias pe peretele din living vor alege un tv led pt a impresiona cu ,coloritul lor specific si nenatural.

  17. Felicitari pentru acest articol. Am lucrat in domeniul vanzarilor vreo 7 ani. Eram si sunt foarte pasionat de tehnologie. Cam, cand a-ti facut voi testul , am facut si eu in magazin cu un client/prieten care a avut un laptop Alienware foarte performant la aceea vreme, stiu ca la costat vreo cateva mii de euro. Noi am facut testul din cate mai tin minte intre, PLASMA Panasonic 46UT30; LG 46le9500; LG55LE8500; Samsung seria 8000 de 55″; Sony era un model de 46″ modelul de varf la ora respectiva. Toate au fost in magazin de vanzare. Filmul cu care am facut noi testul a fost AVATARUL in format FULL HD si 3D. Testul a durat o zii dar a fost in ziua mea libera. Am verificat atat in magazin unde era luminozitate a incaperii foarte mare, precum si in sala de mese a magazinului pentru angajati unde puteam colntrola becurile. De departe cel mai bun in teste a iesit PANASONIC-ul plasma, pe 2 a iesit LG LE8500; pe 3 a iesit LG LE9500 si Samsung seria 8000, iar pe ultimul care a dezamagit la toate capitolele a fost Sony. Pe langa film am mai probat cu un joc FullHD de pe PSP si cu software de test al luminozitatii, contrastului etc. Ce a-ti gresit voi cu functia motion, nu trebuia activata la rezolutie HD sau FullHD. Ea ajuta in vizionarea imaginilor standard sau SD si la unele jocuri. Deci cei care comenteaza aiurea ca plasma nu stiu ce si nu stiu cum, sa o lase moarta. Momentan plasma este tehnologia care iti ofera calitatea cea mai buna a imaginii. Asa zisul Led este o gaselnita a producatorilor ca sa scoata ceva, mai ales ca in Plasme nu se putea bate cu Panasonic. Cand vor aparea la vanzare OLED-urile, atunci mai vorbim, pana atunci gura mica. Pot sa ma contrazic cu oricine in domeniu nu-mi este frica. Am avut zilnic mii de televizoare pe mana, in 7 ani mi-am format ochiul, vizionand zilnic orice TV, chiar am avut posibilitate sa fac teste intre modele mai vechi si cele mai noi si de multe ori cele vechi erau peste cele noi. Ceea ce vedem sunt doar strategii de publicitate, dupa mine nu vom vedea in urmatorii 10 ani, macar un program TV cu continut 4K. Investitiile intr-un asemenea program sunt enorme, plus ca nu vor fii multi care-si vor cumpara asemenea tv, sa fim seriosi pretul este enorm. Au scos aceasta tehnologie de la naftalina cei de la SONY, pentru ca au pierdut deja batalia pe OLED in fata celor de la LG si SAMSUNG. Lucrand in domeniu, de mai multi ani Sony a batut apa in piua cu tehnologia 4K, chiar sau prezentat odata la LAS VEGAS cu un tv 4K, cred ca prin 2008, era doar experimental. Atunci au zis ca nu va intra in productie pentru ca nu exista continut video pentru el, era prea avansat pentru timpurile alea 🙂 . Eu am sa raman tot fanul plasmei PANASONIC, cei care cunosc cu adevarat stiu ce zic. Ce este acuma pe piata sunt niste prostii, cica asa zisele LED-uri. Sunt tot LCD doar ca sa schimbat iluminarea, de la neoane la LED. SInguri care scriu ca TV este un LED-lcd este PANASONIC(32″).

  18. Asa este cum spui tu.Am sa revin totusi cu o mica completare . In acest moment pentru imaginile video in miscare foarte rapida ex. sport, filme de actiune ,jocuri console,plasmele de la panasonic au cel mai scurt timp de raspuns in fregventa fiind inbatabili la acest capitol , plus unghiul cel mai mare de vizibilitate fiind niste criterii foarte importante. Insa cel mai important criteriu cre trebuie urmarit la un tv este Nivelul de Negru.Credeti ca degeaba se chinuie de la an la an sa imbunatateasca nivelul de negru? Sa va zic si de ce ,pai cu cat negrul e mai profund cu atat albul e mai pur si rata de contrast nativ e mai mare oferind o imagine realista cu sturatie buna a culorilor si o profunzime de camp mai mare adica mai 3d .Da viitorul este Oledul insa trebuie sa mai asteptam cativa ani pana vor deveni accesibile muritorilor de rand.Modelul de varf de la panasonic 2013 are un nivel de negru foarte apropiat de cel oferit de tehnologia oled .Legat de 4k cred ca peste vreo 5 ani va fi un nou standard folosit de cat mai multe televiziuni,deoarece in acest moment sunt transmisii 4k pe satelit, iar campionatul mondial de fotbal va fi transmis 4k.Altceva ar fi cu adevarat minunat ,imaginati-va filmele de colectie in formatul original de pe pelicula ,adica 4k.Este indradevar greu de gasit un suport pe care sa incapa atata invormatie insa la modul in care avanseaza tehnologia acum nu cred ca vom avea mult de asteptat…

  19. cine draq ar fi stat atat sa faca testele astea, altul decat unul care lucreaza in domeniu si are interese ascunse sa-si promoveze „discret” „calitatea” produselor la care face aluzie? eu zic ca se vede de la o posta interesul care il are…:)) reclama si dezimformarea e sufletul comertului :))

  20. @Cuscus esti foarte perspicac.

    Este de notoritate mondiala faptul ca Savu este actionar majoritar la Panasonic. Pe persoana fizica binenteles.

  21. Bun bun …dar si Ovidiu e la fel de …actionar ? Acum na daca voi v-ati luat lcd-uri asta nu inseamna ca nu sunt bune – plasmele sunt insa la preturi accesibile ca raport calitate pret si sunt pentru cei mai pretentiosi …oricum tehnica evolueaza si galbenii oricum vin peste noi sau de fapt peste toti ….La Multi Ani !

  22. Parerea mea este ca, cine nu a vazut o comparatie live intre doua sau chiar 3 tipuri de televizoare (led, lcd, plasma) puse unul langa altul cu acelasi semnal video, sa nu comenteze aiurea.

  23. Pentru autorul articolului cat si pt cel care zice ca a lucrat in vânzări, sunteți pe langa subiect daca nu sunteți părtinitori, evident..sa va spun si de ce..dețin de 6 ani o plasma TH-42PV70PA Panasonic , pt cei necunoscatori, va zic eu ca era vârf de gama la vremea ei…De curand mi am luat un TV led sony din seria w7..apărută acum in 2014…Diferentele sunt majore..Imagine incomparabil mai buna pe TV ul Sony…consumul e de 3 ori mai mic decat la plasma, si are aceeasi diagonala, deci nu cum spune autorul articolului ca nu sunt diferente mari…Seria w7 de la sony e cu mult peste samsung lg etc, NU ARE nici un bleeding, iar plasma are deja im cateva locuri umbre din cauza efectului de burn in pe care nu le poti evita, pt ca nu iti iei un TV sa te uiti numai la imagini in miscare nu?..contrastul incomparabil mai bun la SONY led , negrul e chiar negru, plus multe alte Opțiuni si setări de imagine din care rezulta culori si imagini superbe…PLASMA la vremea ei, da, era cea mai ok, mult mai naturală ca un TV LCD , dar acum e depașită la toate capitolele, si cum a zis cineva mai sus in curand nu se vor mai fabrica..mai uitati va pe site urile de specialitate inainte sa scrieti toate bazaconiile astea…Singura scuza a autorului articolului este ca a scris articolul cand inca plasma era „in viata”…la ora actuala , 2014, e total depașită..

  24. Plasma este invechita,dar se pare ca si led.ul are rivalul lui OLED bazat pe Materie Organica,in unele cazuri tv.ul poate avea ecranul curbat pt o mai buna vizibilitate din pozitia in care te afli. Dezavantajele Led-ului pot fi multe: dureri de cap,durerea ochilor si senzatia ca nu te poti concentra.La un tv OLED aceste dezavantaje dispar,rezolutia fiind de 2 sau 3 ori mai mare ca in cazul unui tv led cu rezolutie maxim de 1080. Plasma si led.ul pot avea avantaje si dezavantaje,niciuna dintre aceste tehnologi nu gasesti doar avantaje,unele se incalzesc altele nu,altele negrul nu este negru,altele au culori prea stridente altele prea sarace.

  25. Plusurile si minusurile display-urilor pot fi evaluate obiectiv doar dupa efectuarea unei calibrari ISF. Testele de ”garaj” au doar valoare subiectiva, nefiind metrologizate in intr-un anumit standard, in cazul de fata REC709, ele reflectand mai degraba abilitatile producatorilor de a compensa neajunsurile display-urilor prin introducerea de procesari si bustari de gama si sharpness-uri, care creeaza o falsa impresie de imagine dinamica fotoshopata inducand in eroare consumatorul neavizat si ulterior ducand la crearea unui stereotip crea se indeparteaza de adevarata imagine sursa.

  26. Plusurile si minusurile display-urilor pot fi evaluate obiectiv doar dupa efectuarea unei calibrari ISF. Testele de ”garaj” au doar valoare subiectiva, nefiind metrologizate in intr-un anumit standard, in cazul de fata REC709, ele reflectand mai degraba abilitatile producatorilor de a compensa neajunsurile display-urilor prin introducerea de procesari si bustari de gama si sharpness-uri, care creeaza o falsa impresie de imagine dinamica fotoshopata inducand in eroare consumatorul neavizat si ulterior ducand la crearea unui stereotip care se indeparteaza de adevarata imagine sursa.

  27. Interesante comentariile , dar observ ca ati ramas intepeniti in anul 2014 , ori noi ne aflam la jumatatea lui 2016 . In acest timp tehnologiile n-au mai avansat ? Am un samsung suhd 48 js 8500 . Este uluitor , este fantastic . Va invit sa reveniti la timpul prezent .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.