Producatorul britanic de incinte acustice NEAT, a oferit publicului detalii despre noul sau varf de gama, Ultimatum XL10. Acesta inlocuieste in oferta NEAT longevivul model MF9, produs timp de noua ani.

Noile boxe masoara 1,5m inaltime si cantaresc 60kg fiecare, dotate cu cate noua difuzoare, montate intr-o incinta care contine nu mai putin de opt incaperi interne. Aceste camere din interiorul boxelor sunt optimizate in mod separat, fiecare dintre ele avand un rol specific in functionarea optima a modelului Ultimatum XL10.

De reproducerea frecventelor inalte se ocupa un Sonomex de 26mm si doua supertweetere EMIT 25mm planar-ribbon, fiecare dintre acestea avand propria lor sub-incinta. Tweeterele EMIT sunt de tip ” upward firing”, fiind orientate in sus, fiind pozitionate pe „plafonul” boxelor, o abordare mai putin conventionala.

Incinta este construita din straturi de lemn de mesteacan scandinav cu creştere lentă, avand o grosime de 18mm, iar difuzoarele sunt montate intr-un front baffle cu o grosime de 4,5cm, fabricat din fibre lemnoaste cu densitate controlata si  MDF. Cele doua elemente sunt lipite intre ele cu o membrană din polietilenă, pentru a crea o platfoma inerta in care se monteaza difuzoarele

Frecventele medii si joase sunt reproduse de patru difuzoare de midbas cu diametrul de 16,8cm, montate isobaric, montate cate doua in aceeasi carcasa si completate de doua difuzoare dedicate de bas. Tehnologia montarii isobarice permite obtinerea unui bas extrem de clar daca cele doua difuzoare sunt proiectate si montate corect, aspect adus aproape de perfectiune de NEAT cu noul lor flagship.

Pentru crossovere, NEAT a folosit un design minimalist cu doar cinci componente, fare folosesc:” precise tolerance, low-loss air-cored inductors and newly developed polypropylene film & foil capacitors.

The speaker exploits predominantly first-order crossover slopes and mechanical roll-offs for a natural, uninhibited performance„.

NEAT Ultimatum XL10 va costa 17.500 Euro in variantele standard de finisare (black ash, natural ash, oak, cherry, walnut sau rosenut ), sau 19.500 Euro in finisarile premium care includ piano black, piano white, velvet cloud sau red velvet cloud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.