După ce foarte mulţi utilizatori s-au plâns că după actualizarea dispozitivelor la sistemul de operare iOS 5 au constatat o scădere importantă a autonomiei bateriei, Apple a confirmat oficial problemele semnalate şi a promis că va include un remediu în următorul pachet de actualizare.
Aparent, principalul vinovat pentru problemele apărute este serviciul iCloud Sync, folosit pentru sincronizarea dispozitivelor Apple cu serverele companiei. În lista modificărilor pregătite pentru iOS 5.0.1 găsim însă doar expresia „bugs affecting battery life”, fapt ce ne poate face să credem că Apple nu a identificat încă toate componentele cauzatoare de probleme. Printre posibilii vinovaţi ar putea fi şi noul centru de notificări introdus odată cu iOS 5.

Lista încă incompletă cu modificările aduse de versiunea iOS 5.0.1 mai cuprinde:
• Suport pentru gesturi multitasking, adus primei versiuni a tabletei iPad
• Îmbunătăţeşte acurateţea funcţiei de recunoaştere vocală pentru utilizatori australieni, atunci când este folosit modul de dictare
• Rezolvă bug-uri care afectează lucrul cu documente in sistem Cloud
• Mai multe remedii de securitate
Din păcate versiunea finală a pachetului de actualizare la iOS 5.0.1 este aşteptată abia peste câteva săptămâni. Între timp, utilizatorii de produse Apple care întâmpină probleme cu autonomia bateriei sunt nevoiţi să se descurce cum pot, dezactivând serviciile de care nu au nevoie şi folosind mai cu economie telefonul mobil sau tableta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.