Firma Cambridge Audio a prezentat in cadrul CES 2012 din Las Vegas amplificatorul de clasa XD – Azur 851A si playerul / preamplificatorul 851C DAC/CD, care vor avea un pret de 1453€ fiecare, atunci cand vor fi disponibile in magazine incepand cu luna martie.

Perechea prezentata este rezultatul muncii de peste 2ani a centrului R&D al Cambridge Audio Londra, ea fiind descrisa de companie ca unul dintre cele mai bune sisteme de sunet create vreodata de catre Cambridge.
Azur 851A foloseste sistemul proprietar Cambridge Audio de clasa XD, care are drept tinte rafinamentul clasei A si puterea clasei AB, prin designul modificat si creat sa genereze distorsiuni si mai mici la frecvente foarte inalte, fara o incalzire suplimentara a componentelor.

Sectiunea de putere a amplificatorului distribuie 2x120W cu 8ohmi sau 200W cu 4ohmi, folosind doua perechi de tranzistoare de foarte mare putere per canal si rectificatoare duble, cu masa transformatorului separata, pentru a permite amplificatorului sa lucreze in mod dual-mono.
Sunt folosite doua transformatoare toroidale, cate unul pentru preamplificator si pentru sectiunea de putere a amplificatorului, cel pentru preamplificator fiind complet izolat pentru a elimina interferentele. Mai exista doua seturi de intrari balansate XLR, amplificatorul 851A avand si 7 conectori line-in RCA stereo, cu toate intrarile fiind etichetate pe display-ul de mari dimensiuni aflat pe partea frontala.

Telecomenzile seriei 851 sunt disponibile in noua culoare negru-satin, pentru a completa culoarea de aluminiu stilizat a partii frontale a amplificatorului.

Pe de alta parte, Azur 851C combina functiile conventionale ale unui cd-player cu o gama larga de intrari digitale si functii de preamplificare, oferind un control crescut pe nivel si pe canal, la iesirile analogice conectate direct la un amplificator de putere sau la boxe active.

Acesta foloseste doua DAC-uri analogice pentru iesire in mod dublu diferential si upsampling la 24-bit/384kHz printr-un procesor de sunet digital pe 32-bit Black Fin.
Pe langa cele doua intrari digitale standard, fiecare oferind optiunea conectarii electrice sau optice, acesta are intrari si iesiri digitale AES/EBU, plus o intrare USB asicrona pe 24-bit/96kHz care nu necesita driveri, si care poate lucra si cu fisiere pe 24-bit/192kHz folosind driverul Cambridge Audio disponibil gratuit.

Pot fi folosite 3 filtre digitale, precum si aceleasi optiuni de control si etichetare a intrarilor disponibile pe amplificatorul 851A. Player-ul utilizeaza un bloc optic S3 Custom CD Servo creat intern de catre Cambridge Audio – acesta este un transport CD proiectat special pentru playere hi-fi, spre deosebire de dispozitivele optice “universale” de tip PC folosite in majoritatea aparatelor oferite de concurenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.