In cadrul  CES 2012 a fost lansat cel mai recent dispozitiv de streaming de la Cambridge Audio, Stream Magic 6 la un pret de 838€.
Urmand a fi disponibil la vanzare in luna aprilie, acesta este incadrat in gama deasupra modelului existent NP30, combinand abilitatea de a face streaming la muzica de inalta rezolutie prin intrarile digitale pe 24bit si asincrona USB, permitand conectarea via DAC-ului inclus, de la dock-uri iPod la televizoare si playere Blu-ray si calculatoare.

Pentru conversie este folosita o pereche de DAC-uri Wolfson WM8740 in configuratie dual mono.

Sunt disponibile 3 filtre digitale, impreuna cu intrarile obisnuite optica si electrica digitala S/PDIF. Stream Magic 6  ofera 24-bit/96kHz prin intrarea USB ce nu necesita driveri sau 24/192kHz folosind un driver disponibil in mod gratuit pe site-ul Cambridge Audio.

Acesta poate rula din retea fisiere de inalta rezolutie audio WAV si FLAC, alaturi de codecuri populare cum sunt MP3, AAC, WAV si OGG Vorbis, precum si fisiere de 88.2kHz.
Muzica poate fi rulata dintr-o retea locala prin Wi-Fi sau Ethernet – ultima varianta fiind necesara pentru fisiere mai mari de 16bit, portalul companiei, Stream Magic Home, permitand setarea posturilor favorite de radio pe internet sau a subscriptiilor pentru podcasts sau alte servicii de streaming.

Stream Magic 6 vine deja setat cu servicii populare precum Aupeo!, BBC iPlayer Radio, Pandora, Rhapsody, Sirius/XM si MP3Tunes, iar Cambridge Audio afirma ca vor fi adaugate si alte servicii prin Stream Magic Home, oferind notificari automate catre utilizatorii inregistrati.

Noul model poate fi controlat printr-o aplicatie gratuita Stream Magic Remote, dezvoltata in mod intern de catre cei de la Cambridge Audio pentru iPhone, iPod Touch sau iPad.

Aceasta permite un control total asupra unitatii, inclusiv pornirea / oprirea sistemului, putand de asemenea controla volumul unui amplificator compatibil Cambridge Audio Azur sau a unui receiver AV.

Sistemul beneficiaza de iesiri audio RCA sigle-ended ,precum si de iesiri balansate XLR pentru a completa intrarile de pe cel mai nou amplificator 851A.

Directorul Matthew Bramble de la Cambridge Audio spune despre noul model ca “folosind Stream Magic 6, am putut sa utilizam experienta acumulata de la proiectul NP30 si sa o aplicam intr-un mod si mai interesant”.
Echipa de designeri se simte bine atunci cand trebuie sa obtina mai multa performanta dintr-o platforma experimentata, de incredere, folosind componente high-end si redesenarea circuitelor audio, putand astfel obtine un produs audio absolut fenomenal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.