Indiferent daca vorbim de Smart Tv-uri, sisteme home cinema sau Smartphone-uri, gama de produse LG anuntata pentru 2012 arata impresionant.
Fara indoiala starul indiscutabil al noilor lansari LG este mult asteptatul EM9600 OLED TV prezentat în cadrul Consumer Electronics Show (CES) desfăşurat la Las Vegas. Compania din Coreea de Sud a inglobat in acest produs viziunea sa despre tehnologia viitorului în materie de televizoare, dezvăluind cel mai mare televizor OLED din lume, cu o diagonală de 55 inci. Televizorul OLED LG încorporează caracteristicile panelurilor avansate OLED LG Display şi oferă cele mai naturale culori la un preţ mult mai mic decât în cazul în care ar fi fost produse folosind procesele standard.
Ceea ce diferenţiază imaginea televizorului LG faţă de alte televizoare OLED sunt caracteristicile 4-Color Pixels şi Color Refiner care funcţionează împreună pentru a genera culori naturale, puternice şi consistente. Caracteristica 4-Color Pixels asigură culorile naturale prin folosirea unui set de patru culori (roşu, verde, albastru şi alb) faţă de setarea RGB folosită de alţi producători pentru televizoarele OLED. Color Refiner asigură consistenţa culorilor într-un unghi mai larg de vizionare datorită unui algoritm LG care controlează nuanţele şi tonurile. Aceasta este o diferenţă importantă faţă de alte televizoare OLED care prezintă de multe ori schimbări vizibile de nuanţe în funcţie de unghiul de vizionare.
Cu o rată de contrast infinită, televizorul EM9600 OLED TV oferă culori vii şi posibilitatea de a viziona în detaliu imaginile de pe ecran datorită luminozităţii generale. Astfel, culorile şi detaliile intregii imagini sunt păstrate cu o claritate desăvârşită, chiar şi în scenele cu o luminozitate redusă. Această capacitate de redare a culorilor este imposibil de realizat din punct de vedere tehnic pentru panelurile LED sau LCD. Cu o viteză de 1000 de ori mai mare faţă de display-urile LED/LCD, televizorul OLED LG permite vizionarea clară a imaginilor în mişcare fără efecte de blurare.

Design-ul televizorului OLED LG este la fel de spectaculos precum tehnologia încorporată. Fiind extrem de subţire, televizorul OLED LG are un look minimal, cu o ramă de o grosime de numai 4 mm şi o greutate de doar 7.5 kg. Astfel, televizorul LG OLED poate fi cu uşurinţă încorporat în peretele locuinţei.
LG urmeaza sa mai lanseze in trimestrul trei din 2012 cei mai mare televizor 3D Ultra Definition. Panoul cu o diagonala de 84 de inchi si 3840 x 2160 pixeli ofera o rezolutie de patru ori mai mare decat actualele televizoare Full HD.
O alta noutate anuntata de LG este perfectionarea platformelor Smart TV, urmand sa fie introdus mai mult continut premium si un parteneriat exclusiv cu Google. Mai mult de 70% din gama de televizoare LG din 2012 vor avea conexiune wi-fi integrata, iar noua versiune a telecomenzii Magic Remote va avea inclusa o rotita de scroll, pentru o navigare mai usoara. Noile televizoare vor beneficia si de tehnologii precum voice- and gesture-recognition, toate fiind gandite pentru o utilizare cat mai usoara. Toate televizoarele 3D LG din gama 2012 vor fi livrate standard cu 4 perechi de ochelari pasivi.

3 COMENTARII

  1. Momentan Samsung o duce foarte bine, in comparatie cu gigantii japonezi. E adevarat ca la CES au fost oarecum in umbra celor de la LG dar avansul de piata e foarte mare in favoarea lor. Sa nu uitam ca cea mai mare companie tehnologica a lumii, Apple, nici macar nu s-au obosit sa se prezinte la CES.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.