Spre deosebire de rivalii sai coreeni LG si Samsung, Sony a ales sa nu mearga pe mana OLED-urilor pentru cel mai nou prototip de televizor next-gen, expus in Las Vegas la CES 2012.
In schimb a dezvoltat un display pe baza de cristale LED, folosind leduri individuale ultrafine pentru fiecare pixel rosu, verde si albastru – cate sase milioane in prototipul de 55inch.
Sony spune ca in comparatie cu televizoarele sale existente, cristalele LED au un contrast de 3.5ori mai mare, au gamutul culorii de 1.4ori mai lat, si beneficiaza de un timp de raspuns al imaginii video de 10 ori mai rapid.
Compania nu va renunta la OLED, dar afirma ca in timp ce va lucra la dezvoltarea si comercializarea tehnologiei, va “lucra in mod sustinut sa aduca tehnologia display-urilor cristalelor LED pe piata”.
Display-ul prototip are rezolutia pixelilor de 1920×1080, ofera o stralucire de aproximativ 400candele pe metrul patrat, un unghi de vizualizare de “aproximativ 180 grade” si un contrast descris ca “fiind mai mult decat valorile limita masurabile”.
Puterea consumata pentru panoul de 55inch este de 70W si Sony se asteapta ca produsul sa aiba aplicabilitate la inceput in prezentari tehnice si comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.