Dynaudio au anuntat in cadrul CES 2012 boxele wireless Xeo 3 si Xeo 5, caracterizate drept “primele boxe high-end wireless”.
Modelul Xeo 3 de tip compact, bookshelf, si modelul Xeo 5 de tip floorstander, sunt boxe active ce se conecteaza fara fir la transmitatorul wireless Dynaudio Xeo, acesta conectandu-se prin cablu la sursa de muzica.
Transmitatorul Xeo are intrare digitala optica, intrare USB, intrare stereo analogica si intrare pentru jack 3.5mm, permitand conectarea a trei surse diferite. Mai mult decat atat, transmitatorul Xeo poate suporta in mod wireless pana la trei perechi de boxe, oferind astfel posibilitatea pentru a configura sisteme multiroom si putand rula muzica provenind de la trei surse diferite.
Fiecare set de boxe are propria sa telecomanda, permitand selectarea intrarilor si ajustarea volumului.
Atunci cand este conectat prin USB, transmitatorul Xeo nu necesita alimentare separata, deoarece foloseste puterea furnizata de laptop / PC prin portul utilizat. In toate celelalte cazuri este nevoie de alimentare separata.
Xeo suporta fisiere pana la 24bit/48kHz si poate trimite semnal audio cu rezolutie full CD pana la 16bit/48kHz. El se conecteaza la boxe printr-o conexiune A-to-B de 2.4GHz si promite o raza de actiune de pana la 50m.
Boxele folosesc tweeter-ul de 27mm soft dome Dynaudio si doua difuzoare de mid/bass de 14.5cm, care beneficiaza de membrane de tip con din MSP (magnesium silicate polymer – polimeri silicati de magneziu).
Xeo 3 urmeaza sa apara in luna martie la un pret de 1300€ perechea, Xeo 5 urmand sa coste 2700€, iar transmitatorul wireless va fi comercializat pentru 250€. Vor exista si bundle-uri ce vor include transmitatorul si boxele, pretul acestor pachete urmand sa fie sensibil mai mici decat preturile adunate ale componentelor.
Wilfried Ehrenholz, fondatorul si CEO Dynaudio, a spus: “Xeo este raspunsul Dynaudio la o piata in continua schimbare”.
Dynaudio spera sa aduca la zi sunetul de inalta performanta pe care piata audiofila il cere, avand in vedere gama tot mai larga de clienti interesati de configuratii inteligente, cele mai noi tehnologii si o platforma simpla si comoda pentru a asculta muzica in conditii de calitate superioara”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.