Introducere:

In general sunt sceptic in ceea ce priveste sculele audio de buget redus, insa cateodata exista si exceptii, si cred ca Fiio E10 este una dintre ele.
Fiio este o companie relativ noua pe piata audio, avand sediul si fabrica in Hong Kong. Tot aici sunt gandite si fabricate toate produsele lor. Cu cativa ani in urma, ascultasem primele produse Fiio si anume amplificatoarele de casti portabile E3 si E5. Parerile insa nu au fost la nivelul asteptarilor, nu m-au impresionat deloc, ba chiar mi s-a parut ca mai mult strica si schimonosesc muzica, decat sa aduca un plus de calitate. Cel putin asa a sunat E3 – mai tare decat iesirea unui MP3 player, insa calitatea audio era compromisa, adaugand zgomot de fond.

E10 nu face parte din aceasta categorie; am ramas uimit, dupa cateva blind teste facute impreuna cu Savu. Ambii am fost de parerea ca jucaria suna mai bine decat ne-am fi putut astepta.
Aparatul are un aspect frumos, construit in totalitate din aluminiu anodizat, ceea ce ii ofera protectie impotriva semnalelor wireless. Foloseste componente de calitate, as enumera cateva dintre ele: potentiometru de volum ALPS, DAC chip Wolfson WM8740, amplificarea de casti AD8397 si convertorul USB TE2077, ce suporta fisiere lossless de pana la 24Bit /96Khz si functia de Bass Boost. Pe Off sunetul este liniar, nealterat, iar pe On adauga +3 decibeli pe frecventele joase, fara a modifica restul spectrului de frecvente.

Specificatiile producatorului sunt urmatoarele:
● Power supply: Standard MINI USB port
● Output Power: 150mW(32Ω)
● Sample rate USB decoder: 96KHz/24 Bit (Maximum support)
● Coaxial output: Stereo PCM
● Frequency response: 20Hz~20KHz
● Suitable Headphone Impedance: 16Ω~300Ω
● Size: 79mm×49.1mm×21mm
● Weight: 82g

Uimitor! Cat de multe componente au incaput intr-o cutie atat de mica! Trebuie sa adaug ca in afara de casti, poate fi folosit si pe boxe, in spate avand un jack de 3.5 mm ce functioneaza pe post de Line-Out; mai poate fi folosit si pe post de transport – convertor USB-SPDIF – in spate existand un conector coaxial, ce poate transporta semnalul catre un alt DAC, iarasi pana la maxim 24Bit / 96Khz.

Pe el am ascultat diferite genuri muzicale, in special m-am delectat cu:

-Mariane Thorsen – Violin Concerto no.4 in D major (Mozart)
-Fitzwilliam String Quartet – Il Terremoto
-Django Reinhardt – Belleville
-Taraful Haiducilor – Balada Conducatorului (politica e la moda acum J )
-Funkadelic – Maggot Brain
-Joan Osborne – One of Us
-The Cranberries – Ode to My Family
-Infected Mushroom – Becoming Insane
-Pink Floyd – The Wall

Caracterul Sonor:

Fiio E10 are o semnatura sonica destul de interesanta, se apropie usor de sunetul Naim Headline sau Burson HA-160D. Primul lucru care iese in evidenta este bass-ul. Este uimitor cat bass poate sa iasa din aceasta cutie micuta. Bass-ul este adanc, loveste tare si nu este murdar sau lent. Frecventele joase tin pasul bine cu ritmul melodiei si, in acelasi timp, nu pierd din control si nici nu acopera restul spectrului.

Personal prefer setarea „bass boost” pe Off. Odata pornit, devine prea mult pentru unele piese, cam greoi si pierde din control – este un efect destul de interesant pe castile Sennheiser HD800, insa pe altele poate deveni prea mult. Acest efect merita incercat pe casti sibilante si cu inalte fierbinti (hello K701, DT880) sau de ce nu, pe niste muzica electronica, cand avem chef de mai mult bass.

Dupa acele teste blind ne-am dat seama ca sunetul este mai cald si mai dulce decat sunetul cu care suntem obisnuiti. Este usor la ureche si neobositor. Se datoreaza frecventelor medii usor ridicate.

Vocile, cat si instrumentele muzicale bazate pe corzi, au sunat exceptional. DAC/Amp-ul cu siguranta are o mare inclinatie catre bass si medii, frecvente care de obicei fac sa ne excite urechea.

Aparatul are o amprenta sonora fun, iti ridica usor dispozitia pe muzica ritmata, avand un ritm si o viteza buna. Totusi, frecventele medii mi se par cele mai accentuate, le-as prefera un pic mai jos; se observa ca producatorul, folosind anumite DSP-uri, a ales acest sunet. Este un sunet natural, foarte placut urechii, insa nu este liniar. Datorita acestei amprente sonore extragerea anumitor detalii a avut de suferit.
Detaliile, pe alocuri, par mai mascate, iar microdetaliile cateodata lipsesc. Mentionez ca am comparat aceasta mica jucarie cu DAC-uri mari si scumpe si comparatia nu este chiar corecta.

Inaltele au fost si ele mai retinute, date usor mai in spate, insa nu au fost la fel de ascunse sau inexistente cum au fost de exemplu pe Creative X-Fi HD.  Scopul in sine a fost crearea unui sunet mai putin aspru, insa odata cu acesta au avut de suferit nivelul de detalii si frecventele inalte. Datorita acestui fapt, muzica este lichida, curge fluent si nu deranjeaza mai deloc. Auditiile prelungite nu obosesc urechea, am ascultat muzica folosind Fiio E10 ore intregi, fara probleme.

Trebuie remarcata performanta dac-ampului pe muzica rock si electronica, parca a fost construit cu gandul la aceste genuri muzicale. Nivelul de energie pe care il scoate este indirect proportional cu marimea pe care o are.
Nivelul sonor este usor comparabil cu placi audio/DAC-uri din zona 150-250 USD. Pentru urechea mea este mai muzical si mai vioi decat o placa Asus Xonar Essence ST/STX, insa pierde la nivelul detaliilor si la marimea scenei. De fapt, daca ma gandesc, nu vad nicio concurenta directa pentru pretul de 80-90 USD. Daca sunteti la inceput de drum si vreti sa stiti ce este un DAC sau daca sunteti un impatimit al muzicii bune, dar nu ati ascultat nimic altceva decat niste placi audio interne, recomand Fiio E10.

Amplificarea pe casti:

Jucaria foloseste un comutator de gain pe spate (Low si High gain). Pe low a functionat excelent pe Grado RS-2i si Audio-Technica W1000X si W5000, pe high gain am folosit Audez’e LCD-2 si Sennheiser HD800.

Amplificatorul este destul de potent, op-amp-ul folosit (AD8397) este renumit pentru puterea ridicata si nivelul de zgomot foarte redus. Din acest motiv este des intalnit in amplificatoarele audio head-fi, ca de exemplu in Headamp Pico sau in AMB Labs Mini3. A putut conduce destul de usor ortodinamicele LCD-2 si dinamicele HD800 fara a intra in clipping – o mare realizare, parerea mea.

Desigur, nu a avut controlul asupra membranelor audio cum o fac amplificatoarele mari si grele, insa a fost destul de aproape. Partea de amplificare a gatuit marimea scenei si pozitionarea instrumentelor in spatiu. E10 a avut scena mai mica decat eram obisnuit, iar instrumentele nu aveau acel spatiu personal cum au pe sculele mari. Muzica a fost mai congestionata, iar instrumentele mai putin aerisite – lucru de asteptat pentru marimea sa.
Pe muzica clasica, daca inchid ochii nu ma simt in randul 20, ci mai mult in randul 8, iar muzicantii nu mai au 3m distanta unul fata de altul, dar au 1m. Nu deranjeaza prea tare, dar se simte.

Teste aditionale:

Am incercat sa folosesc si restul functiilor pe care le are.

A functionat excelent si pe post de transport; l-am conectat la PC prin USB si am folosit un cablu coaxial pentru a-l conecta la AD Labs RD-26 si la HA-160D. A functionat bine, am incercat si fisiere high resolution, care au functionat la fel de bine. E10 nu a indus nici zgomot electromagnetic din PC, iar odata setat ca proces prioritar in Windows 7, nu am auzit niciun zgomot deranjant.

Functioneaza perfect si pe Wasapi (sau ASIO pe WinXP) si pe Kernel Streaming. Prefer mereu Kernel Streaming, datorita evitarii sistemului de operare in timpul redarii muzicii si ma bucur mereu cand un aparat il poate folosi (multe placi audio de renume nu stiu “cu ce se papa” Kernel si nu functioneaza pe el).
L-am folosit si pe post de DAC, alimentand un Creek Destiny care amplifica o pereche de boxe Dynaudio Focus 160. Sunetul a capatat un plus de detaliu, insa s-a simtit ca nu mai este la fel de autoritar si “basos”. A sunat ceva mai plat si fara viata pe boxe. Mediile, cat si bass-ul, nu mai loveau atat de bine, iar inaltele au devenit usor mai detaliate – toate acestea denota coloratura chip-ului folosit la amplificarea castilor.

Concluzii finale

Ce poti sa iti doresti mai mult la acest nivel de pret?

Este un DAC dedicat, un amplificator de casti si un transport ce stie Kernel si Wasapi, toate intr-o cutie putin mai mare decat una de chibrituri.

De la acest produs ar trebui sa ia notite si marii producatori de aparatura audio. Sa initiezi un om in arta ascultarii muzicii este destul de greu, mai ales datorita preturilor astronomice folosite de unii, insa acest produs face trecerea mai usoara, este accesibil si nu suna deloc rau. Am sa ma repet aici, produsul nu m-a impresionat doar prin performanta sa, ci si prin multitudinea de functii pe care le ofera.

Recomand fara ezitare Fiio E10. In acest moment poate fi procurat si din Romania.
Se preteaza foarte bine pe casti sibilante sau pe cele lipsite de viata, anemice; E10 le va trezi potentialul fara a lasa o gaura mare in buzunar.

Pro:
–          Constructie solida si eleganta
–          Multitudinea de functii, toate doar din portul USB
–          Frecvente medii si joase foarte bune, bass autoritar
–          Sunetul cald, dulce si placut urechii, neobositor
–          Raportul pret/performanta – excelent

Contra:
–          Marimea scenei si imaginea stereo mediocre
–          Extensia slaba pe frecventele inalte, mascarea microdetaliilor
–          Mai putin impresionant pe boxe

Echipamente folosite pentru review:
DAC: AD Labs RD-26, Burson HA-160D, 160DS, Fiio E10
Amplificator casti: Naim Headline 2, Burson HA-160D, 160DS, Fiio E10
Amplificator integrat: Creek Destiny
Casti: Grado RS-2i, Audio-Technica W1000X, W5000, Audez’e LCD-2, Sennheiser HD800, Sennheiser IE80
Boxe: Dynaudio Focus 160

96 COMENTARII

  1. Darku, am vazut multe voci care s-au plans de probleme cu intrarea de casti, tu ai observat ceva legat de acest aspect ?( un anumit joc al jack-ului in Amp care duce la zgomote neplacute sau chiar pierderea unui canal) . Am comandat deja unul, sper sa nu am probleme de acest gen.

  2. @fane
    Am incercat sa misc jack-ul sa vad daca afecteaza ceva si nu am observat nici o problema de acest gen. Jack-ul nu are nici un joc la mine, poate a fost o problema la primele modele E10 scoase pe piata si dupa aia au remediat problema.

  3. Mulțumesc mult pentru review. Produsul este exact ce căutam de ceva timp, plus recomandarea de căști făcută lui Răzvan pică la fix! 🙂

  4. @gabi
    Pentru strada as merge pe: Sennheiser PX100-II sau Koss Porta Pro (ambele on-ear), daca in-ear atunci cred ca Sennheiser CX300-II.
    Daca pentru casa atunci: Sennheiser HD202, HD203

  5. Cum ar merge un FiiO E10 folosit doar ca sursa pentru un NAD C 326BEE cu boxe Monitor Audio Bronze BX2? Am nevoie de un DAC in zona asta de pret si deocamdata mi se pare cea mai buna varianta.

  6. @Andrei
    Pe boxe nu functioneaza rotita de volum si nici corectia basului. Plus la asta suna mai palid pe boxe (presupun ca amplificarea de casti nu este folosita). Pe casti il recomand fara discutie, pe boxe este discutabil…

  7. @Darku
    Am inteles. Exista atunci o alternativa mai buna pentru ascultat pe boxe, cam la acelasi pret sau putin mai mare? Nu ma intereseaza deloc partea de iesire/amplificare pentru casti, poate sa si lipseasca complet, doar sa aiba iesire de linie de buna calitate.

  8. O solutie externa mai buna la aceeasi bani pe boxe, nu cred ca este …
    As recomanda un o placa audio interna Asus Xonar ST/STX dar e peste buget, insa si mai bun.

  9. Din pacate nu pot alege o placa interna, am nevoie de ceva extern pe USB pentru un mini-calculator ARM care ruleaza Linux si are doar porturi USB, vreau sa fac un gen de jukebox folosind un HDD si un DAC extern. Daca as mari bugetul pana la ~150 Euro, as gasi ceva semnificativ mai bun si care sa merite categoric diferenta de pret? Am mai vazut HRT HeadStreamer, HRT MusicStreamer II si Audioengine D1, dar astea cred c-ar iesi prea scumpe, cum nu le-am gasit in Romania.

  10. Tocmai l-am primit pe al meu, si sunetul prin casti este Ok (am casti de DJ Technics RP-DH1200, sint fericit cu ele). Citeva remarci insa despre calitatea fabricatiei, care lasa de dorit, IMHO. Atit socket-ul de casti cit si cel de line out (din sapte) nu sint centrate cu cu spatiul in care trebuie sa se „aseze”. Amindoua „arata” in sus. Ambalajul este traznet, pacat ca produsul lasa un pic de dorit. Nu pot sa nu-mi ascund dezamagirea.

  11. @Martin Ursulescu
    Noi am primit ultima revizie, din cate am inteles ceea ce descrii tu este primul lot lansat pe la Craciun. Primul lot mai avea si un mic „joc” pe ambele jack-uri de 3,5mm, noua revizie nu mai are aceasta problema.

    @Andrei
    MusicStreamer II este un DAC destul de popular, din pacate nu am ascultat nici un DAC enumerat de catre tine, nu pot sa ma pronunt. Insa din cele citite as merge pe Music Streamer II sau pe un iBasso D7.

  12. @fane
    Da, poate. Evident nu are puterea absoluta, rafinamentul si controlul necesar al amplificatoarelor mari, insa gain-ul pe high este destul de mare, in acest fel nu are probleme nici cu HD800, nici cu LCD-2, cu toate acestea nu a intrat nici in clipping (distorsiuni la volumul maxim)

  13. salut! folosesc grado sr80i ..redau de pe un samsung galaxy s2 care suporta flac.
    ..este vreo sansa sa pot introduce aceasta jucarie in sistem?
    telefonul are un mini usb,oare este posibil? sau numai pe sisteme de operare windows merge?
    Multumesc.

  14. @Catalin
    Eu cred ca nu este posibil.
    Deoarece pe Android nu este setare in care poti selecta placa audio (cea interna sau cea externa) si nustiu daca stie de USB Host. Oricare OS care are aceaste setari/optiuni E10 va functiona, deaceea merge excelent pe Win, MacOS si pe Linux.

  15. Salut! folosesc o pereche de casti audiotehnica ad700 conduse de un xonar dg, cu aceasta mica jucarie fac un upgrade semnificativ pe partea de joase sau nu se va observa diferenta ?

  16. Salut.
    Ai putea sa explici de unde si care e procedeul ca sa il poti cumpara? Nu am mai comandat niciodata din afara, sa fiu sincer…
    Mersi

  17. Si eu as dori sa stiu de unde ati achizitionat Fiio E10. Daca din straintate as dori sa stiu cat va costat si daca se poate cu plata la livrare pentru ca nu m-as baga la plati online. Multumesc anticipat!

  18. De unde pot sa cumpar si eu acest produs. Daca din straintate as dori sa stiu si eu site-ul, pretul cu tot cu livrare si daca plata se poate face la livare intrucat nu m-as aventura la plati on-line. Multumesc anticipat!

  19. @dragos
    @MCV

    Va recomand sa cumparati de la dealerii AUTORIZATI Fiio.
    Liste dealerilor din Europa o gasiti aici: http://www.fiio.com.cn/where/index.aspx
    Se cumpara cu ajutorul paypal sau direct cu ajutorul cardului bancar (in functie de magazin).
    Posibil curand sa avem si dealer in Romania…pana cand se duc discutii..
    Noi am primit un E10 si un E17 direct de la producator pentru testare.

  20. @MCV
    Din pacate nustiu cum suna acele casti,
    Daca sunt destul de transparente atunci diferenta ar trebui sa fie usor sesizabila. In orice caz daca doresti un boost de bass si medii atunci E10 e o alegere buna.

  21. Mai am o dilema… Eu doresc sa folosesc aceasta apmlificare pentru PC in care am o placa Creative X-fi Xtreme Audio. Ma intrebam daca ar fi mai bine sa dau aceasta placa, sa renunt la E10 si sa cumpar direct o placa de sunet cu amplificare. Ma gandeam la Asus Xonar-Essence-STX. Oare e mai intelept asa?

  22. @MCV
    Essense STX va suna mai detaliat si mai aerisit, dar ceva mai uscat si subtire in acelasi timp. Tehnic vorbind, STX este clar superioara, plus ca are niste DSP-uri in plus si mai multe intrari/iesiri si un soft bine pus la punct.
    E10 are doar o singura intrare – USB, nu are intrare analog, deci nu poate fi folosit doar ca amplificator, sau DAC si Amp sau doar DAC. Alegerea este a ta.

  23. Buna,

    Ce DAC ai recomanda care sa reprezinte un upgrade sesizabil fata de o placa audio Asus Xonar ST. Ma intereseaza mai mult pe partea de boxe. Detin Yahama AS500 si Monitor Audio BX2.

    Merci

  24. Salut,
    Ma gandeam sa-mi comand un pereche de microlab solo 6, si un xonar d1 .. dar ce spui E10-le ar putea inlocui placa de sunet ?

  25. Salut Darku.
    In primul rand, sar’mana pentru review. Atent facut, detaliat, bravo! M-a ajutat foarte mult. Chiar nu stiam ce sa fac la partea de placa de sunet si amplificare, dar uite ca am gasit solutia.
    In al doilea rand, as avea nevoie de o parere de la un cunoscator la urmatoarea achizitie. Ma refer la casti. O sa caut sa-mi comand aceasta „jucarie”, iar la casti ma gandeam la GRADO – SR 60i. Nu am un buget extraordinar, sunt si la inceput cu echipamentele hi-fi, si cred ca este ok daca incep de aici. Ascult muzica rock si electronica. Din cate am citit despre SR 60i pe internet, marea majoritate afirma ca sunt foarte ok pentru muzica rock. Asta si vreau. Iar tu ai mentionat in review avelasi lucru despre Fiio E10.
    Merita aceasta combinatie Fiio E10 + GRADO – SR 60i?
    Multumec.

  26. Eram in cautarea unei placi audio externe (pt. calculatorul de la servici), cand am dat intamplator peste articolul asta. Spre rusinea mea nici nu stiam de existenta acestor amplificatoare.

    Dar, de azi sunt fericitul proprietar al jucariei mai sus pomenite, adica FIIO 10. Din pacate am constatat si ca sunt nefericitul posesor al castilor Sennheiser HD448, pe care neaparat trebuie sa le inlocuiesc. De, pretentiile cresc…

    Inca o data, multumesc pentru articol.

  27. @xsss,

    E10 ar putea inlocui Xonar D1, dar nu va fi o diferenta mare de sunet, Solo 6 nu sunt nici foarte detaliate, nici foarte pretentioase, diferentele vor fi, insa la un nivel foarte mic, cu aceste boxe, te-as sfatui sa ramai la D1.

    @Laurentiu,

    Fiio E10 este o combinatie perfecta cu Grado SR-60i.
    SR-60i are probleme pe bas, insa are mediile si inaltele foarte bune, Fiio este aproape invers, are bass autoritar, media naturala , si inaltele mai calme, mai putin accentuate. SR-60 cuplate cu E10 vor deveni mai echilibrate si mai naturale chiar, sibilanta si ascutimea Grado va mai fi taiata nitel, iar basul isi va face prezenta mult asteptata. Sa stii ca Grado intradevar preteaza bine pe muzica rock si acustica, pe electronica mai putin, insa conectate la E10 vei avea tot basul necesar muzicii electronice. Deobicei pentru Grado merg doar DAC-urile sau amplificatoarele calde/basoase, incearca sa eviti aparatura hiperdetaliala pe inalte.

    @Alin,

    Felicitari !
    Folosesc si eu un E10 la servici cuplat la niste HD 25-1 II, se impaca de minune impreuna. HD448, sunt decente, suna bine la banii platiti, dar niste HD518, HD558 ar suna mai bine.

  28. Salutare. Fenomenal review, multumiri. Intrebarea mea era daca cu E10 pot amplifica semnalul de pe un MP3 player sau dintr-un telefon gen LG Optimus 2x? sau raspunsul pentru mine este cel pe care l-a primit si Catalin? Multumesc anticipat.

  29. Salut Zygy, multumesc pentru aprecieri.

    E10 din pacate nu are intrare analogica (3.5mm) si nici baterii.
    Functioneaza doar conectat la USB-ul PC/MAC-urilor si poate primi doar semnal digital.
    Nu il poti conecta la mp3 playere sau telefoane.
    Pentru un buget mai mic te poti orienta catre E6 (are gain destul de ridicat, bass boost on/off, si nu altereaza atat de mult semnalul original), sau catre E11 – fiind un model mai serios din toate p.d.v.

  30. Felicitari! Foarte interesant articolul, ca de obicei. Pe cand un test (eventual comparativ) cu Audioengine D1? Eu tocmai ce l-am luat pe al meu si sunt foarte incantat, dar as fi curios sa vad un asemenea test exhaustiv facut de voi.

  31. Salutare …
    Pt darku … eu am un laptop si as dori sa achizitionez pe viitor e10 . intrebarea mea este voi auzi diferenta majora la capitolul amplificare (sunetul este mai tare decat cel direct din laptop ?!? ) pe bass si inalte sunt multumit fiindca eu ascult genuri : club , house , trance si , Rock
    Acuma pt acest e10 ce casti recomanzi de la Sennheiser pt genurile enumerate mai sus 🙂
    Ast raspusurile tale , si Felicitari pt acest Review > nota 20 😀
    Numa Bine .

  32. Salutare!
    @Catalin, din pacate testam doar ceea ce cuparam pentru noi sau din putine cazuri le imprumutam de la magazinele de specialitate din tara.
    Sa stii ca le-am dat un mail celor de la Audioengine SUA si UK si le-am intrebat de o posibila auditie a DAC-urilor D1, D2 si a boxelor A5+, raspunsul a fost unul negativ.. Daca imi pica vreodata prin maini asa ceva, cred ca voi scrie ceva.

    @ady86
    Fata de orice on-board, inclusiv al laptopurilor cu „mult performantului” chip HD audio (ALC8xxx), fiio E10 va fi un upgrade semnificativ. Va suna si mai tare, vei putea conecta casti mai flamande si in acelasi timp va disparea aproape complet zgomotul de fond, nu mai zic ca scapi de zgomotul electromagnetic al laptopului folosind E10 care este extern.
    Per total un upgrade sonor semnificativ si ieftin. Pentru rock, electronica recomand castile inchise, in functie de buget si ce iti poti permite. Un absolut minim ar fi HD203 si maxim ce as asculta pe E10 ar fi HD598.

  33. Voi ce ati alege :
    1) Fiio E10 cu Sennheiser HD 439 (sau cu un sacrificiu un 5xx)
    sau
    2) Casti wireless digitale Sennheiser RS 170

    Cunoasteti stiti persoane care sunt in posesia Rs 170 (normal pt mai multe detalii )

  34. @ ady86
    As alege prima varianta.
    Personal inca nu am incredere in transmisia wireless a semnalului audio (exceptie facand poate doar RS220).
    Nu stiu pe nimeni in posesia RS170.

  35. Super review!
    Intentionez sa achizitionez un e10 sau mai probabil un e17. Intrebarea este daca aceste dac/amp-uri sunt un upgrade clar peste ipod (al meu este touch,gen2).
    Multumesc mult!

  36. salutare,

    dorind sa achizitionez sennheiser hd380 pro am gasit un review care facea trimitere la Fiio E7. am cautat Fiio pe google romania si am gasti doar referinta de la voi de pe site.

    aici am gasit review-ul vostru la E10.
    site-ul oficial Fiio (oficial varianta in limba engleza) nu merge…

    aici vin intrebarile:
    1) cine vinde oficial Fiio in romania?
    2) care e succesiunea cronologica a produselor? intai a aparut E7 apoi E10? ce mai este dupa ele?
    3) credeti ca sennheiser hd 380 pro cu un Fiio E10 e o combinatie fericita?

    sursa audio va fi laptop (http://www.asus.com/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N53SV/#specifications),

    va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile voastre.

    poate vine si la mine mosu anu’ asta!

  37. acum, ca am mai citit una alta am descoperit ca:
    E7 are acumulator intern
    E10 nu are
    E17 are… dar e scump.

    am gasit dealeri in UK care fac livrari in romania… s-ar putea asadar sa vina mosul.
    E7 + sennheiser (trebuie sa decid modelul).

  38. asa… avem un termen pentru transport. acum ne mai trebuie un termen pentru a-l gasi de vanzare (aparitie in magazin online) si ne mai trebuie un pret.
    de craciun nu o sa-l am… dar poate mos gerila mi-l aduce…
    astept vesti.
    merci!

  39. Salut. Sunt proaspat posesor al unor HD 558. Deoarece cred ca ele pot mult mai mult am decis sa schimb placa audio.

    Se schimba semnificativ sound-ul pe HD 558 daca inlocuiesc actuala placa audio (Analog Devices AD2000B @ Intel 82801JB ICH10 – High Definition Audio Controller)?

    Initial eu ma gandisem la un ASUS XONAR-D2X, dar am inteles ca nu sunt asa de potrivite pentru castile mele.

    Am intrebat niste prieteni pe un forum, mi-au dat diverse exemple, printre care si Fiio E10 respectiv Fiio E17. Observ ca ai scris despre ele la superlativ, insa nu sunt in tara momentan, nu stiu un pret pentru Romania si nici nu stiu daca ar fi un „best in slot” pentru castile mele

    Am un buget de 700-800 roni si ma intrebam care ar fi cea mai compatibila placa audio(interna sau/si externa) cu HD 558. Am zis sa cer si parerea voastra, a expertilor inainte sa ma hotarasc, merci anticipat

  40. Salut Doddo. Este o tara libera, poti sa comanzi de unde doresti :).

    Ti-am spus ca vor veni in Romania foarte curand, din pacate nu avem o data 100% exacta, formalitatile de import din cate stiu eu sunt destul de anevoioase. Nu are rost sa intrebi din 2 in 2 zile, noi vom anunta oricum cand vor fi disponibile.

    La Multi Ani!

  41. iata un post din 10 decembrie (acu’ 22 de zile).

    savu December 10, 2012 Reply
    Vezi ca de Craciun e foarte posibil sa fie Fiio in Romania cu garantie reala aici 🙂 .

    eu inteleg ca orizontul de timp poate fi lung… dar nici chiar atat de lung.

    zilele astea comand din UK si va tin la curent!

    La multi ani comunitatii voastre!

  42. azi a sosit!
    contine e07k
    husa de protectie (textila) – pouch
    husa de protectie (cauciucata)
    2 folii protectie ecran
    banda de cauciuc (daca doresc vreo-data sa-l atasez mobilului)
    cablu jack tata-tata
    cablu usb-mini usb
    manual de utilizare
    factura

    il las sa ajuga la temperatura camerei si…

    atat!

  43. @Bad_Dildo
    Lasand la o parte nick-ul tau 🙂 iti recomand un E17 sau un E07K, daca ti se par scumpe atunci un E10. Toate 3 sunt peste orice on-board, inclusiv HD-audio.
    Este o diferenta uriasa pe fisiele lossless fata de on-board, plus ca trezesti adevaratul potential al acestor casti.
    HD558 merita mai mult de on-board…

  44. Pana in 1000 RON nustiu nimic mai bun decat E07K + E09K.
    Ceva simtitor mai bun ar fi Asus Xonar Essence One, dar este 2000 RON.
    Eu as merge pe varianta E07K + E09K in special pentru ca trezeste basul in HD558 si per total largeste scena si accentueaza imaginea stereo.

  45. As dori sa achizitionez un fiio e10 de la avstore.ro. Intentionez sa fac o comanda zilele urmatoare dar as vrea intai sa ma asigur ca nu sunt sanse sa primesc un fiio din revizia cu probleme la mufele de jack si usb (care nu sunt corect centrate)… . O asigurare prealabila este binevenita. Multumesc anticipat! 😀

  46. momentam am o pereche de casti hd438 care merg pe un creative audigy se 7.1. as vrea sa fac u upgrade…daca as conecta castile la e10 sau e07k s-ar simti o diferenta majora sau nu?

    • HD438 nu sunt foarte rezolute, dar chiar si asa ar face diferenta daca le-ai conecta la un E10. In primul rand datorita impedantei de iesire: fiiO au 1 Ohm sau mai putin, majoritatea Creative au in jur de 10 Ohmi – adica se micsoreaza damping factorul pe casti si suentul devine mai lent, mai putin dinamic si mai in ceata. Un E10 sau E07K ar trebui sa faca diferenta, daca esti din Bucuresti, recomand sa faci o vizita distribuitorului oficial pentru o auditie 😉

  47. multumesc pentru raspuns. ar fi mai eficace atunci sa schimb castile? daca da ce model ai recomanda inchise/deschise. ascult cam orice gen dar mai mult rock.

    • Personal imi plac castile deschise din mai multe motive.
      HD518 sau ATH AD-500 ar fi un upgrade care s-ar simte, daca va tine buzunarul poate chiar HD558/598 sau ATH AD-700.

  48. Salutări!

    Zgomotul de fundal, acel fâsâit, fără nici un fel de semnal scos și cu potențiometrul la 0 este destul de puternic. Să fie normal acest lucru?

      • Îmi este greu să apreciez cât este de pronunțat, dar clar se aude.
        Pe niște căști mai proaste (de la un Galaxy Nexus) nu aud deloc acel fâsâit.
        După ce am mai făcut niște teste se pare că e o problema de noise floor de la Sennheiser IE80 și nu de la Fiio, ceea ce e foarte dezamăgitor.
        Plus că e foarte posibil să am niște urechi foarte necizelate sau căștile să fie destul de slabe pentru că în afară de volum nu simt nici o diferență de la line out (de la un Lenovo T520) la Fiio.

  49. Se pot recunoaste reviziile noi dupa inscriptia deasupra. Modelele vechi si cu probleme au scris exact ca si pe modelul din articol, pe cand cele noi lipsite de hibe au scris pe ele FiiO Olympus si nimic mai mult.

  50. Salutare! Frumos review, felicitari! Daca ar fi sa aleg intre xonar u7 si acest dac ce mi-ai recomanda pentru stereo? Setup yamaha&monior audio. Multumesc!

  51. Salut Darku,

    In primul rand, multumesc mult pentru toate review-urile pe care le faci.
    Daca poti te rog sa ma ajuti si pe mine cu o parere. Am o pereche de casti Sennheiser Momentum On-Ear, conectata in principal la MacBook Pro, le folosesc mai mult la birou, ascultand FLAC-uri: Queen, AC/DC, Metallica, Van Halen, Rush, Avicii, Daft Punk.
    Am si un Samsung S4, la care ascult in metrou cam 40 de minute pe zi.

    Merita achizitionarea unui DAC cum este Fiio E10, sau Fiio E09, sa sa ma duc inspre un Fiio07K?

    Multumesc mult,
    Silviu

    • Salut Silviu,
      Ma bucur ca apreciezi 🙂
      Avem cam aceleasi preferinte muzicale, ceea ce cauti tu se numeste E18. Da un search aici pe site si ai sa gasesti articolul meu. Pe scurt este un DAC (placa sunet externa) si amplif de casti pentru PC/MAC dar si pentru telfoane cu Android (care suporta USB OTG). Vei obtine o calitate superioara si pe strada, si acasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.