Onkyo a prezentat primele produse home cinema pe anul 2012, produse ce includ patru noi receivere audio-video ce incep de la preturi de 360€, precum si modele cu retea integrata, ce au pretul de pornire de 479€. Compania ofera si trei pachete complete receiver + boxe, de la preturi incepand cu 360€.
Cel mai ieftin din gama receiverelor este TX-SR313, cu un pret de 360€. El ofera cinci canale amplificate, fiecare avand o putere de 100W, si cinci intrari HDMI. Precum toate receiverele de generatie noua, si SR313 este 3D-ready, avand o intrare audio ARC si o intrare USB pentru dispozitive precum iPod/iPhone.

Modelul beneficiaza de un display interactiv pentru setarea parametrilor si ajustarea lor, si la fel ca si celelalte modele noi de la Onkyo, foloseste tehnologia firmei Wide Range Amplifier si componente discrete pe partea de iesire, fata de tehnologia amp-on-a-chip.
Modelele imediat superioare, incepand cu TX-NR414, beneficiaza de conexiune la retea, pornesc de la un pret de vanzare 479€ si o putere nominala de 5x130W.
Prin conexiunea la retea, receiver-ul poate accesa continutul stocat intr-o retea locala, internet radio, servicii platite de streaming cum ar fi Spotify si Last.fm, si servicii “cloud locker” gen melodii MP3.

Poate fi controlat cu ajutorul aplicatiei gratuite Onkyo Remote App pentru iOS sau Android, poate rula muzica de pe dispozitivele cu Android, are sase intrari HDMI, o iesire HDMI cu ARC, si o intrare USB pe panoul frontal.

O noutate pentru acest model este tehnologia InstaPrevue ce permite vizualizarea continutului din intrarile HDMI ca thumbnail-uri picture in picture direct pe ecran, precum si butonul Q de pe telecomanda care permite afisarea meniului Quick Set-Up peste continutul vizualizat in acel moment.

Exista si Hybrid Standby, o tehnologie care permite surselor conectate HDMI sa transmita semnalul direct la televizor chiar si cand receiver-ul este oprit, precum si Onkyo Remote App – o aplicatie care permite pornirea receiver-ului de la distanta, lucru foarte util, mai ales cand este folosita capabilitatea Zona 2.
Modelele superioare lui NR414 sunt TX-NR515 la un pret de 599€, si TX-NR616 la un pret de 719€, ambele modele oferind sunet pe 7.2 canale, cu upscaling video pana la 4K2K (4096×2160 pixeli) folosind procesarea oferita de chipsetul Marvell Qdeo. Suplimentar, intrarile MHL/HDMI de pe panoul frontal permit rularea continutului video 1080p cu sunet pe 7.1 canale de pe smartphone-uri sau alte dispozitive portabile similare.

Ambele modele beneficiaza de tehnologia de pozitionare in camera Audyssey 2EQ, opt intrari HDMI si doua iesiri, precum si o intrare USB pe panoul frontal, si o iesire USB situata pe panoul spate, capabila sa utilizeze un adaptor optional Wi-Fi.

Modelul 515 are Dolby Pro-Logic IIz, in timp ce fratele sau 616 ofera extinderea sunetului pe canalele aditionale Front Wide cu ajutorul tehnologiei Audyssey DSX. Ambele modele au doua iesiri pentru subwoofere, modelul TX-NR515 furnizand o putere de 7x130W, in timp ce modelul TX-NR616 este certificat THX Select2 Plus si furnizeaza o putere de 7x165W.
TX-NR515 ofera o iesire amplificata pentru Zona 2, in timp ce TX-NR616 are amplificate ambele iesiri – pentru Zonele 2 si 3.

Toate cele patru modele sunt disponibile din aceasta luna in negru sau argintiu, mai putin TX-NR616, ce va aparea pe piata incepand cu luna aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.