Acest articol va fi mai scurt decat de obicei, motivatia fiind una originala. Va voi povesti despre un produs pe care cu cateva luni in urma as fi pariat o suma consistenta ca nu-l voi cumpara niciodata si…totusi am facut-o.  Imi cer scuze anticipat pentru modul mai relaxat de abordare a problemei  dar sa incepem cu inceputul.


Ca un proaspat tatic responsabil ce sunt am decis (impreuna cu sotia evident, nu va jucati cu focul!), sa achizitionez un mini sistem audio pentru camera copilului. Cerintele de baza au fost destul de clare: cat mai multe functii de redare a sunetului adica CD-player, radio, mufa USB is eventual dock de iPhone, dimensiuni compacte is un design placut, potrivit pentru a decora camera celei mai importante persoane din viata mea.  Calitatea sunetului nu a fost un factor esential in alegerea sistemului, constient fiind ca acest tip de aparate nu au capacitatea de a oferi auditii de mare fidelitate. Da, mi-ar fi placut fara indoiala un Meridian M80, un aparat superb atat din punct de vedere al design-ului cat si cel al prestatiei sonore dar pretul foarte mare l-a eliminat din start si in plus la venerabila varsta de 5 saptamani am mari dubii ca Ilinca va aprecia elemente precum “soundstage”,”transparenta sonora”, “atac” sau “rezolutie”.

Dupa un studiu de piata destul de amanuntit mi-au sarit clar in ochi simpaticele modele MCR  040 is TSX-112 de la Yamaha. Preturile decente, culorile vesele disponibile si dotarile aparatelor au indeplinit cerintele mai sus amintite.  Castigator in cele din urma a fost TSX-112 rosu din simplul motiv ca MCR 040 are boxele separate si am preferat un model mai compact, fara fire suplimentare.

Calitate sunetului  este destul de modesta, micutele difuzoare full range cu diametrul de 11 cm fiind limitate din toate punctele de vedere asa ca nu va asteptati la minuni. Apreciat cu o oarecare blandete sunetul este destul de clar si relaxant, adica exact ceea ce aveam nevoie.

Functionalitatea aparatului este  peste asteptari, toate discurile incercate, mai noi sau ma zgariate fiind citite fara probleme, telecomanda este intuitiva si usor de folosit, dock-ul de iPhone merge impecabil iar ceasul desteptator, radio-DAB sau mufa USB fiind bonusuri binevenite.
Poate multi zambesc sau citestc usor contrariati acest articol pe care l-am scris in ideea ca mai devreme sau mai tarziu multi dintre noi vom ajunge intr-o astfel de situatie si acest articol poate fi util. Nu in ultimul rand este sanatos sa-i obisnuim pe cei mici cu muzica, sunt convins ca va fi mai usor sa ne inteleaga si sa ne impartaseasca pasiunile atunci cand vor creste mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.