Noul Naim NAC-N 172 XS, disponibil la vanzare in aceasta luna pentru pretul de 2.120€, ne arata directia de expansiune a companiei din Salisbury catre gama playerelor muzicale de retea, o data cu primul preamplificator de retea.
Naim a introdus deja linii de produse capabile de conexiune internet – playerul muzical HDX si gama Uniti, la care a adaugat NDX, ND5 XS si NDS, astfel ca acum producatorul britanic ofera cumparatorilor o alegere diversificata prin introducerea NAC-N 172 XS, care combina capabilitatile de retea ale modelelor existente cu acelea ale unui preamplificator.

NAC-N 172 XS are 5 intrari digitale capabile 24-bit/192kHz: 2 optice, 2 electrice si o intrare optica mini TOSlink pe panoul frontal, la care se adaugaun port USB aflat in partea din fata (pentru stickuri de memorie) si o conexiune digitala pentru iPod-uri si iPhone-uri.

Sunt disponibile 3 intrari analogice: una pentru socketul binecunoscut Naim DIN, una RCA conventionala phono si o a treia ce foloseste o combinatie a socketului de 3.5mm de pe panoul frontal; sunt disponibile iesiri preamplificate pe DIN si phono. Exista de asemeneasi o iesire de linie analogica, pe langa socketul pentru casti – aflat pe panoul frontal.

Acest nou model suporta fisiere WAV, FLAC, ALAC (Apple lossless), AIFF, AAC, WMA, OggVorbis si MP3, oferind playback fara intreruperi pentru toate formatele lossless si putand rula continut pana la 32-bit/192kHz  fie de la intrarea USB de pe panoul frontal, fie direct din retea de pe dispozitive UPnP cum ar fi Naim UnitiServe sau HDX, ori de pe hdd-uri NAS. Ambele tipuri de conectivitati – cu fir si fara fir – sunt suportate.
In plus, NAC-N 172 XS ofera radio prin internet folosind serviciul vTuner 5 pentru a permite managementul statiilor radio favorite, la care se adauga si posibilitatea de a asculta stream-urile radio selectate prin Naim’s Choice. O varianta a noului model va fi dotata cu modulul radio tuner FM/DAB proprietar companiei, ceea ce duce la o crestere a pretului cu 321€.

Construit si conceput de catre Naim in Marea Britanie, NAC-N 172 XS foloseste DAC-ul Burr-Brown PCM1793 si un control analog pentru volum, aflat sub control digital in sectiunea dedicata preamplificatorului.

Produsul poate fi controlat cu ajutorul unei telecomenzi furnizate sau prin intermediul celei mai recente aplicatii Naim n-Stream pentru iPod Touch, iPhone sau iPad, aceasta permitand controlul automat al produselor Naim conectate; avand un socket mini-USB pe partea din spate, pentru viitoare updatari.
Spre deosebire de alte preamplificatoare  Naim, care sunt alimentate de la amplificatoarele de putere sau de la surse externe de putere, NAC-N 172 XS are un transformator intern de 230VA, cu bobine separate pentru sectiunile digitala si analogica ale unitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.