Mult mediatizatele modele OLED TV de 55in prezentate de catre LG si Samsung nu se vor regasi prea curand in magizine” declara analistii economici de la DisplaySearch, care aduc in prim plan problemele de randament in producerea acestui tip de panou, ce forteaza cei doi giganti din Coreea sa amane lansarea lor pana la sfarsitul anului 2013.

Tehnologia de iluminare cu diode organice (OLED) promite imagini mult mai clare decat actualele televizoare si panouri de doar 4mm grosime a fost foarte mult discutata in ultima vreme, majoritatea specialistilor anticipand ca aceasta reprezinta viitorul televizoarelor. In schimb nimeni nu a anticipat problemele majore cu care se confunta toti marii producatori mondiali ce incearca sa fabrice display-uri bazate pe aceasta tehnologie noua.  Rata foarte mare de respingere in productie face ca momentan sa fie imposibil de atins un randament viabil de productie in conditiile actuale.

Citata de cotidianul  Korea Times , un reprezentant al DisplaySearch afirma: „Samsung și LG au planificat să înceapă vanzarea televizoare OLED unor importante instituții la nivel mondial în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra,dar pe scara larga  televizoarele OLED vor fi disponibile de la sfarsitul anului viitor, nu in acest an.
Ca urmare, tot sursa citata spune, „Livrarile totale pentru televizoare OLED în acest an vor fi de 500 în scădere de la 50,000 ne-am fi asteptat mai devreme.”

Cifra scăzută reprezintă nu mai mult de câteva mostre dedicate demonstratiile ce urmeaza să fie prezentate la expoziții și în magazine. Randamentul scazut in productie este pe deplin reflectat si in pretul actual al acestor produse: televizoarele OLED de 55in costa aproximativ 7000 de euro la Samsung cu cu 12% mai ieftin la LG, sune astronomice prin comparatie cu actualele modele LED disponibile in oferta actuala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.