Compania de produse de inalta clasa McIntosh Laboratory, cunoscuta pentru linia sa de amplificatoare ce dateaza din anii 1950 si pentru sistemul celebru Grateful Dead ‘Wall of Sound’ PA, a fost achizitionata de catre Fine Sounds, proprietarul italian al Sonus Faber, Audio Research si Wadia Digital.

Fine Sounds este detinuta de compania de management investitional Quadrivio, cu sediul in Milano, a achizitionat firma McIntosh de la D+M Group, cea care detine brandurile Denon, Marantz si Boston Acoustics.

Fondata in 1949 si continuand sa isi realizeze produsele in Binghamton, statul New York, McInstosh si-a construit reputatia pe baza amplificatoarelor cu panouri frontale din sticla neagra si indicatori albastri de putere.

Incepand cu anii 1960, faima companiei McIntosh a depasit granitele tarii: abilitatea amplificatoarelor lor sa furnizeze putere curata la nivele foarte ridicate era o cerinta in lumea rock and roll care aducea din ce in ce mai multe venituri, astfel ca amplificatoarele de putere McIntosh au sustinut sistemul construit pentru primul festival Woodstock in 1969.

Astfel, amplificatoarele au devenit alegerea implicita pentru Grateful Dead “Wall of Sound”, creat de legendarul mixer de sunet Owsley Stanley.

CEO-ul Mauro Grange spune despre Fine Sounds ca planuieste sa-si extinda brandul McIntosh catre noi piete internationale: ”McIntosh este dedicat produselor audio de cel mai inalt nivel si reprezinta o integrare perfecta cu propria noastra identitate si viziune.” afirma el, continuand: “Vom proteja si vom imbogati mostenirea McIntosh, precum si personalul si reputatia lor.”

“Aceasta achizitie reprezinta o directie strategica pentru compania noastra in dorinta ei de a fi lider in arena produselor audio de lux, si pentru a avea produse care sunt cele mai bune din lume in categoria lor. Incorporand sinergiile distribuite in cele doua firme vom deveni o competitie de temut pentru celelalte branduri de lux, astfel incat McIntosh va fi pozitionat pentru crestere accentuata la nivel global.”

Charles Randall, actualul presedinte si CEO al McIntosh, va continua sa conduca brandul si sub noua conducere, afirmand despre Fine Sounds ca “Este atentia pe care ei o acorda mostenirii noastre, precum si conducerea ferma, avantajul distributiei si al experientei de piata care ne dau incredere intr-un viitor luminos.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.