In acest week-end, mai precis sambata am participat la evenimentul de lansare al seriei Epicon, manifestare ce a avut loc in cadrul showroom-ului High-End Audio din strada Braziliei. Vedetele evenimentului au fost binenteles  Epicon 8, modelul de top al seriei. Urmasele gamei Euphonia, boxele Epicon au un design foarte reusit iar noua finisare Ruby Macassar te lasa pur si simplu fara cuvinte. Daca nu as fi stiut unde ma aflu, daca nu ar fi fost siglele boxelor si incriptiile de pe difuzoare putem sa jur ca sunt  fabricate in romantica peninsula italica si nu in nordul rece al Europei. Imaginile vorbesc de la sine si va declar cu mana pe inima ca in realitate arata chiar mai bine.

Am asteptat cu nerabdare evenimentul din mai multe motive. Ascultasem seria Epicon in primavara la expozitia de la Munchen dar aveam nevoie de un moment mai linistit, de o testare mai temeinica a boxelor pentru a-mi face o parere mai clara despre cea mai noua creatie a celor de la DALI. La Munchen ascultasem boxele intr-un stand , pe un sistem complet nou pentru mine (Vitus Audio), intreaga actiune desfasurandu-se in regim de expozitie, cu multa lume, agitatie, muzica noua etc.  De aceasta data am avut toate conditiile necesare, un sistem pe care-l cunosteam destul de bine, o camera buna si mult mai multa liniste.

Despre sunet pot spune multe lucruri, totusi cel mai important aspect este fluiditatea deosebita, armonia si starea de relaxare in care te introduc boxele. Detaliate, foarte echilibrate, Epicon 8 sunt capabile sa reproduca la superlativ si cele mai pretentioase voci, avand mediile extrem de rafinate si placute. Tweeterele sunt la randul lor impresionante, oferind o cantitate uriasa de informatie sonora, fiind un acelasi timp prietenoase cu timpanul ascultatorului. Sunt calibrate in asa fel incat sa ofere rezoltie si detaliu exact pana la limita suportata de ureche, avand o prestatie de asa natura ca mangaie practic simturile ascultatorilor fara sa-i deranjeze nici un moment.  Bass-ul in schimb este surprinzator, avand o prestatie aparte. Este prezent, clar, precis dar fara sa ofere impactul si viteza intalnite la Dynaudio sau la Raidho de exemplu. Este pur si simplu alt fel de bas, curat, precis si foarte relaxat. Discutam cu unul dintre cei prezenti la eveniment si respectivul imi declara ca acesta este interpretarea frecventelor joase pe care si-o doreste, o evolutie lina, reconfortanta.

Sunet de catifea ar fi cel mai bun epitet pentru Epicon 8, acest model avand o semnatura sonica aparte. In cazul in care va aflati pe aceeasi parte a baricadei cu cei care au gandit acest model, va spun cu mana pe inima ca vor fi foarte greu de egalat, indiferent de nivelul de pret. Merita cu siguranta o auditie.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.