Sony a lansat la CES 2013 cel mai bun telefon inteligent al său, Xperia Z, care s-ar dori un rival pentru cele mai bune smartphone-uri de pe piaţă, Samsung Galaxy S III şi iPhone 5. Xperia Z va avea un ecran cu o rezoluţie impresionantă, 1920×1080, adică FULL HD, pe un ecran de 5 inci, care foloseşte motorul grafic de pe linia Bravia de la Sony şi sticlă de tip Gorilla Glass, pentru rezistenţă superioară.

Sony a pus pe telefonul său inteligent cele mai bune caracteristici de care a fost capabil, dat fiind că rivalitatea pe piaţa superioară a smartphone-ului este deja una inegală, în care Samsung şi Apple domină categoric. Astfel, camera foto este de 13 megapixeli, procesorul este unul Qualcomm quad core de 1,5 Ghz şi o memorie internă de 2 GB de RAM. De asemenea, bateria este de 2.330 miliamperi, dispozitivul are conectivitate de tip NFC, pentru transfer mai uşor de fişiere şi este rezistent la apă.

Producătorul japonez se laudă şi cu o nouă invenţie la nivel de soft, adică un mod numit Stamina care ar îmbunătăţi autonomia bateriei în stand by de aproape patru ori. La nivelul sistemului de operare, Sony l-a dotat cu Android 4.1 Jelly Bean, dar va urma o actualizare rapidă la Android 4.2. Din păcate nu există un preţ oficial şi nici o dată de lansare oficială pentru terminalul prezentat la CES 2013. Se zvoneşte că ar putea costa undeva între 500 şi 600 de dolari, un preţ normal pentru un asemenea telefon, dar Sony nu a dat mai multe detalii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.