Sharp este cel mai nou dintre producătorii care îşi doresc o bucată din piaţa 4K TV, prezentând primul model ultra high definition, disponibil la vânzare în Japonia începând cu luna februarie.

Modelul LC60HQ10 are 60inch, foloseşte o tehnologie nouă Integrated Cognitive Creation pentru a îmbunătăţi calitatea imaginii şi va face parte din noua gamă a companiei, numită Purios, fiind primul televizor din lume certificat THX 4K TV.



Create pentru a domina

Având un preţ de vânzare de aproape 20.000£ (24.108€), televizoarele vor fi construite într-o fabrică Sharp din Japonia, folosind panouri luminate LED, provenind de la fabrica de LCD-uri no.2 Kameyama, şi vor avea un timp de aproximativ 5 săptămâni de livrare, de la momentul comandării lor.

Panoul de 3840 x 2160 pixeli oferă o rată de contrast de 1:7,000,000 şi are un unghi de vizualizare de 176°.

Gama Purios ICC se va situa deasupra gamei Aquos de nivel mediu a celor de la Sharp şi va folosi noul chip ICC dezvoltat de către I-cubed Research Center, companie condusă de fostul inginer de la Sony Tetsujiro Kondo.

Pe lângă procesarea imaginii, care se bazează pe studii referitoare la percepţia umană, televizorul a fost conceput cu abilităţi audio îmbunătăţite.

Designul combină tweetere cu vârf-de-mătase cu sistemul “DuoBass” pentru a anula vibraţiile nedorite, şi beneficiază de tuning audio de la inginerul japonez de înregistrări Eiji Uchinuma de la Mixer Lab.

Koichi Mitani de la Sharp, care conduce echipa de dezvoltare a companiei pentru dispozitive cu informaţii digitale, explică faptul că noul model se adresează entuziaştilor home cinema: “Am urmărit în mod foarte atent calitatea imaginii şi a exprimării cu acest produs.”

“Venind în întâmpinarea celor care sunt foarte atenţi în legătură cu calitatea imaginii, noi sperăm să contribuim la dezvoltarea pieţei LCD-urilor.”Noul televizor arată că Sharp a ales una dintre căile cunoscute ale companiilor producătoare de echipamente electronice, care se luptă să obţină profit din industria tv: ţinteşte piaţa premium.

Şi astfel ajungem la o perspectivă interesantă: să nu uităm, compania aflată în probleme, care şi-a văzut valoarea acţiunilor în picaj anul trecut şi apoi dă semne de revenire, are o relaţie azi te cunosc, mâine nu cu uriaşul producător Hon Hai/Foxconn, care face produsele Apple.

Şi dacă ar fi să dăm crezare zvonurilor, legate de asocierea dintre Sharp şi HonHai, facilităţile de producător de panouri tv din Japonia lucrează la noile prototipuri Apple despre care s-a tot discutat că reprezintă intrarea gigantului american pe piaţa televiziunii. 4K iTV careva ?

Până în prezent nu avem nicio informaţie referitoare la disponibilitatea LC60HQ10 în afara Japoniei, dar noul televizor Sharp va concura cu modelele deja anunţate, cum ar fi LG 84LM960V, Sony KD-84X9005 şi Toshiba 55ZL2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.