In acest weekend avut loc la AVStore un eveniment dedicat iubitorilor de casti, numarul celor prezenti fiind unul generos. A fost o dovada clara ca pasiunea pentru castile de calitate este intr-un trend puternic ascendent si in tara noastra, multi dintre cei prezenti fiind la primi pasi in ascest univers fascinant. Am observat cu mare satisfactie ca plaja de varsta a vizitatorilor a fost larga, se pare ca atractia si emotiile aduse de muzica buna nu tin  cont de varsta, ocupatie sau pozitie sociala. Au fost destul de numeroase persoanele venite din provincie, ceea ce inseamna ca anuntarea evenimentului cu doua saptamani inainte a fost benefica pentru cei care nu sunt din Bucuresti, din cate stiu eu in tara showroom-urile cu echipamente audio sunt rare iar cele in care se pot asculta casti lipsesc cu desavarsire.

Casti (1 of 1)-2

Casti (1 of 1)-12

Sistemele pregatite au fost pentru toate gusturile si buzunarele, de la produse de buna calitate Fiio si casti din zona mainstream si pana la solutii extrem de scumpe cu  dac-ul Chord QBD76 HDSD in rol principal.

– amplificatorul Fiio E09K impreuna cu dac-ul E17, pregatit special pentru casti din zona mainstream. Aici s-au ascultat in special Sennheiser HD 449, HD558, HD598, Audio Technica AD700, A500x, A500 si Akg K550. Micutele Fiio s-au bucurat de o apreciere unanima fiind niste produse accesibile fara a face insa rabat la calitate.

-dac-amp-ul Xonar Essence One Muses Edition a fost prezent si el la datorie si a castigat cativa fani. A fost utilizat in majoritatea timpului alaturi de un cd-player Primare i21 folosit ca transport iar rezultatele au fost pe placul multor invitati. Muses Edition a demonstrat ca poate face fata in mod decent oricarei perechi de casti prezente.

Casti (1 of 1)-8

Casti (1 of 1)-26

-unul dintre produsele aflate in premiera la eveniment a fost Burson Soloist SL. Fratele mai mic al modelului Soloist standard, varianta SL ofera suficient de multa putere la cei 2w/canal ai sai. Impreuna cu dac-ul M2Tech Young au adus multe dintre castile prezente la potentialul lor maxim.

-premiera absoluta in Romania si unul dintre primele livrate pe plan mondial, noul dac-amp Sennheiser HDVD 800 a fost vedeta intalnirii, cel putin din punct de vedere al interesului manifestat de cei prezenti. Oferind doua iesiri RCA standard si doua iesiri balansate XLR cu 4 pini, HDVD 800 a fost special conceput pentru a conduce pretentioasele HD 800. Au fost disponibile atat HD800 cat si Audeze LCD2 si LCD3 cu in ambele variante, standard si balansat, iar cei prezenti au avut ocazia sa faca comparatii din cele mai interesante.

Casti (1 of 1)

Casti (1 of 1)-4

-a fost prezenta si o varianta inedita a modelului Burson Conductor. Dotat cu un capac transparent si un sistem de iluminare interna cu leduri, modelul demo a atras privirile ca un magnet. Interiorul este si el pe masura, cele doua transformatoare toroidale izolate, condensatori Elna Audio, Elna Silmic  potentiomentru in trepte, dac Ess Sabre cu pcb separat, rezistente Dale, toate puteau fi admirate la lucru. In mod surprinzator am preferat sunetul castilor HD 800 pe Burson Conductor in fata a ceea ce am auzit pe HDVD 800 in ambele variante, standard si XLR. Evident ca au existat si opinii diferite, dar acesta este unul dintre farmecele intalnirilor audiofile in general.

Casti (1 of 1)-23

Casti (1 of 1)-30

– cel mai scump sistem prezent a fost  cu adevarat exotic. Meridian Media Core 200 folosit ca transport, cablu digital Audioquest Hawk Eye,  convertor Chord QBD76 HDSD, cabluri interconect Audioquest Niagara, Burson Conductor pe post de amplificator de casti, toate alimentate cu Audioquest NRG4 au adus pretul total al sistemului la o valoare ametititoare. Aici au stralucit cu adevarat HD800, LCD3 si atentie IE 800. Superb sunet dar la un cost aproape prohibitiv.

– combo-ul HA160 cu DA160 a fost si el foarte apreciat. Aici s-au ascultat in special Audio Technica Ad1000, A900X si AKG Q701, parerea generala fiind ca reprezinta una dintre cele mai bune solutii pret-calitate pentru cei care doresc sunet de clasa intr-un pachet relativ accesibil.

Casti (1 of 1)-22

Casti (1 of 1)-24

Pe langa ceea ce au pregatit gazdele au mai fost prezente diverse echipamente aduse de cei prezenti. Am remarcat o pereche de casti Beyerdynamic T1, niste casti exceptional de rare de la Sharp (HP400H) si niste Sennheiser cu o varsta respectabila de peste doua decenii (HD545). Interesanta a fost si prezenta unui amplificator foarte nou, Bakoon HPA-21, pretul sau fiind unul destul de piperat, aproximativ 3000$ fara taxe (pret US).

Casti (1 of 1)-10

Casti (1 of 1)-25

Asa cum este si firesc, gusturile au fost diferinte si nu de putine ori pasiunile au starnit discutii contradictorii, acestea purtandu-se intr-o atmosfera civilizata si amicala. Timpul a trecut foarte repede si partea de socializare pe teme legate de audio sau alte pasiuni a fost cel putin la fel de placuta ca ascultatul sistemelor disponibille. Cu proxima ocazie asteptam o prezenta feminina mai sustinuta, acesta fiind singurul aspect la care evenimentul nu a depasit intalnirea precedenta :).

Casti (1 of 1)-11

Casti (1 of 1)-17

Casti (1 of 1)-32

 

11 COMENTARII

  1. A fost un eveniment foarte reusit, tot ce s-a petrecut acolo a fost punctat excelent de Savu. Acum sint sigur ca cei care nu au venit regreta absenta dupa ce au citit reportajul. Multumim AV Store, multumim Savu.

  2. De mult timp astept sa apara in Romania Asus Xonar Essence One Muses Edition .Care este pretul final?Pe site la AV Store inca nu a aparut.De unde se poate cumpara?

    • Pretul final va fi de aproximativ 800 de euro din informatiile mele. Nu se stie exact cand va fi disponibila, importatorii Asus nu prea se omoara sa o ia pe stoc.

  3. Multumesc de raspuns.La un pret putin mai mare este pe site la Av store Audiolab M-Dac.Ce parere aveti despre acest dac comparativ cu Muses Edition?AM gasit pe net ca este foarte laudat.Poate veti face un review la acest dac in curand? M-Dac este intr-o clasa superioara? Ori sa mai astept pana apare Muses Edition in Romania

  4. Buna ziua! Sunt si eu un pasionat al sunetului bun si as avea o intrebare.M am tot uitat pe net si cum nu gasesc in magazine majoritatea castilor as vrea sa va intreb ce ati alege,ce se aude mai bine dintre:audio tehnica m 50,sennheiser HD 558 sau denon AH D1100.Vreau sa le folosesc pentru muzica mai antrenanta si de aceea am ales modelele acestea.Va rog sa mi dati un sfat de profesionisti pt ca nici nu gasesc unde sa ascult la aceste casti si chiar daca as avea, urechea mea nu este destul de fina.
    Va multumesc!

  5. Salut Andy.

    Hd558 sunt casti deschise, aerisite, cu un sunet mai apropiat de natural. M50 sunt casti inchise, cu mai mult bass si impact, probabil mai potrivite pe muzica mai antrenanta cum spui tu. Denon-urile nu cred ca se mai fabrica.

    • Va multumesc frumos!Dar daca le gasesc pe site ul de mai jos,unde mi le a recomandat dn ”Jachie Chan” ,cum se comporta?au un plus fata de celelalte ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.