Anuntata la inceputul acestui an, noua serie D de la Raidho Acoustics fost lansata oficial in Romania in acest week-end, in cadrul showroom-ului High-end Audio. Vedetele evenimentului au fost standfloor-urile D2, cele mai mici boxe de podea din noua serie. Acestea au fost o prezenta spectaculoasa, afisand una dintre cele mai frumoase finisari pe care am avut ocazia sa le vad vreodata, furnirul Burl Veneer este absolut superb si binenteles extrem de scump.

Cea mai importanta modificare a seriei D sunt noile difuzoare impregnate cu praf de diamant, pentru fiecare membrana producatorul foloseste aproximativ 1,5 carate.  Diamantul este cel mai dur material din natura, iar utilizarea lui aduce un plus semnificativ de rigiditate membranei. In primavara acestui an la High-end Audio Show de la Munchen am putut compara cele doua membrana (ceramica vs diamant), organizatorii oferind vizitatorilor posibilitatea sa tina in mana ambele variante. Era destul de evident ca materialul acoperit cu pulbere de diamant este semnificativ mai rigid.

D2 (1 of 1)

D2 (1 of 1)-8

Merita sa va spun cate ceva si despre sistem. Boxele Raidho D2 fost dirijate de un pre-power Chord, iar cu sursa s-a folosit un cd-player Red Reference de la acelasi producator britanic. Prestatia sonora a sistemului a fost una de calitate si a dezvaluit o parte din potentialul enorm al boxelor. Am regasit in D2 aceleasi atribute specifice tuturor boxelor Raidho, de data aceasta la un alt nivel. Viteza, transparenta extrema, voci clare si informatie sonora in cantitati uriase sunt ceea ce am putut auzi din acest sistem.Un sunet mare, stralucitor, foarte spectaculos. Am si cateva remarci mai putin placute, si anume bass-ul nu a fost cel pe care il asteptam. In ciuda dimensiunilor destul de compacte, Raidho D2 sunt boxe naravase si pretentioase, iar camera in care au prestat nu a fost nici pe departe la nivelul sistemului. Bass-ul avea in multe momente tendinta sa bubuie, fiind livrat prea brutal in multe momente. Daca in muzica clasica sau jazz nu a fost foarte suparator, in momentul in care un invitat a scos cd-ul cu Rammstein, s-a simtit clar ca mariajul camera-sistem nu este cel mai fericit.

D2 (1 of 1)-12

D2 (1 of 1)-10

Evenimentul in sine a fost interesant, s-a ascultat muzica foarte variata si am fost placut surprins ca pentru prima data de cand particip eu la astfel de evenimente au fost foarte multi invitati ce au adus muzica. Am ascultat lucruri noi, am trecut prin foarte multe tonalitati si linii melodice si timpul a zburat extrem de repede.  Multa lume cunoscuta, bine dispusa si cu mult chef de ascultat muzica buna. Intr-un cuvant atmosfera a fost foarte placuta si toata lumea s-a simtit bine.

Sa ne auzim cu bine pana la urmatorul eveniment, indiferent care va fi acela. Auditii placute.

D2 (1 of 1)-5

D2 (1 of 1)-9

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.