Cat de repede zboara timpul.
Imi aduc aminte momentul cand am ascultat prima data un FiiO E10 impreuna cu Savu si ambii am avut un soc. Conectat la niste HD555 si ulterior la HD 800, suna foarte bine pentru pretul absolut infim platit pentru el si conducea uriasele varfuri de gama Sennheiser absolut decent.
Iata ca au trecut deja doi ani si FiiO ne-a facut o noua surpiza, am pe masa de teste noile E10K (80 Euro) si E11K (69 Euro) la preturi neschimbate fata de modele pe care le inlocuiesc.
Ma bucur ca in sfasit periaoda de teste a luat sfarsit si cele doua produse sunt anuntate public, acum pot scoate pisica din sac si sa vorbesc si eu un pic despre ele.
Timp de aproape 6 luni am fost un fel de alfa/beta tester pentru E10K si pot spune ca am si eu o contributie la sunetul actual al produsului finit, mi-am tinut limba dupa dinti si acum simt o usurare si ca in sfarsit pot vorbi si despre ele.
Sa le luam pe rand:
E10K din punct de vedere al constructiei si a partii hardware dar cat si a sunetului reprodus este un mare pas inainte fata de vechiul E10. Eu personal i-as schimba denumirea, nu este un simplu update, este o schimbare radicala din orice punct de vedere.
E10K are acum comutatorul de gain in spate iar cel de bas in fata, jack-ul din fata este mult mai stabil si acum puteti conecta si jack-uri aftermarket de dimensiuni mari. Rotita de volum este mai placuta la atingere, led-ul din fata nu te mai orbeste noaptea si miniUSB-ul a fost schimbat cu un microUSB. In rest la exterior este cam acelasi aparat construit din aluminiu anodizat.
In interior discutia este ceva mai complexa:
Des folositul DAC chip Wolfson WM8740 a fost schimbat cu un chip nou TI BurrBrown PCM5102, pe care ultimul timp il vad destul de des (Arcam rPac, unele produse Audio-GD, Meridian Explorer si multe altele). Noul chip este destul de interesant din mai multe motive.
In primul rand nu mai are nevoie de un generator de clock sau de oscilator de master clock, astfel simplificand designul destul de mult, iar semnalul audio automat are un drum mai scurt de parcurs, mai putine componente inseamna si un sunet mai pur.
Noul chip este capabil de o iesire de 2V RMS pe line-out fara de a mai fi nevoie de un circuit aditional, este un chip accesibil si performant si este o miscare logica daca se tinteste un raport pret/calitate cat mai bun.
Partea analogica este schimbata total fata de vechiul E10.
Op-amp-ul de amplificare a fost schimbat de la AD8397 la LMH6643, este acelasi care il gasim in E18 si X5, produse mult mai scumpe ce oferta un sunet mai cristalin fata de vechile produse FiiO.
Mai gasim si un OPA1642 care se ocupa de gain si un LM2663 care are functia de regulator/filtru de tensiune, un chip important pentru a obtine o putere constanta si un curent liniar pentru tot aparatul.
E10K mai foloseste un unui filtru low-pass si un circuit avansat de bass boost, zgomotul la conectorul de casti este de doar <15 uV RMS, si <10 uV RMS la iesirea de line-out din spate.
Puterea a crescut si ea, de la 150 la 200mW in 32 Ohmi, oferind astfel un control ceva mai bun al castilor pretentioase.
Ok, cuvinte mari si modificari serioase in noul aparat, pe foaie totul suna bine, sa vedem insa cum suna si pe viu.
Prestatia sonora:
Nici nu stiu de unde sa incep.
Pentru inceput am lasat aparatul 4-5 zile conectat la un iMac redand niste muzica lossless de tot soiul.
Dupa acele 4 zile am zis sa instalez si noul player software Amarra 3.0 si mai departe nu stiu ce s-a intamplat.
Sau ca E10K este intr-adevar atat de bun, sau ca Amarra 3.0 a adus atatea inbunatatiri, insa am auzit un sunet care de obicei il aud la aparate mult mai scumpe.
Am inceput sa verific in ce am infipt castile, nu cumva e conectat alt DAC sau alt amplificator.
Nu, era E10K si suna de imi fluturau urechile.
O schimbare radicala fata de vechiul sunet FiiO si in special fata de fostul E10.
Am obtinut un sunet clar mai detaliat, mai aerisit, bas mai controlat, medii mai rapide si inalte, fara sa fie sibilante sau deranjante.
Mi-am scos repede si celelalte casti, l-am conectat si la niste boxe active, aceeasi poveste pe toate: imi place mult cum suna. Ma bucur ca am avut si eu o mica influenta acolo, prototipurile sunau mai slab cu siguranta.
Ca muzica am inceput cu albumul Doi semntat de Vita de Vie, dupa aceea Cabaret de Gothart, a urmat Rodrigo y Gabriela si am terminat cu jazz si clasica, rezultatul pe toate a fost identic.
Ok, sa mai elaboram un pic:
Tin minte bine ca vechiul E10 suna intim, cald si rotund, taiand usor din frecventele extreme, inaltele le calma si sub basul il facea mai putin adanc, dar exagera putin mediile si basul de sus. Oferea insa un sunet placut urechii, destul de romantic as zice.
Scopul principal al designerilor referitor la noile produse a fost naturaletea si crearea unui sunet mai real si mai palpabil, mai detaliat , cu extreme mai rezolute si mai adanci.
Pot spune ca si-au atins scopul.
Basul acum loveste mai tare, aud un sub bas greoi si bine controlat, rapid si avand o lovitura mai buna.
Ascultand albume vechi The Prodigy si Chemical Brothers a fost o experienta vesela. Zambet pana la urechi si headbang in continuu, cam asa as caracteriza experienta.
Bass switch-ul este implementat de data asta mult mai bine, simt ca nu altereaza mediile si nici ca se baga prea mult in restul frecventelor, este destul de subtil, 3dB in zona sub basului, nu mai mult. Eu personal il tin pe “off”, sunt un purist si asa imi place mai mult, insa pentru fanii muzicii moderne cred ca switchul va sta mai mult pe “on”.
Tot ca niste teste de bass, folosesc unele piese din vechile albume Black Sabbath.
Geezer Butler isi stie treaba, la inceputul unor piese aud cum pornesc amplificatoarele de chitara fara sa atinga inca nici o struna, acelasi lucru l-am auzit si pe Rage Against The Machine. Acel sub bas si detaliu ascuns l-am auzit pe E10K, cat de fericit eram in acel moment.
Frecventele medii au fost mai mult sau mai putin identice cu cele a E10.
Au sunat dulce, calm, placut, romantic chiar. Dulceata sunetului E10K se afla in medii cu siguranta. Simt ca accentul este usor de tot pus pe medii, insa nu asa mult ca in cazul lui E10, care era extra siropos.
Vocile masculine au ton, vibratie si reverb bine conturat, vocile feminine mi-au parut mai accentuate, parca mai prezente, nu imi explic fenomenul. Pe medii am simtit o usora granulatie a sunetului, parca un mic zgomot de fond. Sunt detalii de finete pe care le-am auzit la o testare minutioasa, este posibil sa treaca neobservate in viata de zi cu zi.
In orice caz are o granulatie mult mai mica decat vechiul E10.
Vreau sa spun si ca zgomotul de fond este mai mic cat si fundalul este mai negru comparativ cu vechiul aparat. E10K suna parca mai real, natural, mai neutru chiar. Nu este asa axat pe medii, este mai echilibrat si de aceea il pot recomanda acum si pentru jazz sau clasica.
Frecventele inalte sunt calme, usoare, nu sunt stridente sau apasatoare.
Au ceva mai mult aer fata de vechiul model, au mai multa informatie.
Daca as compara sunetul cu o experienta video as spune ca E10K arata ca un film HD 1080P, iar E10 parca ar fi intre un film DVD 576P si un HD-ready 720P.
E10K suna mai proaspat, mai vioi, mai detaliat si mai aerisit.
Indirect a fost schimbata si imaginea stereo si marimea scenei.
Mai mult aer intre instrumente a avut ca rezultat direct o scena ceva mai holografica, si imaginea stereo mai precisa. Locatia instrumentelor este mai usor de indentificat, ascultarea oricarui instrument intr-o piesa mai complexa acum se face mai usor, fara ca timpanul sa oboseasca. Desigur nu oferta o scena complet 3D si holografica cum ar face-o DAC-uri mult mai scumpe, insa la acest pret chiar nu am nici un repros.
Aceste plusuri sunt fara indoiala si datorita amplificarii putin mai bune, poate din cauza aceasta simt un control mai bun al sunetului, o precizie mai ridicata si un ritm mai darz.
Pentru Sennheiser Amperior, Sony MDR-1R si Ultimate Sound 3D a fost un festin, toate au sunat bine. Pe US 3D am avut un zgomot de fond mai mic, iar pe restul am avut un control mai ridicat al rotitei de volum. Ah si inca ceva, de high gain nici nu m-am atins. Pe low gain mai mult de 60% volum nu am dat, pe high gain nu m-as mira sa duca decent dar nu excelent casti de calibru mare. Fara mirare pe high-gain ar putea sa duca Sennheiser HD650, AKG K702, Beyerdinamic DT880, Audio-Technica AD1000 sau chiar niste Audeze LCD-2 la volum mai mult decat decent fara penalizari majore pe dinamica si clipping. Nu va incurajez sa cumparati Fiio E10k pentru asemenea casti, dar in caz de buget la limita sau de solutie temporara poate fi o varianta chilipir.
E10K conectat prin line-out (semnal pur, neamplificat) catre niste boxe active Audioengine A5+ am obtinut chiar un sunet peste asteptari, datorita zgomotului mai mic pe line-out si folosirii un circuit de procesare a sunetului mai scurt.
In ambele cazuri nu e nevoie de nici un driver, selectati aparatul din playerul software sau din sound settings la output device si voila!
Si acum sa vorbim un pic si despre E11K:
E11K este un amplificator de casti portabil si nu are un DAC/placa audio inauntru.
Originalul E11 nu m-a dat pe spate, de aceea la acea vreme am decis sa nu scriu nimic despre el, era fabricat din plastic, sunetul era destul de murdar, neaerisit, bas usor bubuit, exact sunetul opus care mie mi-ar place.
Noul E11K este complet in alta liga.
Acum este construit complet din aluminiu, arata mult mai elegant si atragator.
Imi place mult cum arata, iar amplasarea intrarii si iesirii pe partea opusa potentiometrului de volum este o idee foarte buna.
Pe strada cand e conectat la o sursa audio (telefon/player portabil) cand schimbi volumul, gainul sau bass switch-ul nu mai atingi si cablul de intrare sau cablul castilor. De multe ori mi s-a intamplat la alte amplificatoare sa imi sara jackul castilor sau sa misc interconectul intre amp si player, era foarte incomod sa schimbi volumul, acum avand in vedere ca intrarile si iesirile sunt pe spate este mai usor ca niciodata.
Cand faci teste da, schimbi castile destul de des si e putin inconvenabil, insa cand esti in miscare (practic pentru asta a fost facut) nu porti cu tine 3 perechi de casti si le schimbi odata la 5 minute. Ledul on/off este tot in spate, noaptea nu te mai orbeste.
Ampul in sine acum striga calitate si design frumos, este destul de subtire, cam cat un smartphone modern.
Puterea de amplificare este destul de serioasa pentru o cutiuta asa de mica, ofera 450mW in 16 ohmi si 260mW in 32 ohmi!
Iesirea aceasta se datoreaza datorita chipurilor alese meticulos.
OPA1642 se ocupa de amplificarea voltajului (axact ce face un preamplificator) si AD8397 se ocupa de amplificarea curentului (ce face un amplificator de putere).
AD8397 este faimos in lumea castilor datorita amplificatorii serioase, si puterii de iesire ridicate. Eu l-am intalnit in multe design-uri de top, in amplifuri de casti portabile scumpe (ca un exemplu Headamp Pico).
Un mare upgrade fata de vechiul model este si abilitatea de a asculta muzica in timp ce se incarca, o functie ce nu exista la E11.
Sa trecem la partea cea mai importanta, sunetul:
Diferentele intre E11 si E11K e ca de la cer la pamant. Nu as vrea sa comentez prea mult despre semnatura vechiuliu E11, insa E11K este complet un alt animal.
Puterea a crescut cu 50% (450mW vs 300mW), distorsiunea armonica a scazut drastic (0,004% vs 0,009%), bateria tine mai mult (17 ore vs 10 ore) iar calitatea audio este infinit mai buna fata de originalul E11.
Sunetul in sine seamana mult cu ceea ce am auzit in E10K, chiar putin mai bun as zice.
In special simt un sunet si mai aerisit si mai rapid, o lovitura mai clara in timpane si un control mai bun al mebranei castilor.
De curiozitatea l-am conectat la iesirea line-out al E10K si am obtinut un sunet care mi-a placut mai mult decat E10K singurel.
Cel putin pentru utilizatorii de casti E11K este un amplificator potent.
Mi-a sarit in fata imediat scena mai larga al E11K fata de E10K, sunetul este proiectat mai departe, sunetele sunt si mai aerisite, imaginea stereo este mai precisa si acum incet devine 3D.
Sunetul este mai adanc si mai larg, spatialitatea este imbunatatita.
Intimitatea sunetului de pe E10K dispare pe E11K, sunetul este mai distantat, parca as asculta concertul in randul 10 si nu in randul 3.
Pe langa aceasta simt un sunet mai putin dulce, mai neutru si mai natural.
Frecventele medii, in special vocile nu vin mai in fata si nu mai simt acea granulatie. Vocile nu ies in prim plan si nu mai sunt atat de siropoase.
Pot spune ca E11K ofera un sunet mai aproape de inregistrarea originala decat E10K, personal imi place E11K mai mult. Cam astea ar fi diferentele majore.
Bas switch-ul este si el foarte subtil ca si in cazul E10K, schimba usor de tot sub basul si nu umbla la restul frecventelor, nu altereaza prea mult semnalul, eu il tin pe “off”.
Experienta in casti a fost mai placuta pe E11K, controlul superior, spatialitatea, imaginea mai 3D si puterea superioara si-au spus cuvantul.
Ca idee micul E11K are mai multe putere decat playerele X3 si X5 ale FiiO, care au in dotare si ele amplifuri foarte potente. Personal nu as conecta E11K la unul din aceste playere insa pentru telefoane si playere portabile ordinare, iPod-uri si alte surse audio portabile ar fi o solutie excelenta. Cel mai probabil E11k va fi amplificatorul ideal pentru noul X1, modelul entry an celor de la Fiio.
Cine vrea sa mearga cu o pereche de LCD-3 pe strada totusi as recomanda un E12, dar sa nu uitati sa aveti si 2 bodyguarzi langa Dvs :).
Din punctul meu de vedere FiiO iarasi au dat lovitura, au scos doua aparate cu un raport pret calitate greu de imaginat.
Concluzii:
V-ati gandit vreodata ca un producator relativ nou, despre care acum 3-4 ani nu auzisem mai nimic, sa dea tarcoale unor branduri consacrate si tuturor placilor audio interne de PC dublu ca pret? Eu nu…
Ambele primesc recomandarea mea maxima. Cine este la inceputul unui drum frumos, lung si costisitor denumit generic ascultarea muzicii de calitate la PC, nu trebuie sa mai caute in alta parte. Fiio E10k ofera cel mai bun sunet pentru pretul platit din tot ce am testat eu pana acum.
Pentru fomistii de putere asa ca mine, care vor sa isi parleasca castile portabile cu un zambet mare pe fata exista E11K. In afara de cateva cazuri extreme, nu aveti nevoie de mai multa putere pentru casti portabile.
Concurenta? Isi ia notite?
Nu stiu ce face, insa la situatia mondiala actuala preconizez vandabilitatea acestor produse la un raport de 100 la 1 comaprativ cu DAC-uri consacrate si scumpe.
Pro (E10K):
– Constructie buna, design elegant
– DAC, amplif casti, interfata S/PDIF intr-o singura cutie
– Sunet placut urechilor, naturalete si o usoara indulcire tonala
– Spectrul de frecvente mult imbunatatit fata de vechiul model
– Detaliu, aerisire si viteza increbile pentru acest pret
– Pretul infim raportat la performanta
Pro (E11K):
– Constructie buna, excelenta pozitionare a intrarii si iesirii
– Sunet mai neutru si mai précis
– Scena audio larga si adanca, imaginea stereo 3D
– Extragerea detaliilor foarte buna
– Lejeritatea sunetului, totul pur si simplu curge
– Putere extra pentru orice casti portabile
Contra:
– usoara granulatie a sunetului
Echipamente folosite pentru review:
Fiio E10K, E11K, E10, E11, X5, Sennheiser Amperior, Sony MDR-1R, Ultimate Sound 3D, Audioengine A5+, multa buna dispozitie si muzica buna. A, si bere rece.
Darku out!
Multumim pt review!
Strict pe partea audio, cum se prezinta fata de fiio x5?
Presupun ca te referi la E10K.
X5 este mai bun. E10K imprumuta multe din sunetul X5, dar nu este chiar acolo. X5 are imaginea stereo mai buna, scena mai larga, este ceva mai precis/detaliat, mai rapid/punchy si mai aerisit.
Sa nu uitam si de costul ambelor produse, E10K va costa in jurul sumei de ±350 lei si X5 este la 1600 lei.
Am DAC Audioquest Dragonfly v1, acest Fiio E10k, sau alt dac de la fiio care este si convertor digital analog(dac) este peste libelula ? Merita sa o schimb ?
Dragonfly 1.2 este cam la acelasi nivel cu E10K, libelula fiind usor de tot mai detaliata si E10K avand mai mult control si o lovitura mai buna. Prima versiune a libelulei nu mai tin minte cum suna. Din oferta FiiO actuala (inafara de x3 si x5) nu este ceva clar mai bun ca sunetul Dragonly, posibil E17K care este acum in dezvoltare.
Arcam IRDAC, Matrix Mini-i ar fi cam peste libelula, insa sunt si mult mai scumpe.
Amafara de playerele x3 si x5.
Multumesc Darku!
Si o ultima intrebare: daca tot ai mentionat pretul, sunt diferente semnificative intre e10k si libelula ?
Ca sunet mici diferente (vezi ca am scris mai sus), ca pret libelula e 660 lei, 10K va fi 330-350 lei.
Ce amplif si boxe ai rms ?
Un E10k ar fi un upgrade fara de un Xonar Essence STX pe partea de dac si amplificare casti pentru HD650? Sau diferentele sunt prea mici ca sa fie considerat upgrade.
Scuze de raspunsul tarziu (vacanta).
Eu consider E10K ca fiind mai bun, altii spun ca este un „side step”, avand un sunet diferit dar nu neaparat mai bun. Diferentele nu sunt foarte mari, pentru casti prefer E10K.
HD650 ar beneficia mai mult de o amplificare mai serioasa decat cea din micul E10K, un amplif desktop ar fi prima recomandare (daca deja detii STX-ul).
salutare
pentru o pereche de sennheiser 558 se merita sa trec de la xonar dx la 10k?
Salut,
Da, merita 😉
Buna, as dori sa stiu cand apare in romania? Ca de o luna ma uit zilnic pe avstore si tot nu e pe stoc… Vreau sa il iau pentru Sennheiser HD 598 si Audio-Technica ATH-M50, pentru ca presupun ca este cu mult peste placa mea audio Creative X-FI HD USB, folosesc doar laptop.
e cu mult peste X-FI HD USB, apare in septembrie jucaria.
Buna, as dori sa stiu cand apare e10k in romania? Ca de o luna ma uit zilnic pe avstore si tot nu e pe stoc… Vreau sa il iau pentru Sennheiser HD 598 si Audio-Technica ATH-M50, pentru ca presupun ca este cu mult peste placa mea audio Creative X-FI HD USB, folosesc doar laptop.
Din cate stiu eu din septembrie va fi disponibil in toata lumea, inclusiv la noi. Vorbeste cu distribuitorul local, ei iti vor confirma.
Salut! Frumoasă prezentarea celor două minuni. Am o întrebare și anume între E10k și E07k pentru pc și amplificator + boxe ce ai recomanda?
Mulțumesc!
Salut!
Fara discutie aleg E10K.
Intre cele doua doar E10K are o iesire true line-out pentru amplif separat, pentru E07K e nevoie de un adaptor separat (L7) care din pacate nu se mai produce…
Aleg E10K si datorita sunetului, echilibrul tonal este mai bun, frecventele „se leaga si vorbesc” intre ele, E07K are sunet mai lent, mai intunecat, inalte mai spalate, departe de liniaritate sau echilibru tonal.
Multumesc frumos pentru raspuns. Voi ramane la E10k.
Spor in toare si astept noi review-uri.
Mulțumesc pentru review, am și comandat E10K de la AVStore. Niciodată muzica nu a sunat atât de bine la mine, poate doar la un concert acustic să fi auzit atât de bine instrumentele. Am pus în el niște căști Audio-Technica TAD400 și mă tot uit în jur de unde vine sunetul 🙂
Mi-ai putea explica te rog ce face exact switch-ul de gain? Multiplică amplificarea pe căști și atât? Care e poziția recomandată? Pe căștile amintite chiar nu se pune problema că nu le poate duce pe Low Gain…
Felicitari pentru achizitie, ma bucur ca iti place.
Treaba cu gain-ul e foarte simpla: daca simti ca nu ai volum destul, atunci treci la high gain, daca ai volumul necesar pe low gain atunci ramai acolo.
Castile ineficiente au nevoie de multa putere de aceea suna ok numai pe high gain. Recomandarea e sa stai pe un gain cat mai jos posibil = distorsiune armonica joasa = sunet mai natural.
Salut Darku ! Am tot citit review-uri si sunt intr-o dilema. Detin o pereche de casti Sennheiser HD598 si momentan le amplific dintr-o placa de sunet Xonar DS. Am folosit in trecut un Fiio E10 dar sunetul usor inchis si problemele cu conexiunea usb si cea de 3.5 mm m-au facut sa renunt la el. M-ar tenta achizitia unui nou amplificator dar nu stiu daca merita sa aleg E10K, e mult peste vechiul E10? Sa merg pe E11K cu DAC-ul de pe Xonar DS ? Sau sa stau in banca mea? 🙂 Merci anticipat ! Astept orice sugestie din partea ta, caut sa obtin un sunet un pic mai basos si mai dinamic din HD598. Nu in ultimul rand, felicitari pentru review-uri ! Seara faina !
Salut,
Cam tarziu raspunsul meu…
Tin bine minte problemele primei revizii E10, jack-ul de iesire avea un „joc” foarte deranjant, care ceteodata chiar ceda.
E10K a rezolvat complet toate problemele vechiului E10. Sunetul este mult mai deschis acum, oferind un echilibru pe tot spectrul de frecvente. Per total sunetul este mult mai rapid, nu se pierd transienti, basul nu mai este murdar si lent, se aud microdetalii. E mai usor sa te focusezi pe instrumentul/nota preferata dintr-o melodie.
Serios, nu prea am ce reprosa noului E10K.
Unicul repros ar fi stocul foarte foarte limitat care nu tine doar de Romania, cererea fiind mai mare decat oferta. De vina fiind FiiO care nu a tinut cont de ascensiunea popularitatii micului E10K si acum incearca sa isi revina cu stocurile. Daca esti din Bucuresti poti face o vizita distribuitorului local care cred ca are o bucata de showroom pentru a-ti face o idee asupra sunetului.
Iubeste muzica!
Nu mai este in stoc pe avstore, unde altundeva l-as putea gasi in tara?
Din pacate va trebui sa astepti, problema este mondiala. Stocurile pentru acest model si pentru X1 si mult mai mici, FiiO va rezolva curand aceasta problema.
Dacă mă uit la un film cu sunet DTS, știe FiiO E10K să’l redea?
Va reda, doar ca stereo, castile au totusi doua difuzoare
La stereo mă și refeream, am întrebat deoarece am văzut că la dac’ul Fiio Taishan-D03K scrie că nu suportă semnal Dolby sau DTS. Ms de răspuns.
Salut. Am si eu nevoie de un sfat, te rog.
Ascult pe o pereche de HD 518 conectate ori la o placa de sunet Xonar DX2 ori la un Amp Sherwood 5505 si sunt incantat de detaliile si separatia lor pe medii si inalte (comparativ cu castile intraauriculare Senn CX400II sau HD202).
Insa pe partea de bas si in zona de trecere bas-medii apare un balamuc uneori. Cu EQ flat simt nevoia sa reduc basul cand ascult un violoncel mai agresiv, de ex., pentru ca mediile devin prea joase si se pierd intr-un fel de bas uruit.
Si ma mai deranjeaza ca, fata de CX400, lipseste acel bas profund, cald uneori, sub-basul.
Oare E11K ar rezolva ceva din pretentiile mele?
Greu de spus, pentru ca nu stiu cum suna acel Sherwood si nici DX2. S-ar putea sa fie de la casti, nu de la sistem.
CX400 sunt tunate sa aiba mult bass pe orice sistem, pe cand HD518 sunt casti mult mai liniare pe bass si pe tot spectrul de frecventa, sunt casti de referinta comparativ cu CX400.
Nu cred ca te ajuta un simplu E11K, insa cred ca te-ar ajuta un E09K – care ofera mai mult control pentru casti mari, suna in alta liga.
Salut, as vrea sa achizitionez unul dintre amplificatoarele pt casti fiio ,cu o iesire dintr-un cd player stationar sau un dvd stationar , media-player stationar pt o auditie la casti ce imi recomanzi pentru un buget de maxim 100 euro|?
Salut,
Iti trebuie un Fiio E09K – amp de casti stationar, care duce orice casti dinamice si planar-magnetice
Deci nu as putea folosi un E10K SAU E11K la care ma gindeam eu…
Salut! Am găsit aici discuţia voastră şi văd că vă pricepeţi. Am o întrebare: am o pereche de căşti vechi, HI-END, Pioneer SE 500, piezoelectric, high-polymer. Le-am pus atât pe smartphone, cât şi pe PC. Nu se aud nici tare, nici cum trebuie. Pe linia HIFI Pioneer pe care o am în casă sunt superbe! Ce îmi trebuie ca să le pot folosi pe noile device-uri? Tab, Smartphone, PC… Ştiu că trebuie amplificate, credeţi că e ok ceva de genul celui discutat aici? Vă mulţumesc !
Salut Darku, ce stii despre produsele FIIO de pe AliExpress?
Sunt ok se pot achizitiona?
Salut,
Nu am idee, vad ca nu sunt trecuti ca distribuitori/reselleri.
Multumesc!
Doresc sa-mi achizitionez o pereche de casti AudioTechnica ATH-M50X, pe care le-am si probat la Avstore cu si fara diverse DAC-uri/amplificatoare pe telefon si pe laptop. Concluzia finala a fost ca ar fi inutil sa-mi cumpar acele casti pentru a asculta cu ele direct din telefon/laptop. Pe de alta parte mi se pareau scumpe Fiio E17K/E18 pe care le-am testat acolo (la fel de scumpe ca si castile, ~750-800ron), asadar am amanat achizita. Intrebarea mea e urmatoarea : un Fiio E10K cum se comporta comparativ cu E17K/E18 cu niste casti obisnuite / ATH-M50X la laptop/telefon pe fisiere mp3/flac/alte formate. Ideea e ca cea mai probabil combinatie pe care as alege-o candva ar fi ATH-M50X + Fiio E10K + laptop + mp3 (sau telefon fara DAC, fiindca parca doar E18 mergea si la telefon) si vreau sa stiu cum e comparativ cu restul variantelor de mai sus. Mentionez ca vreau doar auditie de placere, nu sunt audiofil pretentios / nu fac editare audio / nu sunt DJ.
buna, mi-am achizitionat Fiio e10k si cu o pereche de Sennheiser HD598 sunt grozave, dar ma intreb cum ar trebui configurat in foobar2000? Windows-ul il cunoste ca SPDIF. Output in foobar sa fie WASAPI, ASIO (downloadat de pe site-ul FiiO pt e 10) sau DirectSound? Deasemena e mai bine sa folosesc in foobar un resampler (plugin) sa le converteasca tot ce ascult la samplerate de 96000 sau sa le las la sample rate-ul original? multumesc.
Fiio e11k legat la telefon inbunatateste sunetul redat?
Fiio E11k legat la un telefon rezolva problema lipsei de putere a acestuia. Daca semnalul iese prost din telefon, E11k nu-l imbunatateste, doar in amplifica.
Daca as avea de ales dintre un e10k, un DAC Audioengine D1 sau un DAC iFi Audio Nano iDSD ce ai recomanda?
Sunt mai mult ca sigur ca as alege un Nano iDSD
Salut!
FiiO E10 poate fi folosit pe post de convertor USB-S/PDIF?
Multumesc!
Da, poate fi si convertor USB catre coaxial.
@Darku: Multumesc mult!
Daca ar fi sa aleg intre un Fiio E10k , dragon fly black si SMSL M3 Mini USB Powered Audio Decoder with Headphone(https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01C2OAANI/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=AX9Y3H1JHXJ2E) pe care m-ati sfatui sa-l iau?Care e mai bun dpdv a calitatii sunetului?
Probabil E10K, mai ales pe casti, datorita amplificarii mult mai puternice.
Dragonfly Black va suna mai detaliat, E10K are amplif mai potent si merge pe o gama mai larga de casti, alege dupa preferinte.
Stie vreunul sa decodeze MQA, hardware?
Nu, insa nu vad nimic special la MQA atata timp cat asculti la un desktop PC unde orice fisier Hi-Res va suna mai bine decat orice fisier MQA
Salut. Ai scris ca ai lasat sa mearga cateva zile inainte de teste. DAC/AMP-urile au nevoie de burn in ?
In mod normal se recomanda macar 20-30 de ore de functionare pentru orice aparat. Asta nu inseamna ca neaparat va fi ceva diferit, depinde f. mult de la caz la caz.