Prin amabilitatea celor de la Audio-Technica am primit o pereche de ATH-AX1iS, una dintre cele mai noi casti lansate de celebrul producator nippon. Nu va alarmati, nu este un nou flagship construit din materiale exotice si cu tehnologii extraterestre. Nu, ATH-AX1iS este un model relativ ieftin (169 Ron), construit pentru utilizare cotidiana, impreuna cu un telefon mobil sau o tableta. Acestea sunt modelul cel mai accesibil din noua gama AX, care mai contine AX3iS (309 Ron) si AX5iS (419 Ron).

ARH (1 of 1)
Prezentare produsului:
Castile au o constructie buna raportata la pretul afisat. Sunt foarte usoare, abia le-am simtit pe cap si acest lucru face ca lipsa captuselii de pe interiorul headband-ului sa nu fie o problema. Plasticul este de calitate buna, castile fiind destul de solide.
Earpad-urile sunt din imitatie de piele si se aseaza bine pe urechi. Desi castile sunt prezentate pe mai multe site-uri ca fiind circumaurale, acest lucru este valabil numai daca aveti niste urechi foarte mici. Pentru majoritatea persoanelor castile vor sta pe urechi, AX1is fiind mult mai mici decat A500x sau HD 598 de exemplu, dimensiunile cupelor fiind similare cu cele de la Sennheiser Momentum.
ATH-AX1iS sunt dotate cu un microfon și un controler (apel/volum/muzică) încorporat în cablu, permițându-vă să răspundeți la apeluri și sa controlati reglarea volumului pe smartphone-uri și alte playere compatibile. Cotroler-ul este compatibil atat cu terminale iOS cat si cu cele Android, o varianta de salutat in conditiile in care piata este sufocata de casti dedicate exclusiv produselor Apple. Functionarea lui este foarte buna, sliderul de volum fiind precis, iar butonul de preluat apeluri este usor de apasat. In general castile Audio-Technica au cabluri solide si nici aici lucrurile nu stau diferit, firul este suficient de gros pentru a rezista utilizarii de zi cu zi si in acelasi timp flexibil, pentru un confort cat mai bun.
Mai trebuie sa stiti ca AX1iS sunt disponibile intr-o gama larga de culori, pentru toate gusturile. Cele din test au fost negre, mi-ar fi placut o culoare mai tinereasca.

ARH (1 of 1)-2
Sunetul:
Fiind niste casti de purtat pe strada si fara pretentii audiofile, am facut testele pe batranul meu iPhone 4 si pe un player Fiio X3.
Sunetul castilor este usor inchis, soundstage-ul fiind destul de strans si cu putin aer intre instrumente. Bass-ul este percutant si scos in fata, mediile si inaltele fiind prezentate ceva mai discret. Aceasta este o caracteristica des intalnita la castile inchise din aceasta zona de pret. ATH-AX1iS se remarca printr-un nivel bun al detaliilor, o izolare excelenta de mediul ambient si prin impactul pe care-l creaza atunci cand genul muzical ascultat necesita un bas adanc si cu lovitura bine controlata.
Ca sa va dau un exemplu concret, castile au sunat excelent pe DJ Antoine – Welcome to St. Tropez, reusind sa-mi transmita o energie perfecta, in ton cu melodia. Lucrurile au fost ceva mai complicate pe Michael Buble –Summer Wind, prezentarea instrumetelor fiind mai confuza, lipsind rafinamentul specific modelelor de top. Tinand cont ca am ascultat modele de casti de la producatori celebrii care suna la fel de confuz si costa de 10 ori mai mult decat AX1iS, consider ca ofera mult sunet pentru banii ceruti.

Avand o impedanta de 40ohmi si sensibilitate 100db castile sunt conduse bine si dintr-un telefon mobil, fara a necesita amplificare suplimentara. In schimb sunetul pe Fiio X3 a fost net superior, sursa de calitate mai buna fiind usor de simtit chiar si pe acest casti entry-level.

ARH (1 of 1)-3

Concluzie:
Audio-Technica ATH-AX1iS reprezinta o aparite binevenita in segmentul din care face parte. Beneficiaza de o constructie buna, de o paleta de culori atractiva si este foarte potrivita pentru cei ce doresc o pereche de casti accesibile pentru telefon sau tableta. Nu are valente audiofile deosebite, dar nu prea exista asa ceva la acest nivel de pret. Daca faceti parte din categoria pomenita mai sus va putati indrepta privirea cu incredere catre acest model.

ARH (1 of 1)-5

 

1 COMENTARIU

  1. Am achizitionat aceste casti si tin sa recunosc ca se aud neasteptat de bine pentru banii cheltuitii. Recomand cu incredere. As dori sa te intreb ce parere ai despre castile ath tad400 deoarece as vrea niste casti deschise bugetul este de doar 400-500 ron si acestea sau grado se incadreaza in buget. Multumesc anticipat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.