Mark Levinson, unul dintre cele mai cunoscute nume din industria audio din Statele Unite, a implinit 40 de ani.

Infiintata in 1972, in prezent parte din grupul audio Harman, compania isi celebreaza cea de-a 40-a aniversare cu o editie de colectie ce include un preamplificator dual-mono, un amplificator integrat, un player SACD (Super Audio Compact Disk) si cu un procesor audio digital, toate produsele urmand a fi lansate in cursul anului 2012.
Acestea sunt prezentate la CES 2012 ca modele “show and no go”, Mark Levinson afirmand ca “datele de livrare vor fi anuntate”, dar iata ce stim pana in prezent.

No52 Reference Dual Monaural Preamplifier va avea un pret de vanzare de 25.000$ (19.008€), cu un design cu incinta duala, pentru a separa circuitele audio analogice de sectiunea de control.

Acesta are trei intrari balansate XLR si patru perechi de intrari standard RCA, cu bobina in miscare / magnet in miscare pentru intrarea de pick-up.

Doua seturi de iesiri ale preamplificatorului sunt prin XLR si phono, existand si un pre-out auxiliar ce poate fi configurat la un nivel fix sau variabil, cu selectarea independenta a sursei, in plus existand si o iesire cu gain configurabil pentru a fi folosita cu un procesor de sunet surround.

Designul include surse de putere de curent continuu in oglinda, conexiuni separate de la sursa de putere / unitatea de control pentru canalele stanga & dreapta si pentru semnalele de control.
Sunt folosite circuite audio in oglinda pentru canalele stanga & dreapta, cu placi de baza separate pentru volum, caile principale si auxiliare de semnal, izolare magnetica extinsa intre sectiuni si un sasiu si o carcasa construite din aluminiu greu extrudat & placi.

No 585 Integrated Amplifier este deosebit, intrucat nu are doar patru intrari analogice, ci si sase intrari digitale (conexiuni digitale S/PDIF & electrice AES/EBU, plus o intrare digitala HDMI 1.3).
Amplificatorul are convertori DAC 32-bit/192kHz, circuite analogice optimizate cu trei intrari line-in si bobina in miscare / magnet in miscare pentru nivelul phono, furnizand 225W pe canal in 8 ohmi. Pretul anuntat este de 10.000$ (7.626€).

No 519 SACD/CD player are un pret de 8.000$ (6.101€), foloseste doua DAC-uri 32-bit/192kHz si are patru intrari digitale S/PDIF & USB pentru surse externe. Iesirile sunt disponibile prin socket-urile XLR si analogice RCA, plus AES/EBU (optice si electrice), la care se adauga un socket HDMI 1.3 capabil sa transmita direct DSD de la SACD precum si de la LPCM.

In cele din urma, No560 Digital Audio Processor costa 6.000$ (4.576€) si are doua intrari HDMI, cu posibilitati DSD-direct, cate doua intrari optice & electrice S/PDIF, o intrare AES/EBU XLR si trei intrari USB 2.0, la care se adauga iesirile analogice RCA si XLR.

Acesta are “circuite digitale si analogice izolate, cu surse de putere independente, tactari asincrone pentru a asigura performanta lipsita de jitter de la cele doua DAC-uri pe 32-bit, componente interne de calitate premium in toata incinta si multe alte imbunatatiri aditionale”.

Jim Garrett de la grupul audio Harman destinat produselor de lux spune ca “Inca de la infiintarea sa in 1972, nici un alt brand nu a fost in mod atat de constant sinonim cu performanta audio de varf cum a fost Mark Levinson”.
“Mostenirea noastra a fost dintotdeauna aceea a inovatiei tehnologice fara compromisuri in slujba reproducerii muzicii pure, si cea de-a 40-a colectie aniversara este incarnarea a tot ceea ce am invatat in ultimii 40 de ani, impreuna cu un nou design si cu progresele ingineresti inerente”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.