Intrucat nu doresc sa fie depasiti de rivalul de moarte Samsung, care deja a anuntat planurile sale legate de OLED, LG a prezentat in Monaco planurile de a aduce “cel mai avansat televizor comercial OLED” pe piata in a doua jumatate a acestui an – pentru 9.000€.
Prezentat pentru prima oara la CES in Las Vegas in luna ianuarie, LG 55EM960 va fi gros de doar 4mm si va cantari 10Kg. El foloseste tehnologia proprietara LG 4 Pixeli Color (4-Color Pixels) –adaugand albul ca si culoare pe langa rosu, verde si albastru- precum si tehnologia de Rafinare a Culorii (Color Refiner), care se presupune ca va imbunatati redarea culorilor atunci cand televizorul nu este privit perpendicular.
“In istoria televiziunii au fost putine inovatii cu un impact atat de puternic precum viitorul televizor OLED”, afirma Havis Kwon, presedinte si CEO al LG Home Entertainment Company. “In acest an planuim ca tehnologia OLED sa devina sinonima cu LG”.
Spre deosebire de display-urile LCD sau LED care au nevoie de lumina de fundal (backlights), televizoarele OLED isi genereaza propria lumina, eliminand in totalitate nevoia de lumina de fundal.
Prin folosirea plasticului intarit cu fibra de carbon (CFRP) la exterior, inginerii LG au reusit sa creeze un produs cu o grosime de doar 4mm si care cantareste doar 10Kg.
In continuare, televizoarele LG OLED de 55’’ incorporeaza tehnologia proprietara Cinema 3D cu functionalitate Smart TV pentru a crea ceea ce LG descrie ca “display-ul OLED absolut”.
Rivalul Samsung afirma ca va lansa propriul model OLED de 55″ in Koreea de Sud tot in cea de-a doua jumatate a acestui an, la un pret de 9.600$ (sau 7.676€).

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.