Despre ce vorbim:

Am avut ocazia sa testam timp de doua luni noul proiector OPTOMA HD26. Este urmasul predecesorului sau OPTOMA HD25 care, credem noi, va avea cel putin acelasi succes. Este cel mai accesibil proiector din gama lui, iar echilibrul intre pret, calitatea proiectiei si functionalitati este unul excelent.

Vorbim despre un proiector cu tehnologie DLP, redare filme 3D si cu o rezolutie nativa FullHD – 1080p. Luminozitatea 3200 ANSI Lumeni este una care permite pozitionarea intr-o camera normala, unde luminile razlete provenite de la reflexiile peretilor albi, oglinzi sau chiar de la transparenta draperiilor nu afecteaza drastic imaginea

Recomandarea mea este sa incercati senzatia unei proiectii de 3 – 4 metri latime si sa descoperiti ca este o mare diferenta fata de urmarirea unui film sau meci pe un televizor cu diagonala mult mai mica. Proiectorul din aceasta recenzie – Optoma HD26 – este un pas excelent catre un cinematograf personal.

Imagine:

Proiectorul vine cu cateva moduri de imagine presetate. Dintre acestea modul Cinema este bine calibrat pentru filme. Afiseaza culori aprinse si cu un contrast suficient de bun in raport cu competitia la acelasi nivel de pret.

Evident ca acesti parametri se pot imbunatati pintr-o calibrare manuala in urma careia se poate reduce intensitatea putin prea mare a rosului si se poate accentua verdele care este cam „pal”.

La imagini in miscare proiectorul se descurca uimitor de bine.

La 3200 ANSI Lumeni proiectorul face fata cu succes si in cazul unei lumini ambientale nu foarte puternica. Totodata, intensitatea lampii se regleaza automat in functie de luminozitatea imaginii, nefiind suparatoare in mediul intunecat.

In modul ECO, lampa functioneaza 6500ore, arhisuficient pentru ca acest proiector sa fie folosit si pentru transmisiile TV sau pentru jocuri. La o utilizare zilnica de cate doua ore viata lampii poate depasi 8-9 ani.

Optoma, (1 of 1)-5

Design si conectica:

HD26 are un design simplist, are carcasa din plastic alb, . Reglajele de zoom si focus sunt manuale, iar pe partea de sus pot fi accesate butoane de control de baza ce pot fi folosite in locul telecomenzii.

Conexiunile sunt pe lateral si prezinta:

o    2 x intrari HDMI

Telecomanda este ergonomica si prezinta o functionalitate mai rara la acest nivel de pret – are butoane iluminate.

Este foarte usor ceea ce va poate ajuta atunci cand vreti sa il scoateti in gradina sau mergeti cu el la niste prieteni pentru a vedea un meci.

Optoma, (1 of 1)-4

Imagini 3D:

Nu l-am testat pentru filme 3D deoarece nu suntem fani ai acestei functionalitati. Atentie insa ca proiectorul nu are inclusa nicio pereche de ochelari, aceasta trebuind achizitionata separat.

Sunet:

Boxele integrate isi fac datoria la un nivel elementar. Evident ca nu au bas puternic, dar vocile sunt redate destul de realist. Acestea nu inlocuiesc un sistem de sunet home cinema, dar pot reprezenta o solutie temporara, mai ales atunci cand mergeti „in vizita” la prieteni cu proiectorul pentru a vedea un meci sau un film.

Competitori de analizat:

Proiector EPSON TW 5200

Proiector BENQ W1070+

Ecran de proiectie:

Proiectorul HD26 este ideal pentru folosire intr-o sufragerie normala de bloc sau intr-un hobby room.

Noi il consideram foarte potrivit pentru redarea unei imagini de 2.5metri latime, iar ecranul nu trebuie sa fie unul foarte pretentios. Considerand ca investitia in proiector este de aproximativ 3000ron nu va recomand sa cheltuiti mai mult de 1000-1300ron pe un ecran de proiectie. La aceasta suma puteti gasi chiar un ecran electric cu o panza decenta.

Evident ca, pentru inceput, puteti sa sa proiectati imaginea chiar si pe un perete alb si drept.

Optoma, (1 of 1)-6

Concluzie:

Fara discutie este un produs ideal pentru primul proiector si va poate deschide apetitul pentru filme sau vizionari de evenimente sportive in format mare!

PRO:

  • Pret foarte atractiv pret pentru un FullHD din gama HomeCinema
  • Conectivitate – USB, MHL, 2 x HDMI
  • Boxe integrate
  • Luminozitate mare 3200 ANSI Lumeni!!!

CONTRA:

  • Ventilator cam galagios
  • Plaja mica de zoom
  • Contrastul putea fi mai mare

Optoma,(1 of 1)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.