Acest articol este o antentionare si un tutorial, pentru a evita sa fiti pacaliti de anumite produse care, seamana la prima vedere cu originalul, dar la o analiza amanuntita se dovedesc a fi niste falsuri.
In urma cu doua saptamani, un amic mai putin cunoscator in ale sunetului, a achizitionat de pe Ebay, o pereche de casti Sennheiser IE7, cu suma modica de 30 Euro plus transport. Initial am crezut ca discutam de un produs original dar second-hand si l-am felicitat pentru achizitie. Cand am aflat ca produsul este nou nout sigilat, am fost putin contrariat , stiind ca acest model de casti costa peste 130 Euro in reprezentatele Sennheiser. Am imprumutat castile pentru cateva zile si le-am comparat cu o pereche de IE8 originale, rezultatul analizei fiind indubitabil. Aveam in fara ochilor o pereche de  casti fake, nu foarte usor de deosebit la prima vedere de original. Ulterior am comparat respectivele falsuri si cu o pereche de IE7 originale, rezultatele fiind practic aceleasi.

In cele ce urmeaza gasiti cateva sfaturi despre cum puteti deosebi o pereche de casti Sennheiser IE7/IE8 originale de unele false. Anumite sfaturi din cele ce urmeaza se pot aplica si la alte modele de casti.

1. Capacul cutiei originale este de culoare gri inchis, spre deosebire de capacul cutiei fake-urilor care este albatru inchis. De asemenea imprimeul ce reprezinta castile, de pe capacul cutiei originald este in relief si se simte foarte usor la pipait. La cutia falsa respectivul imprimeu este o simpla fotografie.Pe partea interioara a capacului fotografia originala are culori mai naturale si mai multe detalii vizuale, in cazul modelului contrafacut poza respectiva este mai prost redata.

2. Cutia originala este din plastic gros si de buna calitate spre deosebire de cea falsa care este din plastic ieftin si mai subtire. Materialele folosite la ambalarea modelului original sunt mult mai bune calitativ, de exemplu la modelul fake, magnetul care tine capacul cutiei inchis s-a desprins de pe aceasta in prima zi fiind prost lipit.

3. Castile false nu au venit cu toate accesoriile specificate pe site-ul producatorului. Pachetul  era incomplet, nu avea agrafa de prindere a firului, lipsea cutia de transport si suportul de pastrare al castilor este de calitate foarte proasta, practic inutilizabil. Inainte sa cumparati produsul, verificati pe site-ul producatorului ce contine pachetul complet. Daca cutia este sigilata si nu are in interior toate accesoriile este cu siguranta un fals.

4.Firul de la castile originale este mai moale si mai flexibil. La despicaturi si la imbinarile cu castile sau cu jack-ul de 3,5mmk, se observa ca este mai transparent decat cel de la IE7 fake, se pot vedea amanuntele imbinarilor prin el. Firul castilor contrafacute incearca sa imite originalul, dar este rigid si mai putin comod de utilizat.

5.Sigla Sennheiser de pe carcasa castilor este perfect finsata in cazul castilor originale. Falsurile au sigla reprodusa prost, cu defecte de fabricatie. La castile originale toate finisajele sunt de foarte buna calitate, in schimb, in cazul celor contrafacute, se observa destul de usor ca  anumite elemente nu sunt reproduse corect.

Concluzii:

Nu intotdeauna un pret mic este o afacere buna. Un pret mic poate ascunde nenumarate probleme, de la produse furate sau de proasta calitate pana la falsuri grosolane. Nu va lasati pacaliti de un asa zis „chlipir”, acesta poate fi foarte usor o pacaleala. Incercati sa cumparati produsele din surse cat mai de incredere, am observat ca mai ales piata castilor in-ear este foarte atacata de produsele contrafacute.

La final:

Am facut cateva auditii cu castile Sennheiser IE7 fake si suna semnificativ mai prost decat originalele. Sunetul este la toate capitolele departe de ceea ce ofera originalul, lipsesc multe detalii sonore, bas-ul suna complet infundat, se aud mai incet si nu in ultimul rand sunt sibilante, obosind rapid timpanele. Din punctul meu de vedere sunt niste casti ca nu merita nici macar sumele modice la care se vand.

10 COMENTARII

  1. M-ai facut sa imi fac griji acum. Desi mi-am cumparat castile dintr-un magazine oarecum ok, au venit doar intr-o punga simpla cu o eticheta Sennheiser. Modelul este IE4. Castile se aud foarte bine (cred eu) dar mi-ai dat de gandit aici.

  2. Urmareste exact ce au in pachet IE4, vezi cu atentie cat de bine este realizata sigla in mod special si calitatea fabricatiei in general.
    Sper sa fie originale. Succes!

  3. Buna ziua!

    Mi-a placut foarte mult articolul dat fiind faptul ca recent un prieten si-a luat o pereche de casti Sennheiser false de pe eBay.

    Daca cumperi de pe net (eBay, okazii, etc. etc.) este mult mai usor sa fi pacalit. De aceea ar fi foarte important accentuarea mai buna a acelor caracteristici, care pot fi percepute prin poze sau descifrate din descrierea facuta de vanzator. De exemplu pretul, sigla, accesoriile sau culoarea capacului cutiei.

  4. Aceasi problema o au si cei de la Sony, vroiam sa mi fac un upgrade de la castile mele Sony V700dj la V900hd dar se pare ca e plina piata de copii fidele made in china a castilor din urma

  5. Nu vreau sa fac vreo reclama insa tot ce in seamna Sennheiser pentru mine a fost luat de pe un site video – S care sunt importatori direct pentru aceasta marca. in fond daca iti doresti o anumita calitate mai bine te asiguri ca nu iei ceva din Dragonul Rosu si la pret dublu. Altfel te alegi si cu niste fakeuri si daca iti doresti calitatea muzicii pe care o asculti ulterior mai scoti inca odata banii din buzunar pentru un set original. Numai bine

  6. Foarte util acest tutorial ! Exista pe piata o multitudine de falsuri sau produse originale dar facute special pt Europa de est, care se platesc cu bani grei si nu au aceiasi calitate ca si cele din vest ! Eu sper sa mai apara tutoriale de genul asta , pt ca avem nevoie de informatii ,ca sa nu mai fim pacaliti…Toata stima si respectul pt autor !

  7. Cu putin studiu pe internet nu prea poti sa fii inselat decit daca esti naiv si crezi ca produsul nou are adaos imens fata de fabrica. Chilipirurile se gasesc la produsel folosite (sau mai bine zis nefolosite de proprietarii care nu mai au ce face cu ele sau cadouri inutile, etc…). In cazul meu, am riscat cu o pereche de Monster Turbine Pro Copper gasite pe Okazii tocmai la Iasi (eu fiind din Timisoara) la 400 lei cind ele fac 1500 lei ca noi, si nici nu se gasesc in Romania decit la Thomann insa e cu importdin Germania. Noroc ca vanzatorul a fost cooperant si mi-a dat poze din toate unghiurile(pentru comparare cu fake de pe net), se gasesc reviewuri) si a acceptat sa trimit un prieten din Iasi sa le vada/asculte. In nici un caz nu as fi luat casti fara proba. Dar de la 1500 la 400 era prea tentant. In concluzie am una perechi casti de referinta ca si noi vindute de om pentru ca nu ii placea sunetul cu medii si constient ca nu poate primi pret mai mare decit de la un hobist audio. Iar eu nu sint unul , ci doar entuziast. Cu toate astea le-as schimba pe IE8 pentru ca imi place bassul. Cel putin as vrea sa ascult IE8 pentru ca cineva zicea ca bassul e uneori insuportabul, dar avind reglajul pe ele ma gindesc ca satisface detule gusturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.