Boxele active digitale M6 cu forma distincta de glont au fost una dintre atractiile standului Meridian din cadrul CES 2012. M6 sunt boxe de podea cilindrice cu o inaltime de 92 cm, ce urmeaza sa apara la vanzare luna viitoare cu un pret de 5.361€.
Compania afirma ca M6 “ofera adevarata performanta specifica boxelor Meridian si raman fidele principiilor originale de design Meridian printr-o forma care completeaza spatiul de locuit”.
Folosind tehnologia Meridian de procesare digitala activa a semnalului, boxele sunt creditate cu crearea unei performante ca aceea a unei boxe conventionale avand un volum fizic de opt ori mai mare.
Boxele utilizeaza un singur difuzor de banda larga cu forma de con de aluminiu avand dimensiunea de 8.5 cm, alimentat de un amplificator cu feedback scazut, super-liniar, de 100W in banda larga, difuzorul acoperind frecvente joase pana la 200Hz.
Din acel punct intra in scena difuzorul de bass de tip downward-firing avand forma de con de aluminiu cu dimensiunea de 14 cm, alimentat de un amplificator de clasa D de 150W.
Meridian afirma ca acest design “permite M6 sa obtina amprenta sa caracteristica rotunda si in acelasi timp ofera un bas puternic si perfect controlat, foarte bine integrat in camera”.
“Acest design care economiseste spatiul ajuta de asemenea boxele M6 sa furnizeze un sunet extraordinar, oriunde sunt pozitionate in camera”.
Incintele, care pornesc de la 30 cm la baza pana la 6.6 cm la varf, sunt formate din rasina dozata cu bariu.
Acestea au fost dezvoltate de catre designerul Meridian Allen Boothroyd, si se bazeaza pe un material creat pentru sistemul bookshelf-urile F80.
“Materialul este unic prin rigiditate si greutate, dar in acelasi timp poate fi modelat intr-o forma complexa care nu ar putea fi obtinuta folosind materiale traditionale pentru boxe.”
“Inerte din punct de vedere acustic, incintele ofera spatii separate & izolate pentru driverii in banda larga si cu frecvente joase. Constructia interna a incintelor permite consolidarea unei rigiditati si mai mari, precum si a unui sistem de bas reflex dedicat ce extinde performanta boxelor in zona frecventelor joase.”
Sub capacul de aluminiu din varf este o aureola usoara difuzata la 360˚, care straluceste in alb deschis cand boxele sunt folosite, si in albastru deschis cand sunt in standby.
„Connection to the speaker is via Meridian’s SpeakerLink system, for example from one of the company’s Audio Core units, which will give control of bass, treble, balance, boundary gain compensation and so on.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.