Serviciile de difuzare digitala video ar putea depasi vanzarile de filme pe suport fizic in acest an in Statele Unite. Firma de consultanta IHS Screen Digest a prezentat un raport conform caruia in Statele Unite se va ajunge la cifra de 3.4 miliarde de vizualizari online legale, in crestere fata de 1.4 miliarde de vizualizari inregistrate in anul 2011, conform Bloomberg.

Vizualizarile de discuri Blu-ray & DVD sunt prognozate in scadere, la 2.4 miliarde de la 2.6 miliarde, iar servicii ca Netflix care si-au unit fortele cu cei de la LoveFilm din Marea Britanie, nu fac decat sa intareasca acest trend.

“Suntem martorii inceputului sfarsitului epocii filmelor pe discuri fizice, precum Blu-ray & DVD”, afirma Dan Cryan, analist senior la HIS, in declaratia facuta.

“Este foarte probabil ca aceasta perioada de tranzitie sa dureze: la aproape 9 ani de la lansarea magazinului iTunes, CD-urile sunt inca o parte importanta a industriei muzicale.”
Raportul subliniaza discrepanta de pret dintre achizitiile online de filme si cele vandute in magazinele de retail. Consumatorii au platit in medie 51 centi pentru fiecare film online, comparativ cu 4.72$ pentru varianta fizica a filmelor, conform IHS.

1 COMENTARIU

  1. ..si normal , o investitie in paguba celor care au aruncat banii pe filme , la inceput o gramada de bani pe casete video, la urma dvd (cine credea ca o sa apara calitatea 1080p la vremea aia) ,acum blu-ray (am avut 6 filme si le-am vandut cand am aflat cum sta treaba) si cred ca pana la urma astia o sa lanseze si pelicula de nitrat ,sa-si vanda filmele …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.