Dupa o serie de negocieri foarte dure si zvonuri privind nerealizarea tranzactiei,  compania olandeză „Royal Philips Electronics” NV îşi transferă operaţiunile din domeniul televizoarelor către o nouă companie mixtă, care va fi deţinută în proporţie de 70% de producătorul de monitoare „TPV Technology” Ltd. din China. Restul de 30% va fi controlat de „Philips”, care va finanţa cu pes-te 385 de milioane de euro noua entitate.

În urma tranzacţiei, „Philips” va avea pierderi brute de 270 milioane de euro în trimestrul al patrulea din 2011. Afacerea cu TPV este planificată să se finalizeze în ultimul trimes-tru din 2012.

TPV va fabrica şi vinde produse sub brandul Philips în afara Statelor Unite, unde compania olandeză a încheiat deja o tranzacţie similară cu grupul „Funai”.

Televizoarele produse de noua societate vor purta marca Philips timp de cel puţin cinci ani, iar compania olandeză va primi redevenţe. Cândva lider mondial în domeniul televizoarelor, „Philips” a pierdut treptat teren în faţa rivalilor care oferă produse la preţuri mai mici. Această divizie, care asigura mai puţin de 10% din vânzările grupului, a fost una cu probleme, înregistrând pierderi totale de un miliard de euro din 2007 până în prezent. În trimestrul al treilea din 2011, pierderile diviziei au însumat 54 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.