Ieri Apple Inc. a devenit cea mai mare companie din lume, depasind ExxonMobil. Descendenta directa din Standard Oil, companie infintata de primul miliardar al lumii, legendarul John D. Rockefeller,ExxonMobil a fost depasita pentru prima data de compania infintata in urma cu 35 de ani de Steve Jobs, Steve Wozniak si Ronald Wayne.

Valoarea unei actiuni Apple a atins ieri, la finalul sedintei bursiere, 363,69$, valoarea companiei ridicandu-se la 337,2 mld. $.Tot miercuri, valoarea unei actiuni ExxonMobil a scazut la 68,03$, compania fiind evaluata la o valoare de 330,8 mld. $. Apple a detronat Microsoft in mai 2010, devenind cea mai mare companie tehnologica din lume.

Valoarea actiunilor Apple a crescut constant in ultimii ani la carma sefului Steve Jobs care a supervizat lansarea unor produse revolutionare precum iPod in 2001, iPhone in 2007 si iPad anul trecut.

Ascensiunea Apple in fruntea companiilor la nivel mondial este cu atat mai remarcabila, cu cat in urma cu 15 ani era in pragul falimentului, inaintea revenirii lui Jobs ca CEO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.