In acest weekend, in cadrul hotelului Crystal Palace, a avut loc evenimentul de lansare in Romania al boxelor Cabasse Pacific 3SA, prezentate de catre Sylvain Quainon (area sales manager Cabasse Europe). Pe langa auditia in sine cu modelul Pacific 3SA, domnul Sylvain Quainon a avut amabilitatea sa ne povesteasca amanunte tehnice si istorice despre firma Cabasse.
Am participat la acest eveniment impreuna cu colegul Darku si am savurat momentul cu placere. La capitolul plusuri trebuie remarcata amabilitatea gazdelor si atmosfera placuta intretinuta de acestia si de invitati. Din pacate locatia nu a fost cea mai inspirata alegere, sala in care s-a desfasurat auditia fiind un mic dezastru „audiofil” :). Auditia in sine a fost o experienta interesanta, prestatia boxelor fiind una excelenta, oferind un nivel al detaliilor si o precizie a bas-ului remarcabile. Caracterul sonor prezentat este bright, usor agresiv pe medii-inalte si inalte si cu o claritate deosebita a frecventelor medii. Modelul Pacific 3SA prezinta o caracteristica interesanta, fiind o incinta acustica cu amplificare hibrida, difuzoarele de bas fiind active. Difuzorul coaxial de 17cm BC17 si-a facut si el debutul cu ocazia lansarii acestui model, de altfel design-ul coaxial al difuzoarelor este o caracteristica ce defineste brandul Cabasse.

Desi sunetul a fost penalizat de camera in care s-au petrecut „ostilitatile”, mi-am intarit parerea foarte buna despre produsele ce poarta semnatura Cabasse.

Boxele Cabasse Pacific 3SA, au fost cuplate la electronice 3D Lab iar cablarea sistemului a realizata folosind exclusiv produse Van den Hul.

Putina istorie:
George Cabasse a infiintat firma ce-i poarta numele in anul 1950, fiind unul dintre cele mai vechi branduri din domeniul echipamentelor hi-fi. Un fapt interesant,dar mai putin cunoscut, este traditia acestui nume in domeniul audio, traditie care se intinde pe mai bine de un sfert de secol. Primele viori semnate Cabasse au fost create in anul 1740 si de atunci nu mai putin de cinci generatii delutieri au furnizat orchestrelor de pe batranul continent instrumente muzicale, multe dintre ele inca in activitate pana in zilele noastre.
Revenind la prezent, Cabasse Corporation este unul dintre cei mai carismatici si mai curajosi producatori de incinte acustice de inalta performata. Design-ul sferic al boxelor a devenit un simbol al firmei si este utilizat de la gama entry pana la fabuloasele creatii „La Sphere” si „L’Ocean”.

In continuare va las in compania catorva poze din timpul evenimentului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.