Yamaha a lansat trei noi receivere AV in acest an, acestea beneficiind de caracteristici precum AirPlay, suport 4k2k, WiFi si bineinteles calitatea sunetului.

Gama V73 incepe cu modelul RX-V373 de 299€, modelul RX-V473 de 399€ beneficiaza de conectivitate in retea, iar modelul RX-V573 de 499€ are 7.1 canale.
Primele produse AVR de la Yamaha care au AirPlay au si DLNA, aplicatia proprietara Yamaha pentru streaming MusicPlay, care permite rularea de continut de pe orice smartphone, precum si o noua aplicatie AV Controller pentru smartphone-uri si tablete (Android si Apple).

Exista modul ECO care promite o reducere cu 20% a puterii cu un impact minim asupra calitatii audio, in timp ce optimizarea sunetului prin YPAO, proprietar Yamaha, a fost imbunatatita, existand suport si pentru continut 4k2k.

Modelul de inceput de gama RX-V373 este un receiver AV cu 5.1 canale, ce furnizeaza o putere de 100W pe fiecare canal, conform spuselor producatorului. Exista suport pentru toate formatele audio HD, decodare video 4k si patru intrari HDMI, alaturi de o iesire HDMI.

Exista un panou digital frontal cu intrare USB pentru conectarea iPod si iPhone, radio AM/FM, consum redus de putere in stand-by de doar 0.3W si noul mod ECO. Yamaha RX-V373 urmeaza sa apara in aceasta luna la un pret de 314€.

Modelul superior in gama, RX-V473, este primul receiver AV de la Yamaha cu conectivitate in retea, alaturi de toate caracteristicile fratelui de inceput de gama.

Suportul in retea inseamna AirPlay, DLNA, radio internet prin vTuner si compatibilitate cu noua aplicatie AV Controller.

Puterea furnizata este crescuta la 115W pentru fiecare canal –este totusi un amplificator pe 5.1 canale- si conexiunea USB de pe panoul digital frontal suporta in mod oficial iPad, pe langa iPod si iPhone.
Yamaha RX-V473 are conectori banana pe toate iesirile pentru boxe, spre deosebire de primul model din gama si urmeaza sa apara luna aceasta la un pret de 427€.

Modelul de varf din gama 2012 a producatorului nipon este RX-V573, care ofera sunet pe 7.1 canale, fiecare canal avand o putere de 115W.

Canalele suplimentare pot fi de asemenea utilizate pentru a conduce un sistem 2.0 de “zona B”, aflat intr-o alta camera, pe langa canalele 5.1 din configuratia initiala. Amplificatoarele dedicate permit rularea in paralel, ducand la o amplificare duala a sistemelor audio.

Exista suport pentru decodare video 4k, are patru intrari HDMI si o iesire HDMI, beneficiaza de optimizarea sunetului prin YPAO, are modul ECO, plus toate caracteristicile in retea ale modelului precedent, inclusiv AirPlay.
Yamaha RX-V573 urmeaza sa apara in mai/iunie cu un pret de 552€.

 

1 COMENTARIU

  1. Ce să aleg între Yamaha 373 și Denon 1612? O să folosesc receiverul împreună cu un tv din seria Samsung xxD5000, un bluray player Samsung (banal, fără 3D) și un media player Egreat R1. M-am gândit la o pereche de boxe Monitor Audio BX2 sau Dali Lektor 2. E posbil ca în viitor să mai adaug și restul de boxe până la 5.1. Aș vrea să folosesc bluray-ul și pentru cd-uri audio (până când o să fac un sistem audio). Mersi anticipat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.