Cam asa s-ar putea descrie videoproiectorul de astazi. Impartaseste multe asemanari cu modelul din review-ul anterior, insa face pasi mari si silentiosi, catre a lua locul televizoarelor, oferind unele dintre lucrurile pe care le ravneam la modelul din articolul de saptamana trecuta.
Pe numele sau W710ST(short throw) adica la o aruncatura de bat, acest aparat este capabil de a oferi imagini de peste 2.5m de la doar 110cm de ecran/perete. Cel putin asta am gasit noi a fi o diagonala si o distanta optima, in locatia in care s-a montat.
1280 x 720 rezolutie(deci 720p nativ) 10.000:1 contrast, 2500 Ansi Lumeni, HDMI, USB, 10W x1 audio, 1.07 miliarde culori + capac lentila + o geanta foarte utila.
Ca accesorii, se numara manulul in limba romana(pe CD) si un cablu VGA-VGA asa ca este necesara achizitionarea unui HDMI (preferabil bun, ca sa nu patiti ca noi la MW516 cand am folosit un HDMI gratuit din pachetul RDS si a facut cat a costat).
Apropo de montat, stim ca poate parea pueril sa lauzi sau sa apreciezi ca ceva se conecteaza simplu, dar am observat ca sunt suficiente device-uri azi ce desi se declara a fi plug&play, numai asa nu sunt, astfel ca nu ne vom ascunde incantarea atunci cand ceva chiar face ceea ce promite: se conecteaza alimentarea, se introduce cablul(HDMI in cazul de fata) se porneste sursa si proiectorul si Enjoy!
BenQ vine in cazul acestui model cu cateva modificari in ce priveste meniul si functiile disponibile utilizatorului, cele mai importante fiind:
–3 moduri personalizabile(user1/user2/user3)
–4 moduri predefinite(Bright, Cinema, LivingRoom si Gaming) pe care acum proiectorul le tine minte, chiar si dupa ce il opresti, fara sa mai fie nevoie sa treci pe modul favorit la fiecare repornire a sa
-doar 2 moduri pentru lampa(Economic si Normal) vs (Economic, Normal si SmartEco in cazul altor modele) insa parerea noastra a fost ca nivelul de zgomot+luminozitatea din modul Economic sunt alegerea perfecta, chiar si versus modul SmartEco al lui MW516.
Cu acest videoproiector am optat sa vizionam doar filme, pentru ca face parte din gama HomeCinema si era normal sa vedem ce poate oferi. Nu s-a lasat asteptata o reactie din partea noastra, de la primul si pana la ultimul film vizionat, modul Cinema fiind referinta dupa care am ales sa ne personalizam una din cele 3 variante disponibile pentru utilizator.
In versiunea LivingRoom se incearca o saturatie mai mare, decat in modul Cinema, a culorilor insa fara surplusul de luminozitatea din presetul Bright. Acest lucru reuseste partial, spunem noi, si este binevenit daca se urmareste continut TVHD sau maxim 720p.(treceti cu mouse-ul peste fiecare poza pentru a vedea presetul).
Spunem ca LivingRoom este o alegere buna pentru televiziune HD si nu pentru filme, pentru ca, pe Cinema, la filmele HD, culorile sunt mai aproape de realitate, LivingRoom-ul oferind nuante de rosu(sau variatii ale acestei culori) prea agresive.
In functie de setarile pe care(si recomandam asta) fiecare le poate face, se poate aduce imaginea la una extrem de reusita, dar sunt necesare mai multe tipuri de continut pentru a observa “+”urile si “-” urile fiecarui mod.
Cu o sursa ce ofera continut FullHD, desi videoproiectorul este 720p nativ, va reusi sa fie peste asteptarile multora, atat la reproducerea cu acuratete a detaliilor, cat si la modul de afisare a nuantelor, acum ca are mai multi pixeli cu care sa jongleze. Pozele de mai jos sunt in preset-ul default Cinema, cu sursa 1080p(The Hobbit Trailer). Aceste imagini le consideram mai reusite decat a multor produse din gama de LED-uri si plasme, cu preturi cu pana la 50% mai mari decat ale acestui BenQ, ca sa nu mai amintim de faptul ca diagonala imaginilor depaseste inaltimea ta, cu tot cu mainile ridicate.
Dupa cum se poate observa, imaginile pentru un produs ce costa sub 3000ron, fara a necesita montare pe tavan si fara sa se utilizeze cu un ecran de proiectie, sunt foarte bune. Motiv pentru care dorim sa concluzionam testul de saptamana acesta, cu impresiile lasate de W710ST:
-suntem foarte incantati de cat de silentios este, comparativ cu cel de data trecuta, cel putin
-doream o luminozitatea mai mica si o uniformitate mai coerenta a culorilor, ceea ce s-a si intamplat in cazul acesta
-este insotit de capac pentru lentila, si asta e bine, pentru ca asezarea ei o poate predispune la accidente
-modul Bright este o incantare pentru televiziunea HD
-telecomanda este mai mare, cu mai multe functii si luminata(un mare plus)
-aparatul tine minte modul pe care l-ai setat chiar si dupa ce il opresti/repornesti
-difuzorul de 10W este chiar utilizabil, nu tine loc de sistem audio insa are volum si claritate suficienta pentru o camera de dimensiuni medii
-faptul ca este short-throw il face sa poate fi amplasat rapid si simplu indiferent de camera. Daca la modelele non-ST este necesar ca, daca nu se monteaza in tavan, sa nu fie nimic in campul lor vizual(uneori de cativa metri buni), in cazul acestuia, se poate aseza cam oriunde, spectatorii avand libertatea de a lua locul in spatele proiectorului pentru o pozitie perfecta de vizionare, nu in stanga sau dreapta, asa cum e cazul cu alte modele
-vine insotit de o geanta foarte reusita ca design si utila pentru in rolul ei de protectie a videoproiectorului
–cel mai bun produs video pana in 3000ron pe care il puteti cumpara
Din nou, multumim celor de la BenQ pentru disponibilitatea aratata in realizarea acest mic review.
buna, as avea si ieu o antrebare ,an legatura cu vizionarea filmelor 3d pe acest proector ,ce accesorii trebuie pentru a vedea filme 3d ? multumesc mult !