Probabil ca va intrebati: cine sunt Ultimate Sound (US) ?

Ultimate Sound este prima companie din Romania producatoare de monitoare in-ear personalizate profesionale. Compania a fost infiintata in luna martie 2012 de catre inginerul Cristian Voicu.  Ideea infintarii primei companii de profil din tara nu a fost una spontana ci a fost o idee mai veche care a prins contur in 2012 luna martie. Povestea incepe in 2004 atunci cand a inceput sa lucreze in departamentul de service a unei companii distribuitoare de aparate auditive.  Acolo avea sa faca cunostinta pentru prima data cu tehnologia difuzoarelor cu armatura echilibrata utilizata astazi si in industria monitoarelor in-ear.

Ideea ia venit dupa cum sustine fondatorul companiei, intr-o zi obisnuita de lucru atunci cand si-a conectat la mp3-ul personal un receiver folosit la un aparat auditiv, iar de aici pana la prima pereche de casti in-ear nu a fost decat un pas. Asta se intampla in anul 2009 atunci cand nici nu ii trecea prin minte ca exista in afara granitelor companii specializate cu producerea de monitoare in-ear custom made.

Prima pereche de casti realizata in 2009

De mentionat este faptul ca driverele utilizate la monitoarelor in-ear au fost folosite pentru prima data in al II lea Razboi Mondial apoi in industria aparatelor auditive datorita spectrului frecvential larg si a dimensiunilor reduse.

Urmeaza in toamna aceluias an cursuri de pregatire in Elvetia la fabrica unuia dintre celui mai mare producator de aparte auditive din lume Phonak, apoi in Germania si Danemarca la Beltone respectiv GN Resound. Participa la diverse specializari si traininguri de acustica si micro-electronica si reuseste sa paseasca si pe continentul Asiatic in Tailanda respectiv Malaezia unde avea sa cunoasca si discute cu un producator local de monitoare in-ear din America. Atunci a fost convins ca trebuie sa inceapa sa produca monitoare in-ear si se decide sa sa infinteze Ultimate Sound in colaborare cu alti doi colegi si buni prieteni care sunt specializati in audiologie respectiv realizarea shelurilor (carcase). Impreuna au numai putin de 12 ani de experienta in domeniu si spera sa aduca sunetul de inalta calitate pe care orice audiofil si iubitor al muzicii si-l doreste, mai aproape de urechile noastre.

Ultimate Sound pune la dispozitia clientilor sai o gama variata de produse, respectiv monitoare in-ear cu unul, doi sau trei driveri cât şi accesorii aferente acestora. Comanda odata facuta poate fi ridicata in maxim 5 zile lucratoare de la sediul firmei care se afla in Bucuresti , vis-à-vis de piata cu flori George Cosbuc. Tot la sediul Ultimate Sound se iau si mulajele pentru realizarea carcasei, test de auz si verificarea conductului auditiv de catre un specialist ORL. Aceste servicii sunt gratuite si va scutesc de drumuri in plus catre cabinete de audiologie si ORL. De altfel amprentarea urechii este foarte importanta iar Ultimate Sound tine foarte mult la acest aspect. O amprenta luata incorect diminueaza drastic sansele unei etanseitati bune, a unei potriviri perfecte in ureche si bineinteles unui sunet de inalta fidelitate.

Unul dintre aspectele foarte interesante si demne de luate in seama este faptul ca Ultimate Sound ofera banii inapoi garantat in decurs de 3 zile daca nu sunteti multumit de calitatea sunetului pe care o ofera produsele sale.

US1D reprezintă indicativul pentru Ultimate Sound 1 Driver adică monitoare cu un singur driver pe ureche reprezentănd modelul entry-level. La categoria middle-high avem modelul US2D cu doua drivere (un driver pentru frecventele joase-medii şi unul pentru frecvenţele înalte)  pe ureche plus un crossover. Pentru clasa high-end regăsim US3D cu 3 drivere si un crossover ce are rolul de a împărţii semnalul primit din sursa audio către fiecare driver (joase-medii-înalte). Toate cele trei tipuri de monitoare in-ear pot fi cumpărate sub diverse culori în funcţie de preferinţele utilizatorului.

Ca şi personalizare a carcasei Ultimate Sound oferă 4 culori standard : roşu , albastru , bej (culoarea pielii) şi transparent , iar în ceea ce priveşte cablurile puteţi alege între alb, negru , bej si silver-transparent.

Mai multe informaţii referitoare la monitoarele in-ear pe care doriţi să le achiziţionaţi găsiţi pe site-ul Ultimate Sound sau Facebook.

How it’s made:

Se ia mulajul de la ambele urechi:

 

Apoi amprentele ajung in laborator unde se prelucreaza in vedere obtinerii negativului:

Turnarea carcasei:

Produsul finit (poze din laborator si poze finale):

Am să vă impărtașesc câteva dintre impresiile personale in urma intâlnirii cu echipa US.

Echipa US are o experiență largă in ceea ce privește aparatele auditive și lucrul cu armaturile balansate. Sunt deschiși și prietenoși și știu prea bine ceea ce fac si ce iși doresc. Au fost deacord să-mi ia mulajul și să imi creeze o pereche de căști doar pentru urechile mele.

Am asistat la primii pași în crearea unui CIEM și sincer să vă spun nu m-am așteptat sa fie un proces atât de dificil. Crearea și cizelarea carcasei este un proces consumator de timp la care mereu trebuie să fii atent. Întreg procesul de fabricație al unui CIEM este unul migalos,  începând cu luarea mulajului și până la produsul finit. De la prima și până la ultima etapă al creării unui CIEM, tot lucrul este manual.

Cristi și colegii sai au dat dovadă de pasiune și dedicație în realizarea căștilor, dovada fiind piticul meu pe creier, adică am vrut ca sunetul căștilor mele sa fie intr-un anumit fel (sunet mai bogat pe medii și joase, iar înaltele neagresive) și dupa îndelungi audiții și modificări am ajuns într-un final la rezultatul dorit de mine.

Mă bucur mult că  avem si noi in Romania un astfel de producator iar de acum în colo vom avea parte de CIEM-uri de top făcute pe plaiurile mioritice.

În viitorul apropiat vom reveni cu un review detaliat al US 3D (capul de serie a companiei) și cu un articol unde explicăm în profunzime ce înseamnă un CIEM și care ar fi diferența față de un IEM universal bazat pe driver dinamic sau armatură.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.