Tin sa salut initiativa celor de la HiFiExpert de a organiza un eveniment, o adaptare inteligenta la ceea ce asteapta comunitatea adiofila de la toti dealerii audio. Binenteles ca am profitat de aceasta ocazie pentru a fi prezent, mai ales ca stiam ca vor fi pregatite doua sisteme de anvergura. Asadar  sambata trecuta (8 Dec) am descins la showroom-ul celor de la HiFiExpert, inarmat cu aparatul foto, cu multa pofta de muzica si cu setea de a experimenta ceva nou.

In prima faza am ascultat sistemul mare,  atat la propriu cat si la figurat si pot sa va spun ca nu-mi pare rau deloc. Uriasele boxe Ascendo M-S impreuna cu electronicele Accuphase au reprezentat una dintre cele mai bune combinatii pe care am avut ocazia sa le ascult vreodata, o experienta ce-mi va ramane cu siguranta in suflet. Soundstage, rezolutie, echilibru, si  energia colosala degajata ar fi caracteristicile pe care le-am simtit pe tot parcursul auditiei, una care a durat aproape doua ore fara sa simt. Muzica a fost variata si foarte bine aleasa, am trecut prin clasica, jazz, blues si rock foarte usor iar la fiecare schimbare de gen am auzit lucruri noi am simtit si am trait in mod diferit emotiile pe care le exprimau artistii.

Boxele Ascendo sunt remarcabile din multe puncte de vedere. Design-ul modular permite  ajustarea pozitiei tweeterul ribbon (inglobat intr-o incinta proprie)  mai in fata sau mai in spate,  oferind astfel o integrare mai bune in camere de  dimensiuni variata.  Bass-ul atotputernic  provine dintr-un difuzor dedicat frecventelor joase ce permite modificare impedantei pentru a se potrivi perfect cu dampig-factorul amplificatorului. Membrana wooferului are diametrul de 28cm si se afla ascunsa privirilor, in interiorul boxelor.

In ultima parte a vizitei mi-am indreptat atentia catre un sistem ceva mai pamantean, cu incinte acustice German Psysiks Borderland MK IV, amplificator intergrat KR Audio Kronzilla SXI si cd/sacd player Audio Aero Prestige. Integratul detine cele mai mari tuburi pe care le-am vazut eu vreodata, banuiesc ca sunt facute custom pentru el, am serioase indoieli ca se poate fabrica asa ceva in serie. Sunetul a fost bun, fara sa-mi para fantastic, departe de ceea ce ascultasem inainta. Eram inca sub puternica impresie a sistemului Accuphase/Ascendo iar timpanele deja dadeau semne de oboseala. E interesanta tehnologia din utilizata de German Psysiks, cu difuzoarele radiale de banda larga, din pacate greseala de a asculta prima data sistemul din camera mare s-a dovedit aproape irecuperabila. Voi incerca cu proxima ocazie sa fac o auditie focusata pe boxele German Psysiks, poate-mi voi schimba parerea.

In incheiere vreau sa va mai transmit ceva. Multe dintre aceste evenimente sunt publicate cu mai multe zile inainte pe site-urile dealerilor.  Urmariti aceste site-uri, este pacat sa ratati astfel de oportunitati, daca sunteti cu adevarat pasionati de muzica merita sa participati chiar daca credeti ca nu va veti permite niciodata astfel de scule. Gazdele, indiferent de numele lor, sunt oameni extrem de ospitalieri si va garantez ca va fi o experienta absolut memorabila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.