Poate ca putina lume stie ca Yamaha nu a inceput cu motociclete ci ca fabricant de instrumente muzicale, pian si orga mai exact; dealtfel compania japoneza este un important producator de scule audio profesionale dar nici cu echipamentele hi-fi pentru acasa nu se face de rusine, avand de zeci de ani produse care s-au remarcat in primul rand prin excelentul raport pret-calitate.

Acum trecand la fapte, amplificatorul Yamaha A-S500 este un model entry-level dar de la care am avut asteptari mari de cand i-am vazut specificatiile si in special construcia semi-dual mono – cele 2 canale folosesc tranzistori separati (cate 2 fiecare), constructie “in oglinda” pana la filtrarea separata, avand in comun doar transformatorul, o constructie foarte rar intalnita in aceasta zona de pret. Dar haideti sa vedem specificatiile oferite de producator…

Aici se remarca puterea arhisuficienta pentru un sistem hi-fi de apartament si numarul absolut decent de intrari; amplificatorul suporta de asemenea 2 perechi de boxe cuplate concomitent dar atentie la impedanta daca vreti sa le folositi deodata, eu vad acel set dublu de iesiri ca pe o oportunitate de a compara mai usor boxe sau, de ce nu, incercarea unei conectarii bi-wire a unei singure perechi de boxe. Constructia este foarte solida, A-S500 lasa impresia unei scule mai scumpe decat este prin partea frontala metalica si dimensiunile sale, fiind construit pe acelasi “calapod” cu modelele mai scumpe; totusi aici trebuie sa remarc si unele reduceri de costuri absolut normale pentru clasa lui, potentiometrele si controalele de ton fiind de plastic iar pe spate doar intrarile CD si PHONO sunt aurite, in schimb iesirile arata impecabil. Ca de obicei la Yamaha, aici mai avem si un loudness variabil care se poate dovedi util la volum mic, in plus pentru puristi avem si un buton de Pure Direct care elimina complet circuitul de corectii din ecuatie – testele au fost facute cu Pure Direct activat.

Cateva cuvinte si despre controlul la distanta, aspect destul de important pentru multi din noi. In primul rand telecomanda are un feeling placut, folosind o combinatie de plastic moale si aluminiu integrate foarte bine; din pacate culoarea este argintie chiar daca amplificatorul este negru, deci la aspect se potriveste doar daca va cumparati varianta pe argintiu. Semnalul este foarte bun, mergand fara probleme din aproape orice pozitie intr-o sufragerie normala de bloc; foarte important mi se pare faptul ca motorul potentiometrului se roteste foarte usor, permitand cu usurinta reglarea volumului seara, cand doriti sa ascultati in surdina – foarte multe amplificatoare “sar” in pasi prea mari, facand dificil sau chiar imposibil controlul in zona de volum mic.

Pentru evaluarea sunetului am folosit propriul meu sistem audio, sursa de semnal Arcam rDAC USB, boxele Elac FS 187, cablu de boxe Eagle Cable si interconect Eagle MC-90. Cunoscand extrem de bine acest sistem am putut remarca imediat faptul ca Yamaha A-S500 reuseste sa controleze foarte bine boxele, lucru care nu l-am mai intalnit la niciun amplificator din gama asta de pret, amplificatoare care de obicei pierdeau controlul asupra basului reusind uneori chiar “performanta” de a transforma frecventele joase intr-un zgomot de fond neplacut, anti-muzical. Dupa ce l-am lasat nitel sa se incalzeasca am inceput auditiile mai serioase cu Vaya Con Dios unde amplificatorul si-a dovedit dinamica si viteza, oferind energia necesara acestui gen de muzica; la Philadelphia a reusit sa redea chitara-bass in detaliu, unul din aspectele pe care-l verific de obicei in teste. Am continuat cu Michael Buble, mai exact primul album – poate cel mai reusit prin prisma energiei muzicale deosebite – unde Fever nu a facut decat sa-mi confirme ce observasem si pana acum, abilitatea de a reda aparent fara un efort deosebit pasaje cu dinamica mare, pastrand instrumentele clar separate, un soundstage corect si placut. Bun, sa vedem cum se descurca cu ceva muzica cu adevarat aglomerata; ca de obicei Metallica a raspuns “prezent” la apel iar concertul Francais Pour Une Nuit (DTS-HD) a cantat inca odata aproape in intregime. Cum genul asta de muzica se asculta la volum mare am reusit sa observ in sfarsit un punct mai slab, sunetul pierzandu-si dinamica mai repede decat eram eu obisnuit – dar nu-i pot inputa asta in clasa lui de pret, eu fiind obisnuit cu NAD C375 BEE, de peste 2 ori mai scump si mult mai puternic decat Yamaha A-S500. Dealtfel intr-o involuntara comparatie cu un amplificator din cu totul alta clasa de pret si pretentii, pot spune ca acest micut Yamaha nu pierde atat de mult pe cat m-as fi asteptat, ceva mai putin rafinament, ceva detalii pe ici-colo, poate un soundstage mai putin extins dar nimic grav, nimic care sa faca muzica neplacut de ascultat in vreun fel – ma intreb ce poate face un A-S1000 care-i in aceeasi gama de pret cu C375 BEE, poate o sa vina si testul asta la un moment dat…

In cele 3 zile de test l-am folosit pentru a asculta mai multe genuri de muzica, unele folosite in mod curent la teste, altele mai putin obisnuite dar pe care totusi le stiam bine cum suna; amplificatorul si-a facut treaba indiferent de gen, inclusiv la muzica sintetica sau filme. Cateva exemple de albume ascultate:

Metallica – Francais Pour Une Nuit (Blu-Ray DTS-HD Audio)
Michael Buble – Michael Buble (2003)
Diana Krall – Live In Rio (Blu-Ray DTS), Stepping Out, Love Scenes
Marcus Miller – Panther Live, Marcus
Bill Evans Quintet – Interplay Sessions (XRCD)
Arne Domnerus – Jazz at the Pawnshop (1976) XRCD
Nils Lofgren – Acoustic Live
Timpuri Noi – Unplugged
ACDC – ACDC Collection (Best Off)
Mike Oldfield  – Tr3s Lunas
Safri Duo – Episode II
Bob Marley – The Legend (Best Off)
Depeche Mode – Violator, Black Celebration (24bit/48khz)
Jean Michel Jarre – AERO
The Eagles – Hell Freezes Over (Live)
The Ultimate Demonstration Disc (Chesky Records)

Desi este foarte greu de sintetizat in cateva cuvinte – deoarece aprecierile de genul asta sunt oricum foarte subiective – o sa incerc sa fac un mic rezumat cu plusuri si minusuri. Bun, sa vedem…

Bune:
* finisaj excelent pentru pretul cerut;
* excelenta constructie semi-dual mono;
* corectii de ton complexe, loudness variabil;
* sunet puternic, dinamic, foarte coerent si detaliat.

Mai putin bune:
* abtibildul de pe panoul frontal e mai putin inspirat si imposibil de dat jos fara a lasa urme greu de curatat.

Rele:
* absolut nimic in gama asta de pret.

Amplificatorul a fost testat prin amabilitatea celor de la Acustik.ro

111 COMENTARII

  1. Foarte bun review-ul, chiar nu exista un review mai detaliat ca al tau.
    PS. poate poti face rost de o serie mai mare de la Yamaha, un A-S1000 sau chiar poate si A-S2000 si CD Playerele aferente

    Faci o treaba buna cu acest site!

    Geo

  2. Poate ar fi bine sa specificati si pretul in „caseta tehnica”. In rest…numai de bine; felicitari pentru intiativa – va citesc cu placere de mult timp pe diferite forumuri.

  3. @Geo

    Salutari si tie, multumim de aprecieri. In viitorul apropiat voi avea si Yamaha A-S1000 sau A-S2000 la test. Tinem cont si de sugestia cu CD-playere, asteptam sa vedem o noua lansare Yamaha in viitorul apropiat.

    @Vasile

    Multumim pentru aprecieri. Corecta observatia, voi incerca sa pun si pretul de lista in caseta tehnica sau undeva in acea zona. Sa ne cititi in continuare, urmeaza articole foarte interesante!

    Va urez auditii placute tuturor!

  4. mda….cat talent zace in tine si nu te-a vazut nimeni:)
    ai observat tu ca sunetul pierde din dinamica mai rpd decat esti obisnuit!! esti un adevarat…academician al sunetului! 😉

  5. @ eu
    daca nu iti place ce citesti…nu te obliga nimeni sa faci asta.
    in loc sa ii multumesti omului tie iti arde de caterinca.
    este primul site din Romania de genul asta…si este de apreciat

  6. Am cumparat in ianuare un astvel de amplificator. Peste tot pe net vad pe poze ca are 4 tranzistoare pe canal al meu are doar 2 pe canal. E corect asa sau ceva nu e in regula cu amplificatorul meu ??

  7. Cosmin_C te-ai uitat tu in ineriorul lui si ai vazut ca sunt 4 tranzistoare pe canal sau ai fost dus si tu in eroare de pozele de pe net ???

  8. Salut Dan. Noi nu am avut voie sa deschidem amplificatorul si din acest motiv am folosit o poza cu interiorul care exista pe site-ul oficial Yamaha. In acea poza A-S500 are 4 tranzistori pe canal (8 in total).
    Se pare ca A-S500 are 2 tranzistori pe canal, poza de pe site-ul oficial este gresita si voi corecta articolul in consecinta.

    Acesta este link-ul care ne-a indus in eroare… 🙁
    http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/hifi-components/amps/a-s500/?mode=model

    Ne cerem scuze pentru aceasta eroare.

  9. Va salut si salut initiativa rarisima pentru Romania!

    As vrea o opinie obiectiva daca acest amplif ar fi un match pentru Monitor Audio rx8, care sunt pe 4 ohmi si au un varf de putere suportat de 175w , raspuns in frecv 32hz-35khz.

    va multumesc anticipat!
    Bogdan.J.

  10. Salut Bogdan. Noi nu am ascultat Rx8 pe Yamaha, dar, le-am ascultat pe NAD-ul 355 (echivalent ca putere), si nu a fost nici un fel de problema sa le amplifice corect.

    Amplificatorul Yamaha are caracterul descris in articol, adica control foarte bun pe bass, detalii din plin pe inalte si medii, sunet bright, energic, facut pentru muzica ritmata.

    Boxele MA Silver au cam acelasi caracter deci A-S500 ar intari tipul lor de sunet.

    Auditie placuta 🙂

  11. Salut, daca se poate , in viitorul apropiat sa faceti si un review la receivere Yamaha gen RX-V367, RX-V467 pentru noi astia cu buget redus care vor asculta stereo pe aceste aparate.Ne permitandu-ne si un amplificator pentru muzica.Numai bine!

  12. Salut si tie.
    In acest moment avem in lucru un review amplu, in care sunt incluse Yamaha RX-V467, Denon 1311 si noul Onkyo 309.

    In aproximativ o saptamana va fi gata si va fi online.

    O seara buna!

  13. Salut Savu,
    Multumesc de raspuns, intre timp am ascultat un a-s500 din aceiasi sursa ca si voi, Am fost placut impresionat si sunt 80-90% pentru achizitie, singurul inconvenient major este sa folosesc in paralel av reciever si amplif stereo la aceeasi pereche de boxe 🙂 Nu am pre-outs din avr si trebuie sa folesesc ceva de comutatie mecanica , exista ceva de la Russound si se aduc si in Romania, mai studiez.

    Merci inca o data pentru raspuns,
    Bogdan J.

  14. @Nelutzu

    Salut.

    Fara suparare, dar un clasament pe puncte in domeniul audio nu este decat o aberatie. Intr-un domeniu in care gusturile personala si maching-ul conteaza foarte mult nu se poate spune ca produsul x este contat la 76 de puncte si produsul y este cotat 1 punct mai putin.

    Acum daca tu vrei sa alegi un produs in functie de un scor…nu te poate impiedica nimeni.

    Sarbatori fericite si tie!

  15. Multumim pt review, si as avea o intrebare de incepator-poate fi considerat cu o clasa mai sus decat micutul nad 316?
    ezit intre cele 2…
    Multumiri!

  16. Da, este o clasa mai sus decat Nad 316. De fapt ar fi echivalentul lui 326 de la Nad pe care nu l-am ascultat decat fugitiv, dar pot spune linistit ca pentru un sistem entry Yamaha A-S500 este o alegere cu care nu poti sa dai gres.

  17. Salutare!
    Sunt fericitul posesor al unui amplificator Yamaha A-S300 si pot spune ca sunt foarte incantat, nu incantat! Nu ma pot compara cu A-S500 dar pentru mine este suficient A-S300.
    Faza cu abtibildul de pe panoul frontal m-a suparat si pe mine la inceput dar am trecut peste moment. La A-S300 intrarile CD si PHONO nu sunt aurite fata de A-S500. Designul panoului frontal imi place foarte mult, pacat ca butoanele nu sunt si ele din metal. Bafta la recenzii!!!

  18. ce boxe intr-o camera de apartament de aproximativ 20 mp sa atasez unui amplificator Yamaha A- S500 care sa nu depaseasca 2000 lei?.Va rog un sfat si multumesc foarte mult.

  19. Salut Narcis.
    La intrebarea ta nu exista un raspuns absolut. Prima intrebare este daca vrei standfloor sau bookshelf, cat de departe de perete vor fi amplasate etc etc. Nu se poate da o recomandare face aceste minime informatii esentiale.

  20. Scuze Savu pentru ca am fost sec si neaplicat . Boxele mi le doresc standfloor pentru o mai buna asezare in camera. Din mai multe oferte nici nu stiu ce sa aleg sa aiba compatibilitate cu amplificatorul Yamaha A-S500 si cum am gasit corect spus studiile tale pertinente si profi mi-am permis sa intreb.Distanta de perete va fi de aproximativ 90-100 cm.Multumesc inca o data.

  21. Din ce am ascultat eu in ultima perioada, as recomanda niste Monitor Audio BX5 sau Focal Chorus 714V. Evident ca sunt sunt multe alte modele, dar acestea doua mi-au venit acum in minte. Poti sa mai incerci dupa gusturi ceva de la Wharfedale, Elac, Magnat etc.
    Bafta la cautari!

  22. salut.
    First of all felicitari pt munca pe care o faci.
    Eu detin un 797 de care sunt multumit.Doresc sa trec la a-s1000.m-ar ajuta mult un review.

  23. Salut!

    Doresc sa cumpar Monitor Audio BX2. Initial doream impreuna cu un NAD, pentru ca am mai avut, dar am auzit ca Yamaha suna mai analitic, instrumentele sunt mai separate. Am insa o dilema, ce diferenta este oare intre Yamaha A-S300 si A-S500 din punctul de vedere al sunetului? Si daca din punct de vedere al sunetului nu ar fi, pare mi-e de ajuns puterea pentru a asculta la volum mediu spre tare? Nu o sa exagerez, e vorba de o camera 3.2 x 3.2 metri. Sunt cam stramtorat cu banii momentan, deci vreau sa stiu cam ce concesii as face daca as alege A-S300 in loc de A-S500.

    Scuze, dar am vazut ca mesajul meu anterior necesita approval si am profitat sa imi corectez niste greseli de tastare grave si sa re-trimit mesajul, rog sa-mi fie postat al 2-lea mesaj (din care aceasta fraza poate fi eliminata).

  24. Salut,
    pentru urme lasate de abtibilduri e un spray WD-40, e foarte bun la curatat adezivi si altele, a aparut recent prin magazinele mari si la noi, e cam 10 lei un tub mic.

    Stiu ca e off-topic dar na, inainte sa aflu de el au fost sute de ori cand imi doream asa ceva.

  25. Am achizitioant A-S1000.Are deja ~umatate de an.Sunt foarte multumit de alegere.Ce pot spune comparativ cu micutzul 797:
    – mult mai dinamic, analitic si cald in acelas timp, controleaza cu o lejeritate debordanta incintele (in cazul meu ELAC 189), foarte bine conturat bass-ul si vocile.Si dac-ul are aportul lui aici, insa amp-u face o treaba mai buna decat predecesorul sau.

  26. @Fab: am avut ocazia sa ascult un NAD 326BEE la cineva si pot spune este ca nu suna rau, dar nimic remarcabil; ceea ce este sigur este ca se incalzeste incredibil pentu nivele decente de volum….efectiv nu poti tine mana deasupra;

    Eu am un A-s500 pe care il folosesc cu Marantz CD6003 + Monitor Audio BX2; combinatia este OK, dar daca ar fi sa ma intrebe cineva, recomand calduros un test cu Magnat 557 sau alte boxe decente pe 3 cai; nu pentru „galagie” ci pentru impresia cu care ramai in urma diferentei de repartizare a frecventelor…

  27. Am testat acest amplificator si pot spune ca sunt deacord cu tot ce sa scris in review.Sunetul este fresh, detaliat, controlat, energic dar si precis, curat, fara tendinte de congestie.
    Singurele lucruri mai putin placute ar fi ca nu are caldura sau fluiditatea modelelor vechi dar se inscrie in pretentiile si tendintele actuale.Ii lipseste usor si amploarea in special in zona sub-bas, in rest as spune ca este o optiune remarcabila pana in 500 euro.

  28. Savu, mai am o intrebare care ma macina. Ce-mi recomanzi intre modelul prezentat de tine mai sus (Yamaha A-S500) si modelul Yamaha R-S700 (receiver stereo).
    Intr-o alta discutie spuneai ca receivere-le dau o amplificare semnificativ mai slaba decat aplificatoarele iar intre modelele R-S700 si A-S500 diferentele par sa fie doar tuner-ul si puterea mai mare a receiver-ului.
    Te rog frumos sa ma lamuresti.

  29. La damping factor de 240 era de asteptat sa aiba control pe bas. Yamaha mereu au promovat damping factor ridicat pe mai toate gamele ,spre deosebire de alti producatori la care doar pe varfurile de gama intalnesti asa ceva.

  30. Savu.o rugaminte mare, mare.Spune-mi cu ce trebuie sa ma conectez pentru transformare de la un mediaplayer egreat cumparat pentru redare flacuri cu muzica, concerte video ,filme, pentru a trimite un sunet decent unui amplificator stereo cu doua boxe pe care intentionez sa le cumpar. Precizez ca nu doresc sa conectez calculatorul la sistemul audio, stocarile descarcate fiind pe un stik 32 giga intrucat nu se afla in aceeasi camera si ar fi „peste mana”.Sunt incepator si vreau din tot sufletul un sunet corect.Multumesc mult.

  31. Felicitari pt review ,super site , cam acest amplificator as500 as dorii sa iau si eu ca viitoare achizitie ,pentru Monitor Audio BX5 ar trebui sa fie suficient , nu? sursa fiind pcul ,un xonar +yamaha as 500 este suficent pentru a ma bucura de partea stereo ?

  32. @kan

    Salut,

    Intr-o prima varianta, poti conecta iesirea stereo RCA a media player-ului la amplificator, printr-un cablu RCA; in felul asta DAC-ul din mediaplayer va face conversia;

    In a doua varianta (mai buna dupa parerea mea, dar si mai scumpa), conectezi la media player un dac mai bun, printr-un cablu digital optic/coaxial (in functie de ce iesire digitala are mplayerul) si apoi DAC-ul la aplificator prin RCA;

  33. Felicitari pentru review Cosmin_C!
    Presupun ca esti un adevarat fan yamaha, asa ca rugamintea mea ar fi putin off topic ca sa zic asa, adica sa-mi expui putin punctul tau de vedere referitor la matching amplif Yamaha (nu neaparat A-S500)-boxe Wharfedale Dioamond 9.3 … presupunand ca ai ascultat o astfel de combinatie.Multumesc, Stima.

  34. Tinand cont ca urmeaza sa imi vina si mie acest amplif, sursa fiind PC-ul in prima faza cu Xonar D1, merita si achizitia adaptorului pt IPOD si IPhone?….dispun de un ipod classic 120 GB si un iphone 4 (costa in jur de 300 lei).
    Multumesc

  35. Slutari tuturor.
    Am nevoie de ajutorul vostru,pentru care va multumesc anticipat.Vreau sa imi achizitionez un sistem audio de camera.
    Sistemul vreau sa fie format dintr-un amplificator si 2 boxe de raft.Camera mea are 16 m patrati,destul de aerisita.Muzica pe care o ascult este prepoderent rock,country,pop-rock,pop.
    Nu vreau sa fie multa putere,ci mai multa calitate.Bugetul este de 25 de milioane de lei si pentru amplificator si pentru boxe.
    inca o data va multumesc si astept parerile voastre.

  36. @DanC
    Eu as cauta o sursa alternativa de sunet de tip CD-player sau DAC extern. Nu prea ma omor dupa cum se aude muzica din iPod/iPhone nici macar folosit pe post de transport.

    @Alex
    In acel buget intra un NAD 316BEE si o pereche de Monitor Audio BX2 sau Dali Zensor 1. Mai exista si alte variante de la XTZ, Wharfedale etc

  37. Salut! Poti face o comparatie intre acest amplificator de la yamaha si marantz pm6004? te rog mult, trebuie sa iau o decizie – ma intereseaza calitatea audio si cu ce boxe pot fi imperechiate. Multumesc!

  38. Mersi mult Savu de raspuns.
    Tocmai am primit ampliful impreuna cu Elac FS 67.2. Cum boxele sunt pe 6 ohmi as dorii sa stiu cum sa le leg pe low (min 4 ohmi ) sau pe high (min 6 ohmi). Presupun ca pe high…oricum sunt foarte multumit de setup, claritate extraordinara chiar legat si prin iesirea de casti de la ipod. In mod normal, momentan o sa-l folosesc cuplat la PC prin un Xonar D1

  39. Salut savu.
    Nu stiu prea multe despre amplificatoare. Te rog din suflet sa ma lamuresti cu ce scrie pe spatele amp. yamaha as500 si marantz pm6004 (vreau sa-mi cumpar unul si nu stiu care din cele doua).
    1. Yamaha as500 are speaker – selectare impedanta:
    LOW ?(AorB:4Ωmin./boxa si A+B ?:8Ωmin./boxa)
    HIGH ?(AorB:6Ωmin./boxa si A+B ?:12Ωmin./boxa)
    – pot cupla doua perechi de boxe??? ce este low si high la ce ma ajuta??
    Power management (on/off) pentru ce mai este si asta???
    Sub Woofer (out) – nu are marantz pm6004!!!!!!!!! si ma intereseaza pe mine pentru un sunet mai complex. corect ????
    2. Marantz pm6004 are speaker systems:
    System A (4-16Ω)
    System B (4-16Ω)
    System A si B (8-16Ω) aceiasi intrebare – pot cupla 2 perechi boxe ?????
    si pentru ce sunt Remont control(in/out)
    Flasher – in

  40. Sune-mi ce ar trebui sa primeze in alegerea unui amplificator din cele doua – din ce ai citit si tu despre ele???
    Astept cu nerabdare raspunsul tau. Multumesc!

  41. Salut. Acele indicatii se refera la impedanta suportata de aceste amplificatoare, ambele suporta majoritatea boxelor de pe piata.

    Mie personal imi place mai mult Yamaha, Marantz suna ceva mai moale, nu este genul meu de sunet.

  42. Spuneati ca ati ascultat NAD 355. Cum se compara cu Yamaha A-S500 la caracteristicile sunetului? Are acelasi sunet bright? are sunet mai cald? Yamaha e mai analitic in sens bun sau rau? Care ar conduce mai bine boxe Magnat 800? Multumesc.

  43. @dan
    Am ascultat NAD 355; sincer, pe mine personal, nu m-a dat pe spate.Sunetul e echilibrat, insa mie mi s-a parut putin mai dark decat la yamaha A-S500. Yamaha are un sunet mai bright, care mie imi place, multi spun ca prea analitic. Tine cont ca e DOAR opinia mea personala, asa ca cel mai bine ar fi sa faci tu o auditie directa a aparatului. Apoi mai are o majora importanta si sinergia pe care o face sau nu cu boxele si sursa din lantul audio.

  44. Salut , as vrea sa cumpar acest amplificator pentru al cupla cu o pereche de Yamaha-NS555 si conectat la laptop. As vrea sa stiu daca ar fi necesar si un DAC extern sau cel integrat este „suficient”.
    Multumesc

  45. Salut Savu! Daca mai raspunzi la postari, te rog sa-ti faci timp si pentru un da sau nu la intrebarea urmatoare: – in combinatia vintage, sa-i zic elegant asa, Technics SU-610 amplifcator stereo+ boxe Tannoy Mercury v1 cu sursa laptop cu iesire spdif optica, ma ajuta un dac? Voi renunta le receiver si sistemul 5.1 si in configuratia expusa mai sus voi folosi si un cdplayer sony, vintage si el, prin acelasi eventual dac. Multumesc anticipat si succes

  46. Stima Savu, iti urmaresc cu placere review-urile, deranjez cu o intrebare , provizoriu …cateva luni …ar merge yamaha a-s500 2x85w cu boxe technics sb-cs65 de 2×60 w? se poate arde ceva ?

  47. mai deranjez cu o intrebare , poate chiar prosteasca…. cand e vorba de amplificator si boxe de acelasi brand,aceasi clasa …entry level sau high end …se mai pune problema de matching?

  48. Buna ziua,

    Am achizitionat recent un amplificator Yamaha A-S500 si un CD-player Yamaha CD-S300. Va rog, un sfat pentru o pereche de boxe (max. 1000 Euro) pentru configuratia de mai sus. Multumesc.

    • Va salut,
      Pentru ca am avut oportunitatea sa ma joc cu amplificatoarele Yamaha din seria A-S cat si cu receiverele stereo din seria R-S va pot spune ca diferentele in ceea ce priveste calitatea sunetului sunt aproape inexistente. Ambele serii vin cu avantaje si dezavantaje in cazul receiverelor R-S un dezavantaj, din punctul meu de vedere, este volumul digital fata de cel analogic de la seria A-S dar compenseaza cu un pret mai mic si o serie de facilitati extra fata de amplificatoarele din seria A-S.

      Pentru „Sever”, amplificatorul tau se impaca extraordinar cu Wharfedale din seria EVO sau Monitor Audio din seria RX in categoria de pret care te intereseaza. Wharfedale pentru medii extraordinare care favorizeaza vocea si Monitor Audio pentru inaltele foarte analitice si sunetul articulat. Depinde ce fel de muzica te atrage mai tare.

  49. salut,
    comparind a-s500 cu receiverele yamaha r-s300 sau yamaha r-s500 exista diferente in afara de putere (ref. calitate sunet) pt ca specificatiile de la producator sunt asemanatoare, iar pretul receiverelor este mai scazut (+ dispun de tuner) ? merci.

  50. Buna ziua !
    Dispun de un living de 36 mp, de un televizor SONY BRAVIA si de un buget de 1500…2000 EUR.
    Configuratie posibila HOME THEATER:
    -BLU-RAY player ( inclusiv CD, SACD )
    -AMPLIFICATOR stereo
    -RECEIVER 5.1 sau 7.1
    -2 BOXE STANDFLOOR
    -SUBWOOFER ACTIV

    Care ar fi cea mai buna solutie: SONY, PIONEER, MARANTZ, DENON, ONKYO, sau YAMAHA ?

  51. salut, am si eu o nelamurire.Ascult muzica in format flac de pe laptop conectat la o statie stereo Grundig Fine Arts v4 si boxe Bang Olufsen s120.Sistemul se aude decent si detaliat chiar,insa sunt curios daca e nevoie de un dac extern (fiio E 17) ma gandeam pt inceput( il voi folosi si pentru player portabil).Se va auzi si mai bine cu dacul conectat imediat la laptop si apoi la statie?
    ce imbunatatiri ar aduce un dac sunetului?ce parere aveti despre Tehnics A 909s ? Doresc sa cumpar unul ,imi place la nebunie cum arata cu vumetrele alea mari.se merita?

  52. DAC-ul extern conectat la laptop prin USB va aduce clar o imbunatatire a sunetului,dar sa nu fie limitat de amplificator sau boxe.
    Referitor la Technics sincer sa fiu nu am ascultat modelul respectiv,intr-adevar arata belea cu acele vu-metre,dar din ce am citit pe net si am auzit pe unii si pe altii,la banii care ai dai pe el,exista si alte variante de amplificatoare care s-ar auzi mai bine decat A909S.

  53. am cumparat aceasta statie in urma acestui review care este foarte bine facut! am un mic amendament: cand faci proba unei scule de muzica trebuie sa incerci si muzica heavy metal , pt. ca vaya condios este o muzica aerisita si se aude bine cam pe orice scula pecand metalul este o muzica aglomerata chiar si albumele de metal cu o productie imcabila. asadar daca metalul se aude bine si clar inseamna ca e o scula de calitate . in rest se vede ca te pricepi si sti despre ce vorbesti si am luat aceasta scula pe manata desi mai aveam si un receiver!

  54. Salut Savu,am cumparat R-S500 si sincer ….nu-s prea multumit de sunet , tu ce parare ai despre acest reciver ? e diferenta mare la sunet intre R-S500 SI A-S500 ?

  55. am achizitionat a-s500-tele savu,e diferenta enorma , boxele le am Technics sb-cs 95(upgrade de la sb-cs65), crezi ca as putea avea un sunet mai bun (placa de sunet asus xonar d1) cu niste boxe intr-un buget in jur de 1300 ron ? (wharfedale 10.2 , monitor audio bx2,dali zensor)

  56. salut savu
    am primit o oferta interesanta pentru a-s500 si ns-777 (boxele le gasesc in aceesi categoria de pret cu MA BX5, care par a fi o combinatie reusita cu acest amplificator) .. faptul ca vin de la acelasi producator este cumva o garantie o compatibilitatii? .. in cazul in care nu sunt avertizat de incompatibilitati evidente (pentru specialisti), inclin catre o astfel de combinatie ca prim sistem hi-fi (locuiesc la bloc, am vecini de calitate, camera de 30mp, exclusiv pentru muzica, nu ma pasioneaza dance/house sau muzica clasica, pastrez flac-uri si wav-uri de calitate buna) .. am vazut ns-555 la un magazin si cred ca arata frumos (trebuie sa ne gandim si la estetica, din pacate) .. probabil ns-777 arata cam la fel

    multumesc frumos pentru orice ajutor

  57. Este un amplificator entry foarte reusit! Probabil de aceea Yamaha a decis sa mearga cu el in 3 zone de pret.

    Amplificatorul complet este A-S700, 2x90W/8ohmi (cel din poza de mai sus in care se vad 4 finali pe canal).

    Pentru a construi A-S500, 2x85W/8ohmi, au facut urmatorul compromis: au scos cate o pereche de finali de pe fiecare canal (+componentele aferente de pe cablaj) si au redus „dimensiunea” traf-ului de la 2x60V la 2x53V (curent continuu, dupa redresare si filtrare).

    Pentru A-S300, 2x60W/8ohmi, fata de A-S500 singura modificare a fost alegerea unui traf si mai mic (2x50V CC si „amperaj” mai mic, evident) si inlocuirea celor 2 condensatori de filtrare: 5600 microF fiecare in loc de 12000 microF fiecare. Deci cu exceptia celor 3 piese, pe partea de amplificare A-S300 si A-S500 sunt perfect identice.

    Probabil ca Yamaha nu a dorit sa vina cu 3 produse care arata exact la fel la exterior si au facut mici „giumbuslucuri”, dar acestea nu modifica amprenta sonora, care ar trebui sa fie identica:
    A-S500 are in plus fata de 300 un circuit de REC-OUT si 2 seturi de conectori auriti.
    A-S700 are in lus fata de 500 un circuit de CD DIRECT AMP, toti conectorii auriti si cablul de alimentare detasabil.

    Cred ca in review s-a strecurat o mica eroare: cei 2 condensatori de filtrare care se vad in poza sunt unul pentru semialternanta pozitiva a alimentarii, iar celalalt pentru cea negativa, si sunt comuni ambelor canale, deci nici vorba de „semi dual mono”, sau filtrare separata.

  58. Salut!

    Felicitari pentru review! Mi-am cumparat de vreo luna A-S500, la acest pret m-a dat pe spate, pot confirma ce se spune despre el! Il folosesc cu Monitor Audio BX2 intr-o camera de apartament, sunt foarte multumit. Pentru cei cu un venit modest poate oferi experiente altfel greu accesibile.

    Dupa experienta mea as adauga ca un punct slab ca iesirea de casti lasa de dorit – este mai mult pentru monitorizare decat pentru a asculta muzica. Sunetele par putin estompate, parca duc lipsa de armonici sau ceva. Am incercat cu casti Audio Technica ATH-TAD400 si Technics. Prefer sa scot sunetul pe Rec Out si folosesc iesirea de casti de la vechiul meu deck SONY TC WR-535 pus pe inregistrare, astfel am si VU metru :-).

    Deck-ul acela este o bijuterie, pacat ca nu am casete de calitate mai multe. Completat cu un pick-up NAD si un network player Pioneer N-50 am acces si la analog si la surse digitale folosind acest amplificator cu multiple intrari. Trebuia sa decid intre Yamaha si NAD 326BEE, sunt multumit de alegere.

    In legatura cu Marantz au echipamente cu multe facilitati la acel pret, dar dupa multe review-uri citite cred ca pot fi probleme cu fiabilitatea si cu service-ul. Sunt foarte multi care se plang de defecte si de nerezolvarea lor chiar si in garantie.

    Discutii interesante pe acest blog, i-mi pare bine ca l-am gasit!

    • Salut.

      Merci de aprecieri. Ideea este ca A-S500 ca multe alte aparate de acest gen, nu au fost gandite pentru utilizare intensiva cu casti. Din acest motiv iesirea de casti e doar un bonus si nimic mai mult. Pentru amplificare de casti sunt solutii dedicate, gandite special pentru asa ceva.

    • Salut. Daca mail-ul tau e real esti senzational :).

      De cand sunt fericit tatic timpul alocat site-ului si altor activitati s-a redus dramatic. Sper totusi sa reusesc la un moment dat sa fac si un test cu A-S700 VS NAD 356 vs Marantz 6005 si poate si un model Denon.

  59. A-S700 are in plus fata de A-S500 cate doua perechi de finali pe fiecare canal in loc de una si un transformator cu 10% mai puternic, iar acest lucru nu poate influenta sunetul decat pe latura de putere.

    Dealtfel eu am completat cei 4 tranzistori si 8 rezistente care lipseau de pe cablajul lui A-S500 (cablajul este comun pentru A-S300,500,700), fara a schimba si traf-ul, iar amprenta sonora nu s-a modificat in niciun fel. Eu ascult cu doua perechi de boxe de 8 ohmi (A+B) in paralel – deci 4 ohmi – si prin aceasta operatie am reusit impart „stresul” de pe o pereche de finali pe doua perechi.

    Modelul castigator pentru Yamaha din aceasta serie este A-S500 pentru ca a fost comparat cu alte modele din aceeasi gama de pret.
    Sincer, ma indoiesc ca A-S700 (care este un A-S500 pe steroizi) are vreo sansa in fata competitorilor din gama de pret superioara. Cred ca cei de la Yamaha trebuiau sa puna pentru diferenta de pret mai mult decat 4 tranzistori, 8 rezistente si cateva mufe aurite.

    Pentru cei care nu se multumesc cu A-S500, le recomand sa se gandeasca si la A-S1000. Diferentele sunt mari.

  60. Salut! Ma tenteaza de multa vreme acest A-S500 si niste boxe pe masura, de preferat standfloor. Ma gandeam la XTZ 80.1f, Heco Victa Prime 502, Monitor Audio MR4 sau chiar unele de raft precum Monitor Audio MR2. Nu ascult un gen anume de muzica, dar ascult si multa din asta mai „moderna”, care inevitabil are mult bass, bass pe care-l vreau si-mi place.

    Acum am doua intrebari:
    1. XTZ-urile mi-au placut mult ca sunet/reglaj/spatialitate/prezenta si coboara mult in frecventa comparativ cu MM800, restul nu le-am ascultat. Ce boxe ar fi mai potrivite pentru acest amplificator, bass, muzica diversa/ritmata/etc? Dar nu mai scumpe decat XTZ-urile amintite, ele intrand cu greu in lista pentru ca mi-au placut.

    2. Daca este cum spune AdrianC, ca nu sunt diferente intre A-S300 si A-S500 decat la amplificare (traf si condensatoare), de ce lumea nu prea e multumita de A-S300 si toti spun ca A-S500 este MULT superior? Intreb asta pentru ca era o varianta si A-S300-le sau R-S500-le (radio-ul era ceva bun de avut).

    Poate ma lamuriti cumva si pe mine. Mersi! 🙂

  61. salut! am si eu o nelamurire legata de intrarile digitale pe care unele amplificatoare stereo le detin.am un cd player technics care are iesire optical digital pe care nu am folosit-o niciodata si vreau sa-mi achizitionez un amplificator compatibil cu acesta.ce diferenta de sunet exista intre analog si digital pe sunetul stereo? onkyo a-9050 si marantz pm-6005 au si intrari digital audio in,pe cand yamaha a-s500 nu are.multumesc!

  62. Combinatia amplif Yamaha si CD player Marantz este , in opinia mea, intotdeauna una foarte reusita! 🙂
    @Savu: FELICITARI TATICULE! Sa fie sanatos/sau sanatoasa si voi pe langa bebe.Stima.

  63. Salut,
    Ai avut ocazia sa asculti noua serie Diamond(100) de la Wharfedale?
    Daca da cum s-ar potrivi cu A-S500?(mai exact modelul 155)

  64. Poti sa-mi spui te rog daca este un dezavantaj sau nu faptul ca nu are transformator toroidal. Am vazut ca de exemplu Marantz pm6005 are, iar acesta nu. Chiar influenteaza calitatea sunetului?
    Mersi!

  65. Salut Savu!
    Imi poti spune te rog daca exista o diferenta notabila intre yamaha as-500 si mai noul as-501?
    Te mai rog sa imi faci o recomandare de dac in intervalul 1000-1500 lei pentru a asculta muzica din PC.
    Multumesc anticipat!

    • Diferenta dintre 500 si 501 nu este doar notabila, ci este si singura: DAC-ul incorporat in 501.
      Amplificatorul nu a fost reproiectat, de aceea noul PCB este asezat putin aiurea in carcasa: orizontal, in spate, deasupra celor 2 condensatori de filtraj.

  66. Multumesc pentru review !

    Am achizitionat amplificatorul Yamaha A-S500 acum 3 luni de zile si vreau sa spun ca sunt foarte multumit de el, o singura problema ar fi ca este un pic prea bright pentru mine, tinand cont ca l-am imperechiat cu o pereche de bx2 care la randul lor au o tenta usor bright, una peste alta sunt multumit.
    Am si eu o cateva intrebari, daca ma poate ajuta cineva 😀 Multumesc.
    Cand reglez volumul, se aude un fasait – repectiv cand reglez volumul din calc (sursa sunetului este un pc) nu este foarte deranjant, si este mai pronuntat pe frecventele joase fasaitul acela. (cand ascult la casti si umblu la volum in calc nu am auzit acel fasait, sau poate sunt castile mele prea varza si nu sunt in stare sa redea si cele mai mici detalii, sau poate sunt eu prea paranoic :D).
    A doua intrebare este ce face conectorul de langa tuner(in dreapta), rog vezi poza nr. 3 de sus in jos, eu nu am gasit in manualul utilizatorului ce reprezinta acel conector, si sunt foarte curios ce face.

    Multumesc frumos !

    • Conectorul acela este folosit pentru scrierea firmware-ului intr-un EEPROM. Se foloseste un adaptor RS232 pentru conectarea la PC.
      Amplificatorul este controlat printr-un microprocesor care are nevoie de un soft (firmware). Microprocesorul respectiv este si selector de intrari, si controler de volum, tot el controleaza si releele de protectie a boxelor, dar si releul de stand-by atunci cand primeste semnal de la telecomanda.

      Desi eleganta, aceasta solutie cu microprocesor este un mic minus pentru audiofili, PureDirect nefiind atat de „pur” intrucat semnalul analogic trece prin „gate”-urile microprocesorului inainte de a ajunge la intrarea amp-ului.

  67. Salut Savu,

    Poti te rog sa-mi spui care varianta ti se pare mai buna dintre urmatoarele, pentru o configuratie de muzica filme 50% – 50%:
    1. amplificator yamaha as-501 + boxe mission mx-3
    2. amplificator marantz pm6005 + boxe mission mx-3

    Multumesc frumos!

  68. MAI BAIETI !
    In primul rand trebuie sa aveti in minte o pereche de casti de calitate.
    Eu am AKG K712pro, si le ascult printr-un DENON PMA1520AE.
    Ampliful amimenteaza si o pereche de Klipsch RF 52
    Ceea ce se aude din boxe e mult sub casti
    GRESESC ?
    Am intrat intr-un showroom si am facut din nou comparatia dar cu un set format din DENON PMA2020AE / Monitor Audio Silver 8; la fel.
    Asa ca ce tot vorbiti acolo ?
    Pista: DEICIDE / DEICIDE 1990 / 2. Sacrificial suicide.

  69. Mi-am cumparat recent un sistem yamaha a-s 501 cu BOXE PODEA DYNAVOICE DEFINITION DF-8 de 200 w si cred ca o sa fiu primul care sparge mitul the best yamaha.
    S-A INCALZIT AMPLIFICAREA SI A INTRAT PROTECTIA dupa 40 min de auditie cu volumul la jumatate (sunetul vibrau peretii, insa era curat, daca treceam de jumatate deja detorsioneaza ).
    S-a inteleg ca iti achizitionezi o amplificare doar pentru a asculta decent un sunet de calitate, mai putin petreceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.