In anul 2004 Logitech lansa pe piata, ceea ce avea sa devina, cel mai de succes sistem audio 5.1 din lumea utilizatorilor de PC. Z-5500 a fost la acel moment, un produs cu un pas inaintea timpului sau, oferind calitate sonora buna, design placut, putere din plin si o versatilitate care nu avea concurenta pe piata audio PC consumer. Desigur, sistemul nu era perfect, existau si puncte slabe, dar publicul tinta l-a primit si l-a apreciat foarte mult si din acesta fiind motivul pentru care s-a bucurat de un succes comercial urias.Dupa sapte ani in care nu a suferit nici o modiificare, elvetienii de la Logitech au anuntat un succesor al lui Z-5500 si anume modelul Z906. In articolul de mai jos, am facut o comparatie directa intre cele doua produse, am analizat ce plusuri si ce minusuri are noul model si nu in ultimul rand am testat calitatile sonore ale acestuia.

PREZENTARE:
Primul lucru care mi-a sarit in ochi in momentul in care am deschis cutia a fost subwooferul. Acesta este de dimensiuni semnificativ mai mici decat cel de Z5500, fiind si mai usor in acelasi timp.Dupa ce am desfacut ambele pachete am inceput evaluarea directa a cele doua modele:

a.Satelitii:
Din punct de vedere constructiv satelitii sunt asemanatori, in ambele cazuri s-au folosit difuzoare de 3″ din seria Full Range Paper Cone fabricate de Tangband. Membrana difuzorului este din celuloza iar suspensia este din cauciuc, forma si volumul incintelor fiind similare.

Diferente sonore sunt facute de faptul ca satelitii de la Z906 sunt de tip sealed (incinta inchisa) iar cei de la Z5500 sunt de tip bas-reflex. Satelitii nu au tweetere, iar unicul lor difuzor trebuie sa acopere un spectru larg de frecventa. Nu am inteles de ce a fost preferata de catre  cei de la Logitech aceasta solutie, inferioara unei solutii clasice pe doua cai, la capitolul fidelitatii si al acuratetii raspunsului in frecventa. La exterior diferentele sunt ceva mai mari, in cazul satelitilor de la Z906 s-a renuntat la fetele detasabile in favoarea unora metalice fixe. Acestia au niste picioruse din silicon in loc de standul rotativ cu care eram obisnuit in cazul vechiului model . Culoare plasticului folosit este gri inchis, mai discreta fata de argintiul predominant de la Z5500. Satelitii au pe spate sistem de fixare pe perete in cazul in care se doreste acest lucru, iar sistemul de prindere al cablurillor cu conectori de tip „clips” este destul de ferm. Nu sunt un mare fan al acestui sistem dar in cazul unor incinte de asemenea dimensiuni este o solutie acceptabila.


b.Subwooferul:
Diferentele intre cele doua subwoofere sunt importante, atat la nivelul constructiei cat si la nivelul functionalitatii. In amble subwoofere este integrata atat amplificarea proprie, cat si cea a satelitilor. In cazul lui Z906 in subwoofer este integrata pe langa amplificare si partea de decodare digitala, spre deosebire de z5500 unde conversia D/A este integrata in consola externa.Un alt lucru care se observa usor este,  disparitia masivului radiator de pe spatele subwooferului. Placa din spate a acestui este din aluminiu si are rol de disipare a caldurii, am testat sistemul la volum mare, nu s-a incalzit in mod ingrijorator nici un moment. Pe placa din spatele subwooferului se gasesc  intrarile analogice si digitale ale sistemului. La acest capitol Z906 este dotat generos cu intrari analogice multicanal, intrare  analogica stereo si trei intrari digitale (doua toslink si una coaxiala).

Am desfacut cele doua subwoofere pentru a studia mai amanuntit amplificarile.Dupa cum se poate observa si din poze, sursa lui Z906 este in comutatie, condesatorii de filtrare sunt destul de mici pentru puterea declarata si nici finalii (din clasa D)  pe integrate, cu toate cele 6 canale obtinute din 2 integrate, nu sunt cea mai fericita solutie. In cazul lui Z5500 avem o amplificare mai solida, cu traf toroidal de dimensiuni apreciabile, amplasat in coltul opus partii electrice, filtrarea este mai serioasa (2 condensatori de 10.000 uF), finalii sunt superior calitativ (TDA 7294), iar masivul radiator asigura o racire eficienta.

Difuzorul subwooferului de la Z5500 are diamentrul de 10″ si este produs de Tangband, modelul fiind WT644F. Diametrul difuzorului subwooferului de la Z906 este de 8″, semnificativ mai mic decat ce de la precedentul model. Din pacate ,nu am reusit sa aflu cine este producatorul acestuia, dar cel mai probabil, este  Tangband W8-670Q. Imi cer scuze daca va induc putin in eroare in cazul acestei informatii, difuzorul nu are nici un fel de specificatii pe el, fiind complet rebranduit pentru Logitech, iar producatorul nu oferta nici un fel de informatie oficiala, cu privire la provenienta componentelor folosite in sistem.Cablul de alimentare al sistemului Z906 nu este detasabil, spre deosebire de cel de la Z5500 care poate fi inlocuit.

c.Consola centrala, telecomanda, accesorii:
Consola centrala este mult simplificata in cazul lui Z906. Pe aceasta nu mai gasim decat potentiometrul de volum, reglajul de volum individiual al satelitilor si subwooferului si setari de configuratie (2.1,4.1,5.1 etc). Nu mai exista display LCD, indicatorii pentru diversele functii fiind niste leduri portocalii, o solutie mai putin eleganta decat in cazul modelului precedent. De altfel noua consola nu mai are integrata in ea partea de conversie digitala, aceasta fiind inclusa in subwoofer dupa cum am mai mentionat in acest articol. Design-ul orizontal al consolei, culoarea gri inchis a sistemului Z906 si dimensiunile mai mici ale subwooferului si  fac sistemul mai usor de integrat ca sistem home-theatre intr-un living.
Telecomanda este extrem de simpla si eficienta. Dimensiunile compacte si functiile foarte simple o fac extrem de user friendly. Din acest punct de vedere am numai cuvinte de lauda, nu am inteles niciodata de ce marii producatori de receivere hi-end nu includ in pachet si o telecomanda cu functii reduse pentru accesarea meniurilor de baza. Personal sunt ametit de telecomenzile receiverelor de top, multe dintre butoanele prezente pe acestea fiind folosite extrem de rar sau deloc in utilizarea zilnica.
In pachet sunt incluse si cabluri pentru cei cinci sateliti, de calitate mediocra, fiind subtiri si fragile.


d.Conversia digial/analog:
Partea de conversie digital/analog este complet schimbata. In cazul lui Z5500 avem DAC-chip-uri de la Cirrus Logic (CS42526-CQZ DAC) in timp ce la Z906 discutam de chipuri AKM si D2Audio (AKM5386vt si D2-71583-LR). In ambele cazuri avem producatori cunoscuti, atat AKM cat si Cirrus Logic fiind solutii de buna calitate.

TESTAREA:
Am testat Z906 in paralel cu Z5500, folosind atat intrarile analogice cat si cele digitale. Pentru intrarile analogice am folosit o placa de sunet Asus Xonar D2, iar pentru partea digitala am folosit iesirea digital-coaxiala de la Xonar D2 si interfata USB-to-coaxial AD LABS MARS.
Filme urmarite:
Burlesque (.mkv)
Despicable.Me (.mkv)
Inception.2010 (.mkv)
Muzica ascultata:
Pink Martini – Sympathique (1999)
 Cesaria Evora – Miss Perfumado [1992]
 Rihanna-Music.Of.The.Sun.2005
 Celine Dion-Best Ballads
 Francis Goya – Greatest Hits 2CD – 2009
 Dire Straits 1985-Brothers in Arms
 Chesky Records-Ultimate Demonstration Disc
 B&W-Demo Disc
Pentru testul in jocuri am folosit exceptionalul Starcraft 2 si Crysis.
La sfarsitul testarii am facut un experiment inedit. Am cuplat satelitii celor doua sisteme la „bestia” Onkyo 807 pentru a vedea daca si cat de mult se schimba sunetul.

SUNETUL:
Z5500:
Masiv-ul subwoofer al lui Z5500 produce un bas impresionant pentru un sistem la acest nivel de pret. Amplificarea solida ofera suficient curent difuzorului de 10″ pentru redarea frecventelor joase. Bas-ul obtinut este amplu si adanc, fara un rafinament sau o precizie deosebita, dar mai mult decat satisfacator daca luam in considerare segmentul caruia ii este adresat.
Frecventele medii suna rece, lucru pe care l-am simtit imediat in momentul in care am ascultat cateva inregistrari cu voci feminine. Aceasta caracteristica penalizeaza senzatia de „live”, de naturalete a melodiei, se pierde din emotia pe care artistul doreste sa o transmita ascultatorului.
Frecvetele inalte sunt unul din punctele slabe ale sistemului, lipsa tweeterelor nu poate fi compensata de difuzoarele full-range indiferent cat de bine sunt acestea construite. Lipsa rezolutiei si a detaliilor pe intreg spectrul frecventelor inalte este deranjanta si ascultatorul pierde informatie audio importanta
La capitolul muzica nu am reusit sa obtin un echilibru tonal satisfacator. Bas-ul acopera restul frecventelor si domina scena, am incercat sa-i reduc volumul dar dar nu am reusit decat sa obtin un sunet plat si absent. Exista in zona mediilor-joase o lipsa de coerenta,  satelitii nefiind capabili sa coboare in frecventa suficient de mult in frecventa si din acest motiv exista o ruptura intre spectrul inferior al frecventelor medii si bas-ul redat de subwoofer.
In filme si jocuri experienta este una placuta. Sistemul are suficienta putere si dinamica pentru a crea o atmosfera placuta, senzatia de spatialitate este reusita iar forta subwooferului aduce un farmec aparte indiferent daca discutam de un joc pe playstation/pc sau un film HD de pe un media player.
Folosirea placii de sunet Asus Xonar D2 cuplata analogic nu aduce  schimbari semnificative in sunet, anumite detalii au devenit mai prezente dar, prea putin pentru a justifica investita in cazul in care detineti un astfel de sistem.

Z906:
In cazul lui Z906 avem un bas agresiv dar este lipsit de precizie si adancime. Sunt momente in care suna necotrolat si are tendinta sa bubuie . In filme si jocuri rapiditatea lui aduce un plus de atmosfera si ofera acel impact necesar pentru a face privitorul sa tresara. Prin comparatie cu Z5500 bas-ul de la Z906 coboara mai putin in frecventa, nu este atat de adanc in schimb este superior la viteza si agresivitate. In cazul filmelor si jocurilor am preferat un bas mai rapid, in schimb, in cazul auditiilor muzicale, am preferat sunetul oferit de Z5500. La fel ca la acesta, sunetul subwooferului are tendinta sa acopere restul frecventelor, dar la Z906 am reusit in urma setarilor sa gasesc un echilibru tonal satisfacator, pentru a ma bucura de un sunet cat mai corect.
Caracteristicile frecventelor medii sunt asemanatoare cu cele de la Z5500, prezente dar reci, sintetice, fara suflet. Singura diferenta pe care intre cele doua modele de sateliti, este sunetul usor mai ingrosat si mai apasat de la Z5500,diferenta care se datoreaza probabil constructiei de tip bas-reflex a incintei.

Lipsa tweeterelor dedicate este marele minus al acestui sistem. In ciuda numeroaselor critici primite in decursul celor sapte ani de existenta pe piata a sistemului Z5500, cei de la Logitech au decis sa folosesca aceeasi solutie tehnica cu un difuzor full-range care sa se ocupe atat de frecventele medii cat si de cele inalte. Trebuie sa recunosc ca rezultatul nu este unul rau, sunetul urca destul de mult in frecventa trebuie mentionate doua probleme, usor sesizabile: exista o lipsa evidenta de detalii si in mod constant acestea sunt acoperite de medii si de bas.
Soundstage-ul este mediocru in cazul ambelor modele, lucru destul e firesc de alfel, nici unul dintre ele nu a fost proiectat pentru auditii cu pretentii in configuratie stereo. La capitolul rodaj va pot spune ca Z906 a fost scos din cutie si rodat timp de 48 de ore, Z5500 a fost rodat timp de cel putin un an de zile. Nu am sesizat nici un fel de modificare a sunetului dupa perioada de rodaj, eu am ascultat sistemul direct din cutie si dupa cele doua zile fara perioade intermediare.
Nici in cazul lui Z906, placa de sunet Xonar d2 cuplata analogic, nu a adus schimbari de natura sa justifice achizitionarea acesteia.


Am facut si un experiment inedit, cupland satelitii celor doua sisteme la masivul receiver Onkyo 807, curios fiind sa aud in ce masura satelitii sunt limitati de amplificarea integrata. Pot spune ca am fost surprins, sunetul s-a imbunatatit simtitor chiar si pentru o ureche neantrenata. Experienta a fost departe de cea ofertita de sistemul multicanal bazat pe boxe Wharfedale Diamond, pe care il folosesc eu in viata de zi cu zi impreuna cu amintitul receiver, dar, am simtit un plus clar la divelul detaliilor si dinamicii, semn ca amplificariile integrate ale sistemelor nu scot maximul din aceste boxe.

Concluzii:
Daca ma intreba cineva in urma cu un an ce mi-as dori de la succesorul lui Z5500 as fi raspuns ca tweetere dedicate, intrari HDMI si decodoare pentru noile formate audio hi-rez (DTS-HD si DolbyTrueHD). Din pacate noul Z906 nu vine cu nici una dintre aceste nouatati dorite de mine, si din acest motiv consider ca Logitech a ratat un moment important, momentul in care ar fi putut sa faca din succesorul lui Z5500 un adevarat star al sistemelor audio dedicate segmentului PC/HT.
PRO:
-sunet bun in filme si jocuri
-versatilitate si conectica generoasa
-design reusit
-pret competitiv
-usurinta in utilizare

CONTRA:
-sunet lipsit de rafinament
-lipsa tweeterelor
-nu aduce nimic in plus fata de Z5500
-amplificare integrata mediocra
-cablurile din pachet sunt de slaba calitate

209 COMENTARII

  1. Salut. Edifier este destul de rar si nu am avut unul pentru o comparatie directa din pacate. Mai exista o problema, acela este un sistem 100% analog, aici discutam si de capacitatea de decodare digitala.

  2. Imi plac review-urile tale si le consider foarte bine realizate . imi este clar ca stii cu ce se mananca partea de audio . Ma asteptam la mult mai multe din partea Z906 , iar una dintre cele mai mari asteptari erau tweeterele dar poate peste inca 7 ani vor adauga si asa ceva pe sistemele lor de sunet .
    Inchei cu o intrebare : Pe cand un review la Corsair SP 2500 ? Nu ca nu as sti ce poate respectivul set insa sunt curios daca ai sa confirmi sau infirmi parerile pe care le-am adunat personal pana acum .
    Sa auzim de bine si succes in continuare !

  3. Singura miscare logica a lui Logitech (sic!) acum ar fi sa taie din pretul acestui sistem (care oricum pare ieftin de produs) care s-ar incadra mai degraba in segmentul low-mainstream si sa scoata un sistem nou, un adevarat succesor al lui Z5500 (un Z5500 cu decodare HD si cu niste sateliti usor upgradati ar fi arhisuficient pentru publicul target).
    Altminteri, dupa cum se vede si de pe forumul oficial logitech, firma va suferi o lovitura serioasa de imagine.

  4. @Soulwise:
    Merci de aprecieri. Eu am analizat Z906 asa cum este el, eu zic ca pentru segmentul caruia ii este dedicat nu este un sistem slab. Singura lui problema majora este ca predecesorul a fost ridicat stacheta destul de sus si dupa atatia ani de asteptare multi dintre noi aveam asteptari foarte mari.
    In legatura cu sistemul Corsair nu stiu ce sa-ti raspuns, colegii de la LAB501 au facut un review foarte bun, nu cred ca parerea mea fa fi foarte diferita.

    @Raduke:
    Eu cred, fara sa am vre-o informatie in acest sens, ca Logitech va lansa in viitor un sistem 5.1/7.1 plasat mai sus decat Z906 in gama lor audio.

  5. Si eu am acasa un sistem audio Logitech, mai exact Z5500 si sunt foarte multumit de el. Il am de cativa ani si nu cred ca puteam sa fac o alegere mai buna la momentul respectiv.

  6. Foarte foarte foarte reusita comparatia, din toate punctele de vedere. Mai lamurit, imi voi achizitiona pana la urma tot „monstrul” de Z5500 pana ce nu „paraseste” piata. Nu imi place la noul sistem in primul rand designu apoi unele detalii care ptr mine conteaza : butonul off/on de pe sub care lipseste, de asemenea, radiatorul… Cum se aude mai bine pe analog sau pe digital ? Si ce placa de la creative imi recomanzi ? Ms frumos.

  7. Salut!

    Foarte bine detaliat review-ul si explicat din toate punctele de vedere! Si eu detin un Logitech Z5500 de aproximativ 5 ani de zile si ii multumesc lui Dumnezeu ca nu am avut probleme cu el! L-am trimis o singura data la garantie dar nu a avut ceva grav, o siguranta arsa de la o supraincalzire. Eu am avut mare grija de el si tot timpul am pus in functiune racire cu doua ventilatoare pe radiator si unul pe consula! Pentru unii poate parea o mare prostie dar eu pot spune ca a dat mari rezultate deoarece fata de altii care nu au procedat la fel eu inca mai am intensitatea ledurilor aproape ca la inceput cand l-am cumparat! Acest lucru a ajutat sa nu se supraincalzeasca nici o componenta din acest sistem.

    Ca o mica paranteza, am doi prieteni care detin acelasi sistem. La unul dintre ei nu mai functioneaza de mult ledurile de la display si nu mai vede nimic pe acesta daca este prea mult soare sau intuneric. Cel de al doilea l-a dus la garantie si datorita faptului ca avea acelasi simptom ca la primul prieten si anume probleme la display a fost despagubit, a primit banii integral pe sistem si spre uimirea mea si-a cumparat un nou Z5500! Cel din urma sistem are aceeasi buba, display-ul! Acum vrea sa il trimita din nou la garantie sa vada ce rezolva si cu acesta!

    In concluze pot spune ca am avut noroc de un model cu fara prea multe probleme, ori am avut eu grija de el! Deci la aceste sisteme lipseste racirea! Daca la Z5500 avem probleme cu racirea la nou model nici nu se mai pune problema, el nedispunand de un radiator extern.

    Am vorbit cu mai multi prieteni care se mai ocupa de sonorizari si toti mi-au spus ca traful de la Z5500 este mult prea mic pentru ce putere este specificata de cei de la Logitech.Am observat ca nou model nu dispune nici macar de acel traf toroidal de dimensiunea unui CD, deci nu stiu unde se mai pune problema de aceeasi putere!

    M-am obisnuit ca cei de la Logitech sa umfle cu pompa specificatiile produselor care le produc asa cum o fac si alte firme mari din acest domeniu!

    Sper ca pe viitor sa ne incante (logitech-ul) si cu un model mai reusit, cu mai multe inalte si cu un design mai atragator, poate cu ceva touch smart-uri care probabil ar prinde bine la „publicul” doritori de o schimbare majora.

    Succes in viitor si mai asteptam si alte descrieri frumoase ca acestea!

  8. @All

    Multumim mult de aprecieri. Ma bucur ca acest articol va este de ajutor, de fapt asta este si scopul acestui site.

    Auditii placute in continuare 🙂

  9. Multumesc pentru acest review ma facut sa ma razgandesc se vede ce platim 50% ar fi pretu lor restu platesti numele companiei! pacat ca nu e vreo firma romaneasca sa scoata intradevar un sistem 5.1 cu piese klumea si model futurist gen boxele modelului edifier si subwofferu sa aibe un led gen logitech quickcam pro 9000 are fi ceva misto si boxele cu tweetere

  10. Salut; un review profesionist – felicitari! In concluzie, care din cele 2 modele mi-ai recomanda sa cumpar? Sau ai o propunere de un alt sistem 5.1 mai bun in aceeasi categorie de pret?
    Eu stau intr-un apartament de 3 camere, deci nu ma intereseaza cat de tare se aude, ci mai mult clarititatea audio.

    Merci, Luci.

    P.S.: am vazut un sistem audio care are reviewuri bune in Germania: http://www.teac.eu/no_cache/digital-media/loudspeaker-systems/xt-6/?sword_list%5B0%5D=xt6
    Ce parere ai de el?

  11. Very good .I love your review.congratulations !!!
    I expected in my dream logitech Z906 would be :
    #12″subwoofer with 250 ~ 280 watts rms .
    #Sattelite with 6″ mid range 100watts and dome silk tweater 1/8″ or 1/4″ .
    #Center channel speaker with 2 x 6″ mid range .
    #Wood cabinet to all speakers.
    #Support DTS HD Master Audio and DD HD with HDMI.

    All this $399~ $450

    Well the componets are good , both two kits .Tang band is a great company , but logitech….. well well ,they don’t understand much about audio.

    Edifier S550 and S750 destroy the „new old ” Z906 .

    What a shame Logitech , you contruct the Z-5500 again .

  12. Am o mare rugaminte la tine savu. Tocmai am incercat sa imi repar amplificarea din subwooferul z5500 si am dezplipit cateva fire de la placa si acum cand trebuie sa le lipesc la loc nu mai stiu ordinea in care vin 🙁 Ai o poza mai mare la placa de amplificare din subwooferul z5500? te rog daca poti sa ma ajuti si sa-mi trimiti poza pe adresa de email setmefree2u4me@yahoo.com . Mersi fain si scuze pt deranj

  13. Thanks a whole lot for providing individuals with a really breathtaking opportunity to read critical reviews out of this site. It is actually very brilliant as well as , full of fun for me personally personally and my office co-workers to find your website nearly thrice in a week to learn the newest secrets you might have. Obviously, Im also usually motivated for your wonderful suggestions you serve. Selected 2 points about this page are in truth the top weve had.

  14. I am not certain where you’re getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for magnificent info I used to be on the lookout for this info for my mission.

  15. Tot respectul pt munca ta, in sfarsit un site in care se face treaba!!!! Vedem si noi pe ce dam banii. Un site unde se spune adevarul, care nu e cumparat pt a nu arata lucruri pe care marile companii nu vor ca noi sa le vedem. ATENTIE NU VA LASATI INSELATI DE MARKETINGUL ASTA DE 2 BANI!!!. Sa le aratam ca nu suntem prosti si ca trebe sa munceasca mai mult pt banii nostri, piata e mare asa ca avem de unde alege!!!. Acest site va deveni unul dinte preferatele mele! Am vazut ceea ce banuiam de la inceput, cei de la Logitech profita de nume pt a isi face profit, pacat, au pierdut un pas imp prin care puteau face din Z-5500 un rege al sistemelor 5.1 pana in 1000 euro. Eu sincer as fi dat pana in 16-17 mil pe un z-5500 cu amplificare imbunatatita, tweetere la sateliti si un bass sanatos de 200-250W. Noi putem sa le aratam ca numai ei au de pierdut din asta prin faptul ca nu vom cumpara „pocnitori chinezesti”. Eu unu mai bine imi iau in recever si imi fac 5.1 cu boxe care sunt net superioare si z-5500 lui. Voi ajunge pe la 2500 ron aprox dar calitatea merita, si nu vei avea probleme de genu „consola se incinge, leduri care se duc etc”. Numai bine si inca o data tot respectul pt cel care a facut Review-ul!!!

  16. salut savu. vreau sa spun si eu ceva despre logitech z906. mi l-am cumparat acum doua zile de la emag. si nemultumirea la el este ca atunci cand ascult unele melodii … doi sateliti se aud de parca ar fi niste voci in acei sateliti . iar la unele melodii nu imi face nici o problema se aude perfect .. dak il las pe modul 3d se aude ciudat atunci cand ascult melodiile acela iar cand dau pe modul 4.1 nu se mai aude acele sunete ciudate oare de la ce sa fie ? multumesc.

    • Pentru cei care vor sa asculte mp3-uri stereo pe acest sistem recomand folosirea foobar si plugin-ul „Convert stereo to 4 channels” (il gasiti in properties->playbac->DSP manager)
      auzeam si eu sunete dubioase la inceput in satelitii din spate dar acum merge brici (oh, si reglati putin equalizeru cu o curba clasica – imbunatatiri substantiale) sistemul e THX, ce primeste de la blueray asta scoate. mp3-urile e normal sa se auda prost fara un egalizator

  17. Salut Cristi. Probabil ca muzica pe care o asculti tu este inregistrata Stereo (2.0) si pentru a fi redata multicanal se face o procesare a sunetului. Ori setezi sa asculti muzica 2.0/2.1 ori incerci sa tragi muzica inregistrata multicanal.
    Z906 este un sistem pentru jocuri si filme, muzica cu siguranta nu este punctul lui forte.

  18. iti multumesc frumos savu. si cred ca ai foarte mare dreptate. sistemul logitech z906 nu este unul ideal pentru muzica. deci eu prima data cand l-am ascultat am crezut ca este de la sistem insine … credeam ca are probleme de fabricatie. in jocuri si in filme ai dreptate are o sonorizare superba mai ales in blu-rayuri. si inca ceva are rost sa investesc int.r`o placa de sunet ceva pana in 500 de ron ? multumesc

  19. Pai onkyo 807 a fost un receiver de 1000 Euro la viata lui. Experimentul a fost facut pentru a vedea daca difuzoarele pot mai mult si sunt limitate de amplificare sau invers. Raspunsul e clar, amplificarea limiteaza satelitii.

    Pai nu stiu cum le-au rezultat 500W, nu am facut eu masuratorile…

  20. Pai e clar ca nu au. Si mai mult ca sigur ca nici sub-ul nui are 165W rms, la fel cum o sursa in comutatie nu are ce cauta intr-un amplificator de putere. E prima data cand vad prostia asta. Sursa de comutatie pentru amplificator de putere… Pai asta nu o sa compenseze in veci un traf toroidal care sa ofere suficient curent pentru consumul care l-ar avea un asemena amplificator si niste condensatori de filtraj de capacitate foarte mare care ajuta si ei pe langa filtraj, la „netezirea” varfurilor de consum datorate amplificatorului.

  21. @razvan ai dreptate numai partial. La ora asta se fac amplifcatoare in clasa D sau amplifcatoare cu sursa in comutatie excelente. La fel exista si amplificatoare excelente care folosesc transformator pe tole in loc de toroidal.
    Uite aici un amplif cu sursa in comutatie facut in clasa D. Te invit sa-l asculti, iti promit ca o sa-ti arunci actualul sistem audio pe geam 🙂
    http://www.avstore.ro/amplificatoare/jeff-rowland-continuum-integrated-amplifier-continuum-integrated-amplifier-10860/

  22. Salut ! Vreau si eu sa-mi i-au un sistem dasta de la logitech ,dar nu stiu ce sa aleg dentre z5500 si z 906 ascult muzica filme mai putin jocuri ce ma mai joc asa Painkiller . in prezent am un receiver Pioneer VSX-918V-K 5 x130 de watii . dar se aude foarte subtire fara prea mult bass. suwoofer am de la Pioneer S-W160S boxe deocamdata 2 sony ssf 6000 Subwoofwrul se aude bine doar ca imi zarnaie alea in spate transformatoare ce o avea el in carcasa aiai in spate . ce sa fac el are si cv setari prin tv de frecvente inca nu am ajuns trebuie sa-mi iau un cablu rca. sa renunt la el si sa-mi iau un logitech? am un laptop (Acer 7730 G are un 5.1 pe el ) nu se v-a auzi bn nu ? multumesc ptr ajutor . bafta

  23. mai am o intrebare, daca am o iesire ptr subwoofer di receiver pot veni cu o mufa ptr 2 subwoofere din receiver plecat…se gaseste asa ceva? sau imi scade semnalul? subwooferele sunt active cu amplificare pe ele ,am pioneerul ala si mai vreau daca este sa iau unu ce sa iau JBL, sau tot pioneer ,ce imi recomanzi pe la 10 milioane asa merci.

  24. Salut Mariu. Sistemele de la Logitech sunt mai mult de PC, nu cred ca se vor auzi mult mai bine decat sistemul tau cu receiver, boxe si subwoofer. De la sistemul tau un upgrade major va costa semnificativ mai mult.
    Succes.

  25. Am inteles . multumesc , se poate sa-mi iau o placa ptr laptop cv bunicel la logitech sa se auda mai bine? de ex un placa m-audio usb audiophile… pe ce sabwoofer sa merg tot pe Pioneer S-W160S-K sau Sony Subwoofer SA-W2500 . la statia asta Pioneer VSX-918V-K, nu am si setari ptr frecvente per/ chanel? bafta

  26. multumesc mult . ajuta-ma daca poti cu o chestie. am inteles ca la z 5500 sunt acele PID-uri , din cate am inteles unele sunt bune , altele chinezari ,conteaza si asta sau de la ce magazin il cumpar , pretul etc ??? ms frumos! o zi buna!

  27. Salutari. Foarte frumos scris acest review si la obiect! O raritate.

    Eu, dupa ce am sondat piata pt. un sistem 5.1, am ales cel mai puternic sistem de boxe 5.1 de la AKAI (made in china) si cel mai puternic recevier multi-canal Akai (erau la pachet). Sunt foarte multumit de el. Nu are decodare digitala sau intrari optice-digitale, nici nu am nevoie deocamdata.

    Akai AS005RA-750/SS006A-305

    Poate sunteti tentati sa-i faceti un review. Eu sincer cred ca ar fi cel mai potent sistem 5.1 de pe piata in segmentul de pret 1.000-1.500 roni.

    Succes in continuare.

  28. Buna ziua!
    Aveti pe site, intr-adevar, review-uri foarte riguros realizate si tin sa va felicit pentru acest lucru.
    Doresc sa va prezint situatia mea in ideea in care ma puteti ajuta:de curand am achizitionat sistemul Logitech Z5500 (second hand) – destinatia lui fiind strict pentru filme rulate de pe un media player (Egreat EG-R6B)- conexiune audio digitala optica-pentru coloane sonore dts 5.1 sau DD 5.1(.mkv sau .mp4). Problema care e de-a dreptul agasanta consta in delay-ul dintre imagine si sunet(sunetul e intarziat). Conexiunea video este facuta intre player si lcd 42” full hd Philips prin cablu hdmi, iar audio prin cablu digital optic.Am cautat si incercat tot felul de setari atat in player cat si la Logitech. Nu reusesc sa-i dau de capat… Un sfat, va rog ….
    O precizare: daca ”scot” sunetul din player via RCA (analogic) in amplificatorul integrat NAD C325BEE (cuplat la floorstandere Monitor Audio BR4), sunetul nu mai are intarziere, dar nu mai beneficiez de decodarea multicanal.

  29. Am testat si eu cu un mediaplayer…

    Basul e adevarat ..dar totusi sunetul nu e real ca pe un Sony Receiver DTR-DG510 conectat optic
    Vocile din filme se aud slab fata de celealte canale si asta deranjeaza

    Probabil e bun la jocuri pc dar nu e genul meu

  30. Are un rival cu adevarat ! chiar e peste el !! akai 5.1 e peste la bass/inalte/putere si optiuni eu am vand z5500 ca sa imi iau akai 5.1 si nu regret ! si culmea ca sunt la acelasi pret

  31. salut! vreau sa achizitionez unul dintre cele doua sisteme audio (z5500 sau z906) Mentionez ca nu sunt vreun cunoscator in ale „sculelor muzicale” si il doresc pentru vizualizarea filmelor, jocuri pc, PS3 etc…
    Vad ca inca se gaseste si Z5500…este un upgrade semnificativ Z906? Mie personal imi place designul lui Z5500 mai mult…Dar avand in vedere ca se fabrica deja de mai mult de 6 ani ma tenteaza sa achizitionez modelul nou.Tu ce imi recomanzi?
    Multumesc.

  32. sincer am si eu o parere chiar daca supara pe unii..la acesti bani logitech z5500 cred ca e un sistem reusit ptr multi chiar cu defectele pe care le mai are…eu sint detinator a doua z5500 si sint multumit ptr ca le intretin normal si le am de 3 ani…..ptr o casa e suficient la acesti bani….doar ca nu sintem niciodata multumiti si gasim doar defectele….de succesorul z906 sint de acord cu voi in principiu….la acesti bani oricum z5500 baga in buzunar multe sisteme si ati transforma camera in club….si logitech ca marca zic ca e una buna….cine le gaseste doar defecte sint aceia care nu detin sau nu pot sa si-l permita sincer…niciodata nu vom gasi ceva perfect la citeva milioane

  33. @Gheara

    Salut. Fiecare om are dreptul la o opinie, si, cu siguranta Z5500 este un sistem decent la banii lui.

    PS: Logitech este o firma foarte buna (cea mai buna pentru mine) de mousi si tastaturi. Si de telecomande programabile. La capitolul audio sunt submediocri din punctul meu de vedere.

  34. Buna seara,

    Povestea incepe asa….
    Am achizitionat caruta si urmeaza sa imi iau si calul:)))…..anul asta am achizitionat un Harman Kardon HKTS 7b, Sistem boxe 5.1 surround
    Din ceea ce am inteles…deoarece eu nu ma pricep subwoofer-ul este pasiv.
    Intrebare:
    Ce ampl. se potriveste…….urmeaza sa achizitionez un Onkyo(maine aflu ce model)trimis de cineva de afara.
    Multumesc

  35. Ptiuuuuu ce uitai…..ordinea de utilizare a viitorului sistem este urmatoarea:
    – muzichie
    -filme
    -jocuri(xbox)
    -stresat vecinii(cu orice din cele 3 mentionate mai sus):)))

    Multam anticipat!

  36. Amplif. este un Onkyo TX-SR 308 si il achizitionez la un 200 eur.
    Cred ca postul nu are ce cauta aici,dar daca ai posibilitatea sa imi raspunzi te rog sa ma ajuti.

    Multumesc

  37. Super tare ! FELICITARI ! Detin z5500 (sunt relativ multumit) chiar vroiam sa fac o trecere catre z906 dar ma bucur ca exista astfel de review-uri ! Per total nu merita sa cumparati z906 daca detinezi z5500 !
    Personal iti multumesc !
    //Alex

  38. Salut imi place tot ce sa spus despre sistemele de mai sus , dar pentru toate persoanele care au un sistem z5500 sau alte sisteme le recomand daca nu le plac cum se aud sa le modifice de ex stiu ca duc lipsa de inalte se poate face alti sateliti si la bass se poate schimba cutia cu una mult mai buna si o sa obtineti un sistem mult mai bun ca auditie si nu conteaza ce sistem este sau firma eu am modificat la cerere multe sisteme si toata lumea a fost multumita…iar pentru ceii interesati sistemul z5500 scoate in total 100 de watii are un consum de la retea de 25o de watii etc…iar eu detin acasa doii basii de 300 de watii si doua boxe de 400 de watii cu o putere de 2×500 de watii iar boxele le-am facut singur …sunt multe de spus despre scule….numai bine si auditie placuta

  39. Salutare,
    Si eu caut de ceva timp sa-mi cumpar un sistem 5.1. Initial mi-a atras atentia noul Logitech Z906 insa citind acest review pentru care iti multumesc Savu, am constatat ca nu este ceea ce-mi doresc.
    Asa am ales sa merg pe ceva mai bun si anume: http://hificenter.ro/denon-avr-1312-xtz-80-5-0
    Acum nu stiu daca am facut cea mai buna alegere in limita a 3000 ron. Tu ce imi recomanzi?

  40. salutare !!! savule un sfat sau o idee da-mi si mie te rog..vreau sa imi fac cadou anul asta un sistem de muzica in limita a 1400 ron si nu mai stiu de care si cum ..te rog mult o parere cat de mica…multumesc!!

  41. Salutari tuturor , astazi mi-am cumparat z906 , de la altex si spre comparatie cu z5500 sa stiti k este destul de bun , tinand cont de faptul ca subwooferul este mai micuts , in camera nu pot sa stau la un volum de 70 % , diferenta care am observat-o este ca z906 are mai multa claritate .

  42. Salutare. Mi-am cumparat si eu Z906 dar am o problema cu el, Led-urile 5 si AUX de la INPUT au ramas aprinse. AM incercat sa-l resetez dar nu reusesc. Ma gandeam ca poate ai o idee ce ar trebui sa fac, ca nu am chef sa astept dupa garantie, poate e o cale mai simpla. Mersi anticipat. Sarbatori fericite la toti. Articolul e super.

  43. Felicitari pentru review, a fost o placere sa il citesc si ma bucur ca am dat peste el. Eram hotarat sa imi cumpar un Z906, dar acum mai astept. Succes !

  44. EXCELENTA TREABA FACI SAVU. INTREBARE !! STIU CA AMBELE SISTEME LOGITECH AU SI SUPORT THX. MERITA UN SISTEM HOME CINEMA CU THX FATA DE CEL DOLBY ? ATI AUZIT DE FIRMA TEUFEL ? NU AU FRANCIZA LA NOI. STIU CA AU SISTEME 5.1 CU SOURUND THX LA PRETUL DE 1000 EURO. MERITA O ASEMENEA INVESTITIE PT UN HOME CINEMA ? O ZI BUNA .

  45. Salut. Merci de aprecieri.

    Nu am ascult niciodata nimic de la Teufel, nu stiu ce sa-ti spun despre ei.
    In legatura cu THX vs Dolby faci o mica confunzie. THX este o certificare de calitate si atat. Dolby Digital este un format digital de sunet multicanal. Un receiver poate sa fie certificat THX si sa decodeze Dolby Digital fara nici o problema. Onkyo 809 este un exemplu.

  46. salut !!! ma poti ajuta si pe mine cu o chestie???
    ce trebuie sa fac sa se aprinda ledul ala decode la un z 906???
    sistemul l-am castigat la radio zu si pot spune ca-i cam pretentios cu alimentarea….daca tensiunea scade sub 220v sistemul se inchide….

  47. Am si eu un z906 si un pc cu sunet onboard.
    Am doua optiuni:
    1.o placa ieftina dar cu optic(sa le conectez pe digital) si aici am auzit ca sunt probleme cu DTS\Dolby care nu stiu daca ma ajuta in muzica\jocuri.
    2.o Creative Titanium si conexiunea analog.

    Pe care din cele doua sa merg pentru a obtine cea mai buna calitate?
    Multumesc!

  48. @Gics
    Trebuie sa bagi semnal digital in el, prin intrarea optica sau coaxiala.

    @Dan
    Eu nu recomand pentru acest sistem o placa separata. Consider ca sistemul este decent cu dac-ul sau integrat, nu se justifica investitii suplimentare.

  49. Good Compare and i dont think , new one is good as compare to Old…that’s why Old is Always Gold…

    No HDMI port also available in the new stuff..

    Please guide if any product in India with THF certified .
    Cheers =))

  50. Savu, mai am o nelamurire.
    Am citit pe net ca in cazul conexiunii optic nu o sa am sunet 5.1 si Dolby\DTS daca placa de sunet in care conectez optic nu stie aceste efecte.
    Sa zicem ca aleg o Asus DG.
    O sa am sunet 5.1 plus efecte Dolby si DTS in filme?
    Cum ramane si cu volumul, se va putea modifica si din sursa, nu doar din boxe?
    Multumesc!

  51. @Dorin

    Z5500 a iesit mai bine in testul nostru decat Z906.

    @Dan

    DTS/Dolby Digital merg prin conexiune optica, daca este setata corect placa nu ar trebui sa fie probleme.

  52. merci,pt am mai gasit pe unele site inca de vanzare si sincer ma gandeam ca z906 este mai nou si problemele lui z5500 sar fi rezolvat odata cu aparitia lor,dar vad ca voi imi spuneti sa il iau pe z5500

  53. Total dezamagit… Mi-a fost schimbat de doua ori pana acum fiindca a „crapat” in primele zile de functionare… Defectul nu mi-a fost precizat, pur si simplu mi l-au schimbat cu unul nou… Cel mai mult m-a atras la el conectica lui „generoasa”, inca nu am gasit alt model de sistem audio care sa aiba conectica lui Z906…

  54. savu, ca posesor de z5500 de la aparitie… ce sa zic, ai dreptate maxima in articol [frate-meu si-a luat ‘906 si a vrut sa faca schimb cu vechitura mea…dupa vreo saptamana :)]
    intrebarea mea e alta – ai vreo idee [ca mi-e cam peste mana sa fac experiente] daca in materie de filtrare pe sursa z5500 foloseste condensatori mai slabi? de la o vreme am oarece brum pe sw, ma gandesc ca poate or fi ‘imbatranit’ condesatorii [aici tre’ sa specific ca e vb de un brum 50hz, apare indiferent de situatie – chiar si la alimentarea singulara, departe de influente EM majore, doar sw + consola]
    ms de info, anticipat 🙂

  55. am reusit sa ma prostesc si eu sami cumpar un z906,am facut un chef la mine acasa si dupa aproximativ o ora de ascultat muzica nu mai mergea nici un satelit,lam oprit lam pornit din nou la cateva secunte si sia revenit a mai mers o ora si jumatate si din nou aceeasi problema.Numi dau seama din ce cauza.

  56. @Codrut
    Eu de ceva timp aplic un principiu sfant. Daca merge, lasa-l asa 🙂

    @Daniel
    Explicatia este ca acel sistem NU este facut pentru sonorizat petreceri. Nu are puterea necesare si orice abuz duce la deteriorarea lui.

  57. Impresionant review, de mult nu am mai vazut la noi in ro o detaliere si o comparatie in modul pe care dumneavoastra l-ati facut. Felicitari!
    De obicei toti se rezuma in a face un copy/paste al specificatiilor si sa enunte 2-3 termeni dar fara sa explice acesti termeni.
    Personal detin un Z-5500 cred ca sunt cam 7ani de acum, sunt multumit de el, in conditiile in care diferenta financiara pentru urmatorul nivel ar fi fost una considerabila , nu am avut defectiuni .
    Pacat ca satelitii dupa parerea mea sunt cam sugrumati dar sunetul pt mine pt o muzica, film, tv cred ca e suficient.

    Felicitari inca o data!

  58. Salut savu ! Foarte reusita comparatia .. insa tot sunt confuz .
    mi`as cumpara z5500 pentru ca din toate punctele de vedere citite este mai bun ca z906 .. mi`as cumpara z906 pentru ca este de ultima generatie . Tu ce ai face . Detin un laptop ASUS G73JH si as vrea sa`mi spui ce alegere ai face . din cate stiu laptop`ul are EAX si placa audio Creative insa are doar 2 mufe ar trebui pe langa unul din sisteme si o placa externa ? daca da ce ai recomanda eo ma inclinasem spre un X-FI SURROUND PRO 5.1 CREATIVE . MS MULT !

  59. Misto review, si confirma exact suspiciunile mele. Sincer, nu-mi place niciunul dintre cele doua sisteme, dar, cum ziceai, au fost destul de apreciate.

    Mai era cineva care se indoia ca puterea specificata nu e cea reala ? Eu credeam ca nu.

    M-a distrat si fotografia alupigus… Cea cu cablajul din subwoofer. Erai suparat pe Canonul ala ? :))

  60. SAVU te rog daca poti sami spui o parere,as vrea sa schimb Z906 cu AKAI AS005RA-750/SS006A-305,pt ca as vrea sa stiu daca AKAI este mai buna ca logitech-ul asta cel am deja si sunt dezamagit de el:(.

  61. sall detin z-5500 pe pc de 4-5 ani nici o problema pana an prezent si vara al mai forjez la maxim an ap 62mp ha duduie pana la parter eu la et 8 sub e sub masa la pc si 4 sateliti an tavan le am rasucit talpile gauri au la fix vin si unul cel central an spate la monitor cert e cand e la max et7 si 6 au soarta grea cu mine si anca ceva iarna tin picioarele pe sub. cu talpile deasupra la radiator ha ha calorifer mers normal asta cat sa aud eu langa el , la m luat cand era la carfour 1500 roni acum e 1100 hmm.

  62. Eu consider 906 mult peste hardughia 5500 care propaga o caldura chiar si fara sa redea un pic de sonor, am avut 5500 dar l-am vandut si am luat 906 . sistemul asta nu are nici o boala cum a avut centru de comanda la 5500, ramane sa vedem daca satelitii vor incepe sa distorsioneze dupa 8 ore de muzica in blana ca la cel din urma.

  63. Z906 nu e atat de stralucit pe cat pare, l-am achizitionat in noiembrie 2011.

    Nu stiu ce teste ai facut tu, dar legat de caldura mie mi se pare ca se cam incinge.
    Am fost la o zi de nastere cu el, si s-a ars un satelit, nu am putut da puterea mai mare de 75% ca incepea sa distersioneze. L-am dus in garantie, mi-au schimbat satelitul si au zis ca ar fi defect din fabrica pentru ca s-a farmat, ca astia de la Logitech sunt firma serioasa ca sunt elvetieni -> SI CE DACA ! Pe el scrie mare MADE IN CHINA ! DECI NASOL

    Sateliti incepeau sa distersioneze dupa 10 minute de functionare la o putere de 80 %, cand radiatorul se incingea destul de mult, cred ca nu face fata.
    Acum 3 saptamani a inceput sa se auda o vibratie aiurea in el, si mi-am dat seama ca tubu de bass facea asa, s-a dezlipit pe undeva, ca atunci cand apasam pe el nu mai vibra -> L-am dus in garantie, le-am zis si treaba cu distorsiunea satelitilor -> l-au reparat, nu mai e acea vibratie, sateliti nu mai vad sa distersioneze, parca, l-am tinut in maxim, insa problema cu racirea ramane – de data asta, dupa 15-20 de minute de tinut in maxim incepe sa isi taie din putere, gen se ingatuie, sateliti parca ciupesc asa niste distorsiuni, si daca revin la 80 – 85 % din volum merge bine.

    Ma gandeam sa ii pun un cooler ceva pe radiator, ce ma sfatuiti ?

    • …pui degeaba cooler pe radiator , am ajuns la concluzia ca sistemu asta e doar pentru filme si jocuri in ”surdina” , tu vrei sa scoti o putere care nu exista , nu are din ce sa iasa , poate observi ca intr-un fel se aud inaltele cu volum in surdina si odata se schimba parca suntet stricat cu volum peste 70% , e un sistem fin doar pentru o camera de apartament pentru filme si jocuri

      • ps: ca sa-ti dai seama , foloseste totusi intrare pe optical , seteaza bassul la minim si asculta doar satelitii, dai volumul la 90% si vei auzi adevarata valoare acestui sistem !

  64. P.S.: Am uitat sa precizez ca folosesc o placa de sunet Creative Sound Blaster X-Fi 5.1, conexiunea dintre placa si sistem realizand-o prin cablu optic, si merg prin optiunea, sper ca zic bine, Dolby Digital Live sau DTS-ul intra in functiune … : cand se aude ceva din sistem se aprinde ledul de la DECODE. Sunetul e foarte clar si ceva mai tare decat ar fi in mod analog prin cablurile jack.

  65. am cumparta acest sistem(Z906) de cand l-am achizitionat ma chinui sa gasesc un sistem de prindere pe perete…am incercat toate filetele si cel mai bun se infileta de maxim 3 ori… va rog sa imi spuneti daca stiti de unde pot face rost de un sistem de prindere in iasi sau pe internet sa fac comanda.va multunesc.!

  66. salui savu am o intrebare?am un z906 de la logitech si lam dat la maxim cu tote la maxim si am mers vreo 20 min dupa care bassul nu sa mai auzit deloc lam trimis in garantie acum nu stiu ce sa fac sunt eu devina asu….

  67. @Aky
    Din pacate nu am informatii utile despre montarea lui pe perete.

    @Claudio
    Nimic pe lumea asta nu tine „la maxim”, tu esti de vina ca nu mai funtioneaza chiar daca ti-l vor schimba la garantie.

  68. salut savu mia venit sistemu din garatie si merge ca nou defectul nu mi la descris doar ca la reparat dar acum merge bn ca nou sami fac griji pe viitor sau pot sa stau linistit specific ca 2 zile a stat in garantie ceea ce cred ca nu e mult ms

  69. aaaa si inca ceva te rog savu o poza cu consola lui z906 desfacuta daca ai sau unde pot so vad cas curios si pe amea mie frica so desfac:))

  70. Sall all , incep prin a zice ca si eu sunt fff dezamagit de acest sistem ,am citit msi toate comm si da dupa cum bine zicea cineva mai sus dupa 20 de min de incalzit incep satelitii sa o ia razna nici nu ma asteptam la asa ceva distorsiuni il am de numai 2 luni si mi sau ars doua canale si anume alea de spate :((
    o sa il duc la garantie dar sincer sa fiu cand l-am luat am fost fff bucuros iar acum sunt dezamagit si cred ca o sa il schimb cu un AKAI RA750 l-am si testat pe acest AKAI si am ramas usor surprins sper sa nu faca la fel dupa 2 luni daca si acesta da gres il dau la garantie si pe el si o sa imi iau 2 boxe pe 3 cai si un sub activ langa si inchei cu muzica .

  71. Sall, revin cu inca un comment ca eu chiar nu mai stiu ce sa cred despre acest sistem ,insa am si o intrebare pentru SAVU .am zis mai inainte cu o zi ca mi s-au ars doau canale de la sistem si anume cele din spate nu frontale ,minune astazi merg toate cum nu imi explic probabil are vre-o protectie de care eu nu stiu si de aceea scriu aici poate cineva ma lamureste si pe mine cu treaba asta ca m-am blocat nu sunt strain de sisteme si boxe am avut ceva si eu deaface cu asa ceva dar pana la sistemul asta sincer cand ceva sa ars bun ars a ramas .iar pt cei ce vor sa-l arda deabinealea recomand virtual dj vara bass din program , doar medii si inalte si va zic ca scoate tot din acest sistem si culmea ca nici placa de sunet nu am si aia este onboard .astept ceva rsapunsuri .multam si auditie placuta o sa mai revin cu comm despre acest sistem dar o sa dau si o fuga sa vad ce este cu acel AKAI RA750.

  72. Salutare.
    Savu, o parere, te rog. Am deja o placa de sunet Creative X-Fi Fatality Champion si mi-am luat acum un z906. Cablurile analogice le schimb cu unele mai serioase cu tot cu jack-uri. Merita sa imi iau si un cablu optic (imi trebuie unul de 10m) ? In legatura cu PC-ul vor fi folosite, in special, pe filme HD (pc-ul e legat prin hdmi la TV) si muzica, iar in legatura cu TV-ul vor fi folosite pe optic prin receiverul IPTV de la RDS.
    Daca nu ma insel, placa mea de sunet are Cirrus Logic CS4382-KQZ. E mai bun decat DAC-ul din Z906?
    So, optic sau analogic la PC ?
    Multumesc pentru ajutor.

  73. @ dan: Ti-a intrat protectia pe ele, nu ai de ce sa te sperii.
    Mie mi s-a intamplat cu centralul, le-am tinut cateva minute bune spre maxim si nu s-a mai auzit. Am conectat firele de la celelalte boxe, pe rand, la boxa centrala si ea mergea, canalul insa nu … Apoi dupa ce am inchis sistemul (parca l-am tras si din priza), si i-am dat drumu dupa vreo 5 minute, a functionat perfect.

  74. salut
    am si eu nevoie de un sfat urmeaza sa mi achizitionez un sistem de sunet si m am orientat spre noul z906 pina acum am avut numai genius chiar si modelul 6000 de la ei dar a cedat la o supratensiune si costa cam mult reparatia si aviz celor care au asa ceva in posesie daca se strica se va stica mereu .si de aceea m am hotarit sa mi-l iau pe z906.eu il iau ptr .jocuri muzica filme .adica ptr.o utilizare normala eu avind job deci nu il voi forja la maxim .1-2ore pe seara deci merita sa-l iau ?sper sa-mi dati un sfat.multumesc

  75. Am avut Z5500 si mi sa stricat cam dupa 8 luni…
    Mam dus la garantie cu el si mi-au zis ca nu se mai poate repara…
    In schimb mi-au inapoiat banii
    Voiam sa imi iau iar Z5500 dar nu lam mai gasit 🙁
    Si mi-au zis ca nu se mai fabrica asa ca mi-am luat Z906 dar e mult mai frumos si mai bun Z5500 MULT MAI MULT!!

  76. Salutare, am si eu o rugaminte la voi. Am achizitionat sitemul acum cateva luni si acuma vreu sa montez satelitii pe un suport de perete, dar mare mi-a fost mirarea sa constat ca nici-un surub de la noi de pe piata nu se potriveste in piulita de pe spatele satelitilor Z906. Surubul M6 prinde doar 2 filete si atat, iar cel M5 este prea mic , cei de la Logitech nu utilizeaza standardul Metric. Asa ca poate imi da si mie careva un raspuns in privinta asta, ce surb trebuie sa ii bag. Multumesc mult

  77. Eu de curand am vandut acest sistem , 800 ron si acum vreau sa incerc un edifier S530D (11 mil.) nu am bani de S550 (26 mil.) , ce parere ai Savu ,merita sau nu? interesul meu e mai mult muzica si urmare filme

  78. salut….mi-am luat placa de sunet cu iesire digitala pentru un z906…..cand conectez sistemul prin iesirea digitala ledul ala decode tot nu se aprinde….ce trebuie sa-i fac??? mentionez ca am Placa de sunet Asus XONAR_DG, 5.1

    • @gics : Trebuie ca placa de sunet sa aiba optiune ceva de genu „Enable Dolby Digital Live” (asa e la placa mea -> Creative X-FI Surround PRO 5.1, USB) iar daca nu gasesti asta mai poti face in urmatorul fel:
      1. Intri in Start -> Control Panel -> Sound -> dai click dreapta pe placa ta de sunet XONAR_DG, 5.1 si selectezi Properties -> Advanced -> si ar trebui sa fie la „Defaul Format” ultima optiune (acolo unde e cu 24bit, 96000 Hz, 24bit, 192000 Hz etc) „”Dolby Digital Live”””dai OK si ar trebui sa mearga.

  79. Salut. Din cate am citit eu din reviewul tau, am vazut ca e mai bun Z5500 pentru muzica, dar din pacate nu-l mai pot gasii de nou. Imi poti spune te rog, cat de frumos si cat de bine se simte Z906, cel pe care vreau sa-l achizitionez in urmatoarea saptamana. Sa ma bag pe un Z906 ??

  80. da multam ptr sfaturi
    o sal iau pe z906 sa vedem de ce este in stare oricum a mai scazut l am gasit cu 1070 ron pe la altex si are garantie 2 ani are timp daca apare probleme

  81. acum ma chinuie alta idee… cum sa fac eu sa fie bine (sa nu fir rau, vorba lu` hagi), astfel incat punand in paralel pe sateliti niste tweetere sal adt 55 (50w 4 ohm, fitru crossover incorporat) sa obtin inalte, fara sa prajesc finalii cand dau la maxim?
    mai apoi – sunt folositi inauntru cate un TDA 7294 pt l-c-r-sl-sr si 2 in punte pt sw?

  82. Salut,am o problema cu un z906,se blocheaza consola dupa ceva timp de functionare si sunetul dispare////dupa scoaterea ei din priza si repornire functioneaza si se blocheaza…..indiferent de vol la care e folosita…..sa fie oare consola de vina?

  83. Am si eu o problema cu un logitech z906 in modul 3d conectat la un player cele doua difuzoare din spate se aud parca sunt bagate in apa, cand ii schimb modul la 4.1 se aud bine dar il anuleaza pe cel de pe centru am incercat toate posibilitatile de conexiune am achizitionat chiar si o placa audio externa chiar si alt cablu cu fibra optica si totusi ce ascult este tras la 1080 va rog frumos sa ma ajutati ca lam luat de vreo 3 zile si nu cunosc un remediu

  84. Salutare

    Vreau sa imi cumpar un sistem din cele doua modele. Imi trebuie in primul rand pentru muzica , filme si jocuri la urma. Am observat ca cele mai multe pareri duc spre modelul Z5500. M-am interesat la e-mag si nu mai au deloc pe stoc.

    Stiti cumva unde mai gasesc. Vreau sa il cumpar nou.

    Merci

  85. si eu am aceasi problema cu z906 la sunet nu intra decode si am iesire optica este setata tot ce trebuie, dar cred ca pt a intra in decode tre sa ai neaparat un cantec original ca cele de pe cd-utile cumparate nu piratatte, la fel si filmele.in rest nush ce sa mai zic daca dau semnal si din tv imi intra in decode pe canalele care transmit in format full hd si dolby digital ,am luat si eu filme bluray si nimic nush ce sa zic exact poate ne ajuta cineva si pe noi .multam si SARBATORI FERICITE TUTUTOR.

  86. In primul rand foarte folositor review-ul, pe mine m-a ajutat in alegerea sistemului (z906). Insa inainte de a-l cumpara m-am gandit indelung la plusuri si minusuri iar concluzia a fost ca mie mi se potriveste z906. Am avut o obsesie pentru sistemele de la logitech atunci cand un prieten a realizat sonorizarea la o nunta cu un z5500 si cu inca 2 boxe rusesti (asta se intampla acum 5 ani) iar acum a venit ziua in care am reusit sa achizitionez urmasul (de drept sau nedrept). Eu in principal ascult muzica ( de pe laptop iesire 2.1) si poate pentru unii nu este alegerea cea mai buna, insa pt mine este si aici am sa si argumentez:
    – am testat piata am incercat sa vad daca pot achizitiona ceva decent ( reciever+boxe…ceva HI-FI) in bugetul meu de 1400, si am capitulat rapid pentru ca in afara de un sistem de la AKAI despre care am citit numai lucruri rele si un sistem de la SAMSUNG unde doar sistemul 5.1 era undeva la 1000 ron, nu am gasit altceva.
    – Mi-am pus intrebarea ce altceva mai bun ca z906 sa iau la banii astia? Varianta z5500 pentru mine nu a fost valabila deoarece este un sistem care a fost fabricat acum cca 6 ani, si pe langa faptul ca astazi nu se mai gaseste decat second-hand, are si foarte multe probleme tehnice ( binenteles unele din ele dar pt mine destule). Cred ca gandirea celor de la Logitech a fost hai sa fabricam un sistem care sa continue traditia lui z5500 dar care sa aibe mai putine hibe si sa coste MAI PUTIN. Parerea mea este ca nu au reusit pe deplin pentru ca pentru a putea realiza un urmas de drept ar fi trebuit ca z906 sa depaseasca z5500 fara probleme si sa nu existe atatea comenturi negative pe forumuri.
    Per total eu sunt multumit de sistemul meu…stau la apartament ascult muzica de cate ori am ocazia si destul de tare…in afara de faptul ca se incalzeste spatele subwooferului…nu am observat altceva. Un alt criteriu pentru mine a fost ca produsul sa fie nou si datorita garantiei de 2 ani…pot sa-l rodez 2 ani linistit sa l dau la maxim si sa-l determin sa se strice …dar sa stiu ca il voi avea intact intr-o saptamana 2 de service.
    Inca o data toata stima celui care a realizat articolul! Sarbatori fericite tuturor!

  87. Am si eu o problema cu sistemul logitech z 906 dupa 10 min de ascultat muzica imi fasie boxa stanga fata…iar cand il inchid si deschid se aude o pocnitura tot de la boxa stanga fata…ma poate ajuta si pe mine cineva cu o solutie ..pentru k la garantie nu il mai pot trimite pt k am scapat un stik pe gaura de la subwoofer si a trebuit sa il desfac ca sa il pot scoate

  88. care ar fi cea mai buna alegere dintre astea 2 . sunt nehotarat in achizitionarea unuia din cele 2 modele. vreau un sunet cat mai puternic pt muzica si mai putin pt filme care ar fi alegerea cea mai buna? multumusc

  89. Salut,

    Ma intereseaza si pe mine un sistem 800-1100 Ron strict pentru jocuri si filme foarte rar.(din ce am inteles trebuie sa aiba:difuzor inalte,cel putin 100W , fir cel putin mediu ca lungime…restu habar nam :)).aaa si da sa fie 5.1 :). Danke

  90. Salut! Am vazut ca te pricepi foarte bine la sistemele audio si as avea o intrebare.. 😀 Caut un sistem audio 5.1 pentru muzica pana prin 1500-1600 RON care sa aibe o calitate sonora macar buna si bass-ul destul de adanc. Mentionez ca momentam am un Logitech x-540. Si acum intrebarea..Gasesc ceva mai puternic? As prefera un sistem pentru ca nu ma prea pricep sa cumpar pe bucati adica woofer dintr-o parte si 2-3 boxe din alta parte cum se tot vorbeste pe alte site-uri….Multumesc anticipat si sincerele mele felicitar pentru munca ta 😉

  91. Salut Savu, am o problema tocmai mi sa dus consola la z5500, mentionez ca sisemul mergea 12 ora pe zi zilnic mai putin duminica 🙂 ; nu doresc sa repar acea consola, evitand probleme de acest gen care am auzit ca sunt foarte frecvente la z5500; doresc sa amplific boxele si subwoofer-ul prin altceva si sa pot reda muzica cu ajutorul Pc-ului.
    Daca ai timp pentru ceva recomandari, iti multumesc.

    • Salut. Poti sa folosesti boxele un receiver AV care sa stie 4 ohmi. Problema e ca subwooferul nu va putea fi folosit decat cu niste modificari hardware substantiale, modificare ce depasasc posibilitatiile unui om obisnuit.

  92. salut.sistemul z906 este unu bun pentru muzica si pot da bassul la el la maxim fara probleme ca s-ar putea strica ceva la el?mi-ai recomanda acest sistem?bugetul pe care il am este fix pentru el si as dori sa stiu daca merita.si daca sunt adevarate detaliile date de producatori despre el.ce nota i-ai putea oferi?

  93. Am achitionat si eu un Z906 in urma cu cateva luni. Dupa a o luna a murit subit in timp ce, surprinzator, ascultam la volum mic. A fost trimis in service pe garantie, si nu stiu in ce mod a fost reparat ca miroase a incins de cate ori ascult la volum mai mare mai mult de 5,10 minute si in plus la volum maxim se aude mai prost si mai incet decat genius-ul 5.1 de 150w pe care l-am avut. Cei de acolo au spus ca a fost sursa. Cred ca nu o sa mai iau alt sistem logitec, fiabilitatea lasa de dorit.

  94. Frumos review Savu, numai din primele poze cand au aparut am zis ca sunt mai slabe ca z-5500, ma ingrozeste gandul cand Logitech o sa taie din costuri pentru a reduce pretul la acest sistem, o sa fie o chinezarie peste cativa ani.

  95. Buna ziua. Am un Logitech Z906 cu o problema : se incinge foarte rau radiatorul de la subwoofer (de la primul minut pornit , din ce in ce mai mult) , fara sa mearga pe sunet , fara sateliti conectati ,fara semnal de intrare fara nimic, doar pornit ON de pe consola centrala . Separat de acesta mentionez ca sunetul merge bine, pe toate canalale si clar ! Va rog un sfat daca se poate – sistemul nu mai este in garantie

  96. Buna,
    Detin de curand acest sistem si comparand-ul cu vechiul Genius SW-HF 5005 am o nemultumire legata de puterea satelitilor in special si a sistemului per total. Mi-am achizitionat si o placa de sunet Creative Sound Blaster Audigy 5.1 pentru a o inlocui pe cea incorporata Realtek. Logic, comparand cei 15W/satelit Genius si 70W/subwoofer cu cei 65W/satelit Logitech si 165W/subwoofer ar trebui sa fie diferenta foarte sesizabila insa ma tem ca nu e asa, mai ales din partea satelitilor si asta ma nemultumeste de achizitia facuta.
    Credeti ca mi-a scapat o setare din placa de sunet sau bios de exemplu pentru a scoate ce trebuie din sistem? Aveti ceva idei?

    Multumesc.

    • Salut Stefan.

      Atentie ca esti intr-o mare confuzie. Faptul ca un sistem audio consuma X wati nu inseama ca automat se va auzi mai tare decat un alt sistem care consuma jumatate din watii respectivi. Presiune acustica se masoara in decibeli si aici intre in discutie randamentul boxelor, consumul, impedanta etc.

  97. Salut Savu,
    Nu obisnuiesc sa las commenturi, dar am ramas impresionat de complexitatea review`ului (nota 10) Am vazut ca ai depus efortul sa creezi si versiune in limba engleza.
    As dorii un sfat, daca ma poti ajuta: Detin z5500 de aproximativ 3 ani – folosite ocazional, foarte rar atingand limita maxima (Max 10 ore lifetime la volum ridicat) si acum doresc sa-mi achizitionez un TV cu optical si iau in calucl posibilatea de a sa schimb cu z906.
    Am client la z5500 cu 900 ron, iar z906 l-am gasit cu 1050 ron Noi. Ce ma sfatuiesti sa fac; sa raman la z5500 sau sa trec pe noul model? Mentionez ca boxele se vor folosii in livingul unui apartament la bloc.
    Multumesc anticipat, cu stima Cosmin.

  98. Cum se poate modifica?Eu am gasit mufa aceasta pe ebay, care poti sa o introduci pur si simplu in placa de sunet si sa reglezi volumul de la rotita aia.Exista si cu 3 rotite.Oare se aude corespunzator?Eu vreau sa il bag la amp nu neaparat direct in placa de sunet.

  99. @ SAVU: Se incinge pentru ca racirea se face pasiv prin aerisirea de la subwoofer, adica atunci cand iti merge muzica cu bass si iese aer se mai racesc piesele alea din interior, cand nu si sistemul e pe „idle”, se incing ca naiba, nu e prima problema tensiunea de la prize. Eu am adaugat pe centrul radiatoruli un cooler + radiator de PC, pasta termoconductoare intre cele doua radiatoare si in colturile radiaoturului de pc am pus ca o boaba de mazare POXIPOL care se poate indeparta cu usurinca cu un cater fara sa zgarai radiatorul lui Z906

  100. Mai nou, eu am PROBLEMA DE SOFT

    Descrierea problemei: Dupa ce este bagat in priza incep sa palpaie ledurile: o data primul led de la INPUT, apoi de 4 ori cel de la stereo „configuratia 2.1” si de 9 ori cel de la boxa CENTER dupa care acest ciclu se reia.
    Nu pot porni sistemul audio decat daca il scot din priza si cand il bag inapoi trebuie sa apas imediat butonul de power (si nu reusesc intotdeauna sa fac manevra asta).
    Dupa eventuala pornire, sistemul se poate opri din butonul de power dar nu mai poate fi pornit din nou decat daca repet aceeasi manevra cu scosul din priza.
    Pe consola s-au inversat functiile de soft, mai exact butonul „Effect” (cel care ar treui sa selectezi 5.1, 4.1 sau 2.1) realizeaza acum functiile celui de „Level” (acela de a selecta boxele fiecare in parte pentru ai modifica volumul).

    Astazi as vrea sa il duc in garantie

  101. Hei salut. Vreau si eu niste recomandari de boxe… ceva peste 500W rms, ceva pana in 1400lei. Stau la casa si cred ca stiti la ce ma refer, vreau ceva care sa se auda si afara, clar tare si cu bass… Deocamdata as vrea sa imi iau un Logitech Z5500 sau Z906…. mi se par cam multi bani pt 500W …. Daca aveti ceva recomandari cu boxe as fi recunoscator. Multumesc

  102. va salut Am si eu o problema ciudata cu un z5500,deci daca sistemul este pornit si consola se intrerupe sunetul,daca misc consola intro anumita pozitie cu sunetul intrerupt isi revine,dar inainte sa isi revina se aude o pocnitura mica fashait,cred ca cablul de la consola mea este intrerupt,se poate schimba,se gaseste un cablu care sa se potriveasca???a am desfacut-o si totul pare ok.Sau daca s-a mai lovit cineva de aceasta problema il rog fumos sa-mi spuna si mie cu a rezolvat-o,VA MULTUMESC

  103. Frumos Rewiew Felicitari
    mi-am achizitionat recent z906 iar un amic de-al meu un z5500 , pentru un sistem 5.1 pc nu aveti ce cere mai mult singura diferenta care am observat-o e puterea woferului cum spunea colegu mai sus la z906 se cam pierde in bass cateodata iar z5500 se aude mult mai bine dar nu exagerat , am dat 288 euro pe el nou in cutie sigilat si am cumparat alte fire pt conectori mai calitative .
    Deci in final ambele sisteme isi fac treaba cu o placa audio 5.1 buna eu am laptop si mi-am cumparat o placa audio usb creative hi fi 5.1 si cablu optic .
    Sunt foarte multumit de el pana in prezent deci va recomand cu placere ambele sisteme nu va mai luati dupa toti cascatii .
    La iarba verde il folosesc in masina cu un invertor 12v to 800mA unde iar ma multumeste la banii care i-am dat .
    Vreti sistem bun de la 1000 euro in sus taticu , nu mai fiti cu nasu pe sus si invatati sa apreciati si lucrurile mai low ca nu ne-am nascut in puf unii dintre noi .
    Bafta si sper ca nu am atins pe nimeni .

  104. salut am un sitem logitech z906 la care mi sa ars dupa
    1 an si jumate de folosire normala o placa mai mica din sub mu stiu ce face dar cred ca e alimentarea acum o saptamana am cumparat un avr de la Onkyo modelul TX-NR616 si pentru deocamdata folosesc sateliti de la z906 intrebarea mea este daca cumva amplificatorul isi regleaza automat puterea pentru ca trebuie sa acult la volum mare sa se auda cum se auzeau sateliti cand functionau cu amplificatoru original din subwoofer totusi tx-nr 616 scoate 160 de w pe canal si sateliti au o putere de 10 w ar fi trebuit sa ii arda la juamte de volum

  105. Am Achizitionat de curand un Z5500 la mana a doua nu am gasit nou… si z906 nu mi sa parut o imbunatatire si dupa o saptaman de folosire subwoferul mai precis difuzorul acestuia a cedat si mai precis firul leonic nu mai facea legatura… asadar am cumparat un difuzor Pioneer TS-W260D4 legat in serie pentru a obtine impendanta dorita este buna alegerea facuta ? Iar pe parte de placa de sunet pentru un leptop ma gandesc la o Placa de sunet CREATIVE X-FI Surround Pro 5.1. Ce anume aduce in plus legata pe digital ? Claritate ? Poate si mai multa putere de sunet? ( in genul de format al melodiilor FLAC)

    Sper sa pot primi un raspuns din partea domnului Savu. Multumesc.

  106. Salut!

    Z906 conectat direct la TV prin digital optic si mkv. rulat de TV de pe USB stick.
    Intrebare: Va scoate televizoru 5.1 catre Z906 din filemel rulate de pe stick?

    In manualul TV (Samsung 32C350) specifica ca se poate daca canalele DTV transmit semnal 5.1 daaaar nu se specifica ce se intampla daca se reuleaza fisier .mkv de pe stick.

  107. Salut Savu,
    Am citit pe indelete acest review si discutiile generate de acesta. Sunt decis in proportie de 95 % sa il achizitionez, desi principala mea folosinta pentru el va fi ascultarea muzicii si apoi filmele.
    Te-as ruga sa ma lamuresti putin cu doar cateva aspecte: Detin un laptop, placa on bord, iesire jack 3.5 mm, un media player Egreat R6S si un TV Samsung, pe care ma gandesc sa le leg la sistem prin jack>RCA, respectiv optic in cazul playerului si al TV-ului(acestea au iesire optica);
    Voi beneficia de sunet pe toate canalele in toate aceste cazuri? (laptopul in special).
    Ce mod ar trebui sa folosesc in cele 3 cazuri (3D Surround, 4.1, 2.1)
    Si ultima: imi recomanzi sa achizitionez Creative X-FI Surround Pro 5.1 pentru a lega digital si laptopul?
    Astept cu nerabdare raspunsul tau si felicitari si din partea mea pentru un review excelent!

  108. salut tuturo vreau si eu sa va spun cateva lucruri referitor la tema voastra. eu am ultimul model de la logithec z906 din 2012 acum suntem iaproape in 2015, ei bine va pot spune ca nu am avut nici un fel de incident cu acest sistem insa sunt totusi cateva lucruri unde el prezinta minusuri. primul ar fi fidelitatea sunetului care ar trebui sa fie real adik suna plastic, se explica insa f usor acest lucru, eu unul sunt de parere ca twiterele la care faceti voi referire, le fac treaba sateliti cu o nota de 7 … insa pt un sunet care mi-l doresc eu ar trebui sa se fi pus accent pe medii …. pe vocea live din muzica, insa e stiut ca acest lucru il putem obtine doar cu niste diuzoare generoase care sa redea realitatea. un alt aspect ar fi puterea reala a sistemului care nu bate cu ceea ce scrie pe ambalaj adik cunosc destul de bine ce inseamna 500 de wati dupa parerea mea daca sunt vreo 200 de wati e bine. la cat l-am forjat eu acest sistem mi-a picat o singura data apropo de ce spuneati voi de niste sigurante…. cred ca baietii de la logitech l-au configurat cu un fel de rezista care intra in stand by la suprasolicitare si la supraincalzire … spun asta pt ca punandu-l la munca ceva timp am observat ca s0a culcat singurel fara sa apas io off. dupa 10 minute totul a fost in regula totul a revenit la normal. cu el am facut cateva petreceri cu timp de lucru in jur la vreo 10 ore. ceea ce imi place mie la el este bassul destul de pronuntat…. sincer mi-ar fi placut sa fi fost mai multi wati sa-mi nenorocesc cu adevarat vecinii si lipsa sunetului real pe muzica … intradevar el este conceput mai putin pt muzica si mai mult pt game si filme… voiam sa mai spun de consola cateva lucruri … am si eu cativa prieteni care il au pe taticul sistemului si toti au avut probleme cu consola digitala… eu insa pe consola analog nu am avut nici un fel de problema … oricum din ce stiu eu cei de la logitech au observat ca sistemul vechi avea aceasta prb de aceea au trecut pe consola analog ceea ce e mult mai bine chiar daca design0ul lasa de dorit macar avem o telecomanda care e destul de finut lucrata. va salut si bucurati-va de auditia celor de la logitech fac totusi lucruri bine lipite depinde si de cum le intretineti;)

  109. Foarte bun articolul dumneavoastra.
    Sunt un necunoscator in domeniul audio dar imi place foarte mult muzica de aceea am achizitionat acest sistem anul trecut , poate m as fi orientat spre altceva dar lipsa spatiului de la mine din camera m a facut sa merg pe acesta.Cum ziceam , cautand pe google informatii care sa ma lamureasca mai mult am fost bagat in ceata.Din cate am inteles sistemele 5.1 , trebuiesc ascultate anumite melodii in format flak de exemplu la filme sau melodii dedicate Dts.Calculator il am echipat cu o placa de sunet asus xonar dg , televizorul led samsung , ambele fiind conectacte cu cablu optic .Am o problema in momentul in care folosesc muzica de pe calculator , un satelit se aude incet , de parca ar fi ars canalul de iesire.Pe de alta parte cand ma uit la un film in format bluray.mkv se aude bine si la satelitul care ziceam ca se aude incet.
    Pe consola centrala al sistemului am un led decode care habar nu am ce face si nu inteleg ce inseamna la stereo : am 3d ,4.1 si 2.1
    V as fi recunoscator daca a ti putea sa ma luminati.
    Multumesc anticipat.

  110. Foarte bun review, felicitari! La o singura intrebare nu am gasit reapunsul, poate, nu poate, SIGUR sunt eu mai din alte domenii sper sa ma puteti ajuta. pot cumpara un amplificatory(receiver) gen cele de la Yamaha sau alta firma si sa conectez Logitech z5500 la el, atat sateliti cat si subwooferul? Multumesc anticipar si scuze daca nu-si are locul intrebarea 🙂

  111. Am si io o problema cu un z 906 se aprinde consola tot dar nu se mai aude,cand aprind de la consola se aude ca intra curent in boxe.ce poate sa fie.multumesc pentru intelegere si scuze daca nu am fost inteles.

  112. Salut, Savu

    Vreau sa imi iau un sistem home cinema in special pt filme, buget maxim 1500 lei.
    M-am orientat la Samsung HT-H5530.
    As vrea o opinie. Am un tv samsung cu iesire optica si de aceea ma orientam tot catre samsung.
    Recomanzi altceva in banii astia ?

  113. AM un z906 si as vrea sa STIU daca area acea protectie de supra încălzire , am ascultat vreo 45min LA max si iesea un miros asa a încins DIN sub. SI se încinsese.. DUPA care nu se mai auzeau 2 sateliți am scazut volumul LA75 DUPA care si.A revenit…. SA activat acea functie cumva sau nu ARE asa ceva ?

  114. il am de 8 ani pe z5500 ,suna impecabil,boost-ul mi-a prajit un satelit dar canalele functioneaza ,inca se aude bine si nu ma pot desparti de el sub nici o forma.parerea mea ,nu faceti petreceri mai mari de 30 persoane si nu il tineti niciodata la maxim sa respire putin ,un sistem fara egal in domeniul muzicii.,,SISTEM” . nu comparam altceva.

  115. Buna ziua.
    Va rog sa mi recomandati o placa de sunet buna pentru acest sistem,in momentul in care ascult muzica sa functioneze si functia „decode” pentru surround; citisem undeva ca placa de sunet trebuie sa aiba „dts live” , nu ma pricep..
    Va multumesc anticipat!

  116. Excelent! Mai bine nu se putea! Vad ca esti foarte competent in ceea ce priveste sunetul, de aceea te-as ruga sa imi spui parerea ta despre Microlab Solo 9C si daca se merita sa le cumpar, sau sa iau un z906? Multumesc anticipat!

  117. Am si eu o intrebare. Am conectat un logitech z 906 la un smart tv si cand imi intra modul decode pe consola se aud doar 2 sateliti. Ce e de facut?

  118. da, stiu ca e cam tarziu sa posez despre astea, le-am cumparat acum vreo 2 ani si am dat cam 1500 de lei pe ele, si de cand le-am cumparat ma tot intrebam daca au sau nu 500w reali, si exact in prima zi in care le-am cumparat am conectat un difuzor de vreo 25 de wati in locul unuia dintre sateliti si abia se auzea, apoi m-am gandit ca o fi din cauza impedantei, dar nu, n-a fost asa, si am inceput sa caut pe net, long story short, am dat de review-ul tau si m-am convins.
    Apoi am inceput sa ma gandesc la solutii care sa aduca un plus sunetului oferit de satelitii din plastic ieftin de 10w si 5 ohmi si mi-am propus sa-i schimb, avand buget limitat, am cumparat un genius 5100 deja ars, evident pentru sateliti, si i-am inlocuit, rezultatul a fost mai mult decat m-am asteptat sincer, acum am frecvente medii mai calde, tweetere (am mai adaugat inca un condensator de 4.7uF la tweetere pentru ca acopereau prea mult mediile din cauza amplificarii de la logitech). Amplificatorul se impaca mai bine cu satelitii astia, se incalzeste mai greu, adica ii ia mai mult timp ca de obicei la volum mare, distorsioneaza mai putin, si sunetul este mai strapungator, chiar si cu subwooferul dat la minim. O alta modificare pe care a trebuit s-o fac a fost sa scot difuzoarele de la satelitul central care sunt de 4ohmi ambele legate astfel incat sa aiba 8ohmi, si sa le pun in locul satelitilor frontali care erau doua difuzoare de 8 ohmi, iar pe cele de 8 ohmi le-am pus in satelitul central si le-am legat sa aiba tot 4 ohmi, deoarece am constatat ca amplificatorul sistemului se impaca mai bine cu difuzoare de impedanta 4 ohmi, in primul rand acestea se aud mai tare, iar in al doilea rand amplificatorul se incalzeste mai putin, singurele difuzoare pe care ramane sa le schimb cu unele tot de 4ohmi sunt cele Rear care sunt putin mai micute.

    In concluzie, pentru cei carora le pare rau ca au dat bani multi pe logitech si au primit, in mod evident, putin in fata de ce li s-a promis, mai aveti o sansa, si anume sa schimbati satelitii, ca sa aduceti macar un +3 calitatii audio, si sa va para mai putin rau pe banii cheltuiti.

      • da, e vorba de amplificator, daca e de 4 ohmi si tu ii pui difuzoare de 8 ohmi se vor auzi mai incet si vor drena mai mult curent., ceea ce va face ca amplificatorul sa se incalzeasca mai rapid. deci intr-un sistem audio nu conteaza doar puterea ci si impedanta

        • si ca sa-ti raspund la intrebare daca amplificatorul elibereaza 10 sau 15 wati sa spunem difuzoarele trebuie sa fie de 10 respectiv 15 wati, eu prefer sa le pun putin mai mari, adica la un amplificator de 10 wati merge un difuzor de 15 fara probleme si mai reduci si din distorsiuni

  119. sal .. as dori sa anlocuiesc difuzoarele de inalte de la un z623…. cu ceva mai bun… gen z5500 sau z906.. care sunt mi buni si care se potrivesc…. deci doar difuzoru.. ??? ms

  120. Salut,
    Poate cineva sa imi recomande o placa de sunet externa pentru a putea conecta acest sistem atat la laptop cat si la un smart tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.